27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoofdpier Caracasbaai vissershaven grotendeels vernieuwd

WILLEMSTAD — Menig bezoeker aan de vissershaven van Caracasbaai heeft kunnen opmerken dat de hoofdpier vrijwel geheel van nieuw hout is voorzien. Dit is verwezenlijkt door een krachtenbundeling van de Citro, de vissersgemeenschap en Mermaid-eigenaar Cor Mons. De afgelopen tijd is het een aantal keren voorgekomen dat mensen door de pier zijn gezakt vanwege de slechte staat van de pier.

Advertentie

Door gezamenlijke inspanning is de hoofdpier in ongeveer drie dagen tijd, voor een groot deel van nieuw hout voorzien.
Door gezamenlijke inspanning is de hoofdpier in ongeveer drie dagen tijd, voor een groot deel van nieuw hout voorzien.
- Advertentie -

De Amigoe heeft in het verleden meermaals over de slechte staat van de pier bericht en dat deze aan vernieuwing toe is.
Zo heeft visser Edwin ‘Makambi’ Flameling de slechte staat – omdat hij er zelf ook doorheen is gezakt – herhaaldelijk aangekaart.
De vissershaven en de pier vallen onder het beheer van de uitvoeringsorganisatie Agrarisch Visserij Beheer (AVB), het vroegere LVV.
Ook visser Dean Anthony Kip, die blij is met de houtvervanging, stelt vaker aandacht te hebben gevraagd hiervoor van AVB.

Het is natuurlijk mooi dat men nu gewoon het initiatief neemt en de zaak aanpakt, maar uiteindelijk behoort de pier door de overheid geheel vernieuwd te worden. Hierover zijn in het verleden beloftes gedaan maar nooit uitgevoerd. Er hebben zich de laatste tijd vaker ongelukken voorgedaan. Aangezien de Mermaid ook aan de pier aanmeert en er veel toeristen lopen, heeft de heer Mons dus besloten om de aanschaf van het hout te bekostigen”, aldus Kip.

Ook Flameling is blij met het initiatief.

Citro-coördinator Jovino Falbru: “Het was een gezamenlijk initiatief waarbij de mankracht door zowel de Citro als de Mermaid is geleverd en de vissers voor de afvoer van het afvalhout hebben gezorgd.
De reddingsboot ‘Dick Braakman’ ligt ook aan deze pier aangemeerd.
Onze vrijwilligers zijn er ook een paar keer doorheen gezakt, omdat als we in actie komen, we vaak over de pier heen rennen. We hebben begrepen dat de overheid al concrete plannen heeft voor de vissershaven en vandaar dat deze gedeeltelijke vernieuwing in afwachting daarvan is uitgevoerd.
Dit wordt dan ook als een tijdelijke oplossing gezien. We hebben overigens in het verleden meermaals meegedaan aan gedeeltelijke reparaties van de pier
.”

Falbru benadrukt dat ‘als iedereen een handje helpt er gezamenlijk tussenoplossingen kunnen worden gecreëerd, totdat het Caracasbaai vissershavenproject op gang komt’.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -