Hoyer2 | Douanedirecteur: ‘’Tot op heden niks gehoord van commissie’’

Jules Ilario en Lourdes Alberto in gesprek met Marit Severijnse

Douanedirecteur Ilario: ‘’Tot op heden niks gehoord van commissie’’ | Extra

De interim-minister van financiën, Lourdes Alberto, heeft douanedirecteur Jules Ilario schriftelijk de toegang tot het douane kantoor ontzegd. Ook is hem verboden nog contact te hebben met medewerkers van de douane.

Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan intimidatie van personeel. Ilario zelf zegt dat dit losse kreten zijn en dat hij niemand heeft geïntimideerd. De beweringen zijn volgens hem niet onderbouwt en hij wil graag duidelijkheid hierover van de vakbonden.

De maatregelen komen voor Ilario na een verplichte verlofperiode van 15 dagen. Tijdens deze periode is er intern onderzoek gedaan naar de onvrede onder het personeel.

Wat daar precies uit kwam heeft de minister Ilario tot op heden niet kunnen vertellen. Ze vertelde hem wel dat er een commissie is opgesteld, maar deze commissie heeft nog nooit contact met Ilario opgenomen.
Ilario vertelt waar de situatie begon.

AUDIO Ilario – start situatie 16-05-17
Tijd: 3:12

De minister van Financiën verklaart op haar beurt tegenover Radio Hoyer 2 dat zij Ilario op de laatste dag van zijn verlof heeft gesproken over de status van het onderzoek. De status was dat het onderzoek van de commissie nog in gang was, maar dat er wel enige feiten over hem waren gevonden. In het kader daarvan zijn hem volgens de minister de maatregelen opgelegd. Alberto verklaart dat ze van de commissie nog een rapport moet ontvangen met de feiten.

Wij vroegen Alberto naar haar gesprekken met de vakbond, die plaatsvonden zonder dat Ilario hier weet van had. Hebben de gesprekken met de vakbond ervoor gezorgd dat er een motie van wantrouwen kwam?

AUDIO Alberto – motie 16-05-17
Tijd: 2:26

U hoorde douanedirecteur Jules Ilario en daarna de interim-minister van financiën, Lourdes Alberto, in gesprek met Marit Severijnse.

Bron: RadioHoyer 2

5 Reacties op “Hoyer2 | Douanedirecteur: ‘’Tot op heden niks gehoord van commissie’’

 1. ericlapas

  Beste @Brian S, er werken ongeveer 200 mensen bij de Douane dus als je zegt dat er jaren niet gewerkt is, heb je gelijk. De meeste douane ambtenaren zijn laag opgeleid en hebben hun baan aan de politiek te danken. De volgende min. v. Fin. kan zo alles weer terugdraaien en moeten ze het met elkaar doen want de meeste douane ambtenaren net als andere ambtenaren zijn lui en dom om in de avonduren iets bij te leren.

 2. Douane zijn toch ambtenaren. Als er 1 keer frisse wind is dan komt tegen het licht dat ze jarenlang niet hebben gewerkt en dan krijg je dit soort tafarelen.

 3. Het enige wat ik heb kunnen opmaken uit alle berichten is dat de heer Ilario achterstanden aan het wegwerken is die in het verleden zijn geconstateerd.
  Je zou zeggen dat het positief is. Echter ontsteekt de vakbond in vuur en vlam omdat niet met hun is overlegd. De vraag is of dat noodzakelijk is?
  Wellicht vanuit saamhorigheid of om de vakbond mee te krijgen. Maar de heer Ilario mag autonoom voorstellen doen wie later op welke positie terecht komt. En dat steekt de vakbonden.

 4. En als je dan bedenkt wat Fraudelyne Wiels allemaal heeft uitgevreten en ondanks tal van vernietigende rapporten over haar gewoon mocht blijven zitten.
  Dossier Marvelien Wiels

  Of niet, Cordoba en Alexandra Rosaria? Beiden overigens keihard afgestraft door de kiezer.

 5. Ik ken hem persoonlijk. Het is een van de meest integere personen die Curaçao rijk is. Deze man heeft hard voor de de zaak. De corrupte Douane ambtenaren zien hem natuurlijk liever vertrekken want die worden door deze man aangepakt en dat bevalt ze niet. De Minister die hem op dit moment op non-actief heeft gezet maakt uiteraard deel uit van de criminele bende van Schotte. Die hadden natuurlijk een van hen graag op deze functie gezet. Het is te hopen dat het nieuwe kabinet de maatregel terugdraait en de vakbond zich eens anders op gaat stellen. Laat de Hr. Ilario Zijn werk doen. Natuurlijk zal dit een paar “rotte appels” hun baan kosten. Curaçao wordt hier alleen maar beter van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *