HLN | Trump suggereert ontslag voor alom gerespecteerde topviroloog Anthony Fauci: “Na de verkiezingen”

Anthony Fauci in april in het Witte Huis, samen met Trump. Ondertussen is de relatie tussen de topexpert en de president danig bekoeld. © AP

Amerikaans president Donald Trump is van plan Anthony Fauci, de bekendste viroloog van de VS, na de verkiezingen te ontslaan. Dat liet hij gisterenavond althans verstaan op een verkiezingsrally in Florida.

“Vertel het niet door, maar laat me nog even wachten tot na de verkiezingen”, zei Trump tegen zijn aanhangers nadat sommigen “Ontsla Fauci” waren beginnen roepen. Fauci, die door het grote publiek breed wordt gewaardeerd om zijn rechtlijnigheid en ernst, waarschuwt al weken voor een heropflakkering van de corona-epidemie in de VS.

Trump verdedigde zijn aanpak van het virus op de Opa-Locka-luchthaven nabij Miami, en uitte net als op een eerdere rally in North Carolina kritiek op de “draconische lockdowns” in Europa. “Mensen komen in opstand, ze willen en kunnen dat niet meer”, zo verdedigde hij het uitblijven van soortgelijke maatregelen in de VS.

De Republikein beschuldigde zijn Democratische uitdager Joe Biden ervan wel een lockdown te willen op te leggen en “Amerika in een gevangenisstaat te veranderen” als hij de verkiezingen zou winnen. “De lockdown van Biden zal resulteren in ontelbare doden en zal een hele generatie dromen tenietdoen.”

Bron: Het Laatste Nieuws.be

6 Reacties op “HLN | Trump suggereert ontslag voor alom gerespecteerde topviroloog Anthony Fauci: “Na de verkiezingen”

 1. Showroe di Emmastad

  Maar natuurlijk, Fauci = CDC. same difference: I think he’s Nat’l Institute on Allergies and Infectious Diseases, a federal position, at the pleasure of POTUS

 2. Zoals ik eerder aangaf kan DJT under federal law Fauci niet ontslaan, maar hem buitenspel zetten door hem te negeren tijdens persconferenties. Daar is hij al maanden mee bezig. Faci spreekt dan ook vrijelijk als hfd van het CDC.
  Fauci is a career civil servant en geen politiek benoemde wetenschapper. DJT kan alles proberen maar het zal erg smerig worden zeker gezien de status van Fauci wat dateert van vele jaren terug.
  DJT dat hij met the Apprentice bezig is, ‘you’re fired’ wat hier niet opgaat.

 3. Trump kan gewoon niks/ nada/ nothing at all…. aanrichten met betrekking tot
  A.Fauci!

 4. Showroe di Emmastad

  @William , ehhh….beg to differ. Iedereen, and I mean everybody…. serves at the pleasure of the president. Hij kan Fauci ontslaan van een medical board die hij ingesteld heeft en continu “the scientists” noemt. Eigenlijk houdt Trump(‘s psycho-makeup) niet ervan dat mensen meer kennis van zaken, expertise hebben en tonen dan hem. Zeker niet als zij meer aandacht krijgen dan hem, bv in kranten en network news. Fauci was ook zeer betrokken bij de research naar werkende behandelingen voor bv aids. Donald hoort de boring briefings aan en praat dan over simpel griepje, bestralen met licht en inspuiten van ontsmettingsmiddelen.

 5. Trump staat symbool voor de mensen die ook in aluminium hoedjes en spaghettimonsters geloven. Hoe dom kan je zijn?

 6. Onder de Federale Wet kan Trump “Fauci” niet ontslaan. Wel kan hij ervoor zorgen dat hij niet meer aan het woord komt tijdens persconferenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *