27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Hogere eis voor Thierry Kani in beroepszaak

HomeNieuwsHogere eis voor Thierry Kani in beroepszaak

Zaak Mishairo Kani en Marley Felix aangehouden

WILLEMSTAD — Mishairo ‘Chayo’ Kani (19), zijn halfbroer Thierry ‘Tècho’ (22) en Marley Felix (29) zijn in beroep gegaan tegen de respectievelijk vijf, zeven en zes jaar celstraf, die zij op 18 april opgelegd gekregen. De zaken tegen Mishairo en Felix zijn donderdag echter tot september aangehouden in verband met het horen van het slachtoffer Michael Leesly, die eerder meineed heeft gepleegd. De zaak van Thierry werd wel behandeld, waarbij de advocaat generaal (AG) Anton van der Schans de eerste eis van acht jaar naar tien jaar heeft verhoogd. Uitspraak is over drie weken.

De eerste rechter achtte poging tot moord bewezen in beide zaken. Het gaat om twee schietincidenten begin vorig jaar, die voortvloeiden uit een ruzie tussen twee bendes in Koraal Specht, waaronder de Kani-familie.

Het hoogtepunt van de ruzie, met schietincidenten over en weer, lijkt nu voorbij te zijn met de detentie van Tècho, Chayo en Marley, nadat de oom van de halfbroers, Aldrin Kani, in oktober werd doodgeschoten in een kapperszaak voor de ogen van zijn twaalfjarige zoon.

Vader Lysandro ‘Reggie’ Kani is sinds zijn vrijlating uit de gevangenis spoorloos verdwenen.

Tweede schietpartij

De tweede schietpartij vond begin juli vorig jaar plaats in Koraal Specht. Hierbij raakte Giancarlo Laker, een afvallige van de Kani-clan, zwaargewond toen hij met een machinegeweer werd beschoten door Thierry.

In deze zaak durfden getuigen niet te praten.

Ook de slachtoffers in de eerste zaak, Michael Leesly en zijn vriendin, kwamen later terug op hun belastende verklaringen. Maar dat deed voor de eerste rechter niets af aan hun eerdere verklaringen. Leesly werd na afloop van zijn verhoor voor de rechter aangehouden wegens meineed. Thierry herinnerde zich donderdag tijdens de behandeling van de zaak in hoger beroep weinig van de (getapte) telefoongesprekken die hij heeft gevoerd met diverse personen, waaronder zijn vader, over ‘het incasseren van iemand in het weekeinde’.

Hij heeft bijna alle schuld in deze zaak op zijn verdwenen vader geschoven. Volgens Thierry werd hem altijd door Reggie opgedragen wat te doen. Van der Schans is van mening dat Thierry, gezien zijn verleden, daadwerkelijk de intentie had om Laker op de bewuste dag te vermoorden. Het grote aantal gevonden hulzen op de plaats van het delict geeft hier een duidelijke indicatie voor, voegt hij eraan toe. Genoeg reden volgens Van der Schans om de voor hem te lage eis van de officier van justitie in eerste aanleg te verhogen van acht jaar celstraf naar tien jaar.

Het slachtoffer van de schietpartij, Michael Leesly, behoorde eerst tot de Kani-clan, maar kreeg later ruzie met de groep. In februari vorig jaar reed hij met zijn vriendin over de Winston Churchillweg, toen hij werd beschoten vanuit een rijdende auto. De schutter was Felix, de chauffeur was Mishairo. Althans, dat is een van de meerdere verklaringen die hij eerder heeft afgelegd. Dit was donderdag ook de aanleiding om Leesly weer te horen en de zaak tegen Chayo en Felix aan te houden tot 13 september. Tijdens de behandeling van deze zaak wordt Leesly dit keer door drie rechters gehoord.

Wapen onder hoofdkussen

Tijdens een huiszoeking in verband met de schietpartij op Leesly werd bij Mishairo in zijn woning aan de Kaya Lando te Koraal Specht een vuurwapen gevonden, onder zijn hoofdkussen. Daarvoor had hij een blanco strafblad. Thierry is wel een bekende van justitie wegens een moord die hij jaren terug heeft gepleegd, en Felix wegens een gewapende overval en een drugsdelict.

De rechter doet 11 juli uitspraak in de zaak van Thierry.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties