Hoyer2 | Inspecteur-generaal Huurman pareert kritiek en noemt het scheldpartijen

Jan Huurman in gesprek met Rick Hart

Inspecteur-generaal Jan Huurman | Foto: Roelie van Beek

Inspecteur-Generaal Jan Huurman staat volledig achter het beleid dat hij voert ten aanzien van verbeting van de medische zorg op Curacao. Beschuldigingen aan zijn adres die onderbouwt worden, trekt hij zich aan, maar die onderbouwing ontbreekt in de meeste gevallen, aldus Huurman.

Het Advent ziekenhuis en Huurman liggen al een tijd met elkaar overhoop. De toezichthouder heeft een internist van het Advent verboden opnames te doen, omdat die niet noodzakelijk zijn. Volgens Huurman is het aantal opnames sindsdien drastisch verminderd en is er geen toename van opnames geconstateerd bij het Sint Elisabeth Hospitaal.

Verder werken er medisch specialisten zonder juiste papier die een halt moeten worden toegeroepen. Het Advent ziekenhuis weigerde in gesprek te gaan met de Inspecteur-Generaal, waarna Huurman aangifte deed tegen de directie van het ziekenhuis.

De directie van het Advent drong bij de minister aan op het instellen van een klachtencommissie die onderzoek gaat doen naar de klachten over Jan Huurman. De inspecteur-generaal zelf is voorstander van deze commissie en kijkt uit naar de resultaten.

Huurman vertelt wat hij vindt van de kritiek dat hij intimiderend zou zijn en zijn ego en persoonlijke represailles zou laten prevaleren.

Tijd: 4.22

Bron; Radio Hoyer 2

6 Reacties op “Hoyer2 | Inspecteur-generaal Huurman pareert kritiek en noemt het scheldpartijen

 1. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Ik val Huurman niet bij omdat hij Nederlander is, ik val hem bij omdat hij de puinzooi in de gezondheidssector aan wil pakken. Zoals te verwachten krijgt hij daarbij ongelofelijk veel tegenwerking van alle partijen die belangen hebben in het handhaven van de puinhoop. Zij profiteren er immers financieel immens van, begrijpelijk dat ze dat frauduleuze handelen niet op willen geven, het is te lucratief.

  Willen we de zooi een keer opruimen dan zullen we moeten kiezen, of de ziekenhuizen en medici blijven aanrommelen en rotzooien of we gooien de bezem er flink doorheen.
  Waar gehakt wordt vallen spaanders, dus dat het een keer op de spits zou worden gedreven is logisch.

  Patiënten hebben uiteindelijk baat bij een goedlopende gezondheidszorg en niet bij een frauduleus systeem. Het is van de zotte dat je soms een half jaar moet wachten op een afspraak met een dokter, die vervolgens totaal geen interesse in de klachten heeft, maar wel meteen peperdure medicijnen voorschrijft of allerlei wazige onderzoeken gaat doen.
  Van de week stond er nog een stukje in over onze éénbenige chirurg, die wel gewoon aan het werk is geweest de afgelopen 10 jaar, maar die kennelijk aan zijn verzekering had gemeld dat hij niet kon werken !
  Dan heb je nog de nodige mensen zonder de juiste papieren, personeel dat niet goed is opgeleid en ga zo maar door. Dat noem ik een puinhoop en die moet worden opgeruimd.

 2. Gershi Pereira zit al 2 jaar (met behoud van salaris) op zijn louweren thuis?geen wonder dat er geen geld over blijft voor de andere posten.
  mevr.Carty hoe staat het ermee?was door Whitman aangesteld.maandsalaris fl.30.000 pm.zou nu voor minder nu aan het werk zijn voor SEHOS? nooit gezien zegt menige personeel SEHOS.
  De salarissen van al deeze profiteers moet aan banden.
  Stanley Bertran.Martina ex ennia directeur.Gershi Pereira mevr. Carty

 3. ericlapas

  Het is begrijpelijk dat Huurman veel bijval van landgenoten hier ten lande krijgt. Maar laten we eerlijk zijn voordat Whiteman, deze man benoemd heeft, hadden we nooit van de man gehoord. Het kan best zijn dat hij zijn werk goed doet maar niemand is onmisbaar. Huurman is simpelweg te media geil voor dit soort werk. De man veroorzaakt vooral bij patiënten, heel veel onrust.

 4. Joep Meloen

  Ik snap de controverse Inspectie vs Ziekenhuizen / Medici wel.
  De laatste 2 willen nog gewoon gezellig doormodderen op een manier die wellicht leuk was 100 jaar geleden, maar welke niet meer past bij de huidige tijd. Er moet nu sprake zijn van een professionele organisatie en dus ook een professionele aanpak. En daar heeft men duidelijk geen zin in.
  Ziekenhuizen en artsen houden ervan om volledig overbodige onderzoeken te doen en die vervolgens fors te declareren. Gezondheidszorg is hier gewoon een verdienmodel, het genezen van de patiënt is bijzaak geworden.

  Hoorde van de week het interview met Saleh, waarbij hij aangaf dat sommige medici wellicht door de stress zich niet goed kunnen uitdrukken ! Een arts die een taal vergeet omdat hij onder spanning moet werken ???? Geloof niet dat de man dan in het juiste beroep zit, werken in de medische wereld is altijd stressvol en daar moet je tegenkunnen.

  De mentaliteit moet veranderen om de gezondheidszorg betaalbaar en betrouwbaar te laten zijn. Hoop dat de minister de kant van Huurman kiest, anders zijn we echt aan de goden overgeleverd.

 5. De Rechtsstaat

  Hoorde meneer Norman Serphos heden ochtend op Hoyer 1 m.b.t. de aangifte van Jan Huurman bij het OM.

  Deze persvoorlichter meldde dat Jan Huurman niet de reguliere weg hoefde te bewandelen om aangifte te doen.

  Aangezien deze zaak geen strafzaak is mocht hij direct bij het OM zijn aangifte doen!

  En zo iemand wil zich voor doen als persvoorlichter van het OM.

  Korsou, laga mi hombù.

 6. De door Huurman geschorste Gershi Pereira zit al 2 jaar met behoud van salaris thuis.

  Getuigt van weinig daadkracht en een verspilling van publieke middelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *