28 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 00:50

Laatste reacties

- Advertentie -

Hervorming kiesstelsel (2)

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we  HELGA MENSING  aan het woord…………..

Hervorming kiesstelsel (2)

- Advertentie -

VOOR MIJ is het nog steeds een groot goed dat bij ons een gekozen parlementslid zoveel invloed op het regeringsbeleid heeft, en zulks is geheel in de lijn van ons kiesstelsel.
Dit systeem beperkt ook de mogelijkheden voor een minister om dictatoriaal te regeren en zijn beleid via achterkamerpolitiek te laten bepalen.
Mijn leermeester Juancho Evertsz vertelde me indertijd al dat je geen enkel systeem kunt bedenken dat 100 procent correctheid garandeert.
Net als de leden van een regering zouden ook alle parlementsleden integer moeten zijn en het landsbelang voorop moeten stellen.
Inderdaad loopt een coalitie, die op een krappe meerderheid steunt van één persoon, het risico gechanteerd te worden voor persoonlijk belang.
Echter in ons politiek verleden hebben ook drie Eilandsraadsleden van dezelfde politieke partij een eilandsregering wegens principiele redenen hun steun ontzegd.
Eveneens is het herhaaldelijk voorgekomen dat regeringen de rit wel hebben uitgezeten, terwijl deze steunden op een meerderheid van elf zetels.
Een systeem van twee verkiezingen binnen een periode van één maand met alle toestanden eromheen zal heel negatieve financiële gevolgen hebben voor een klein land zoals wij zijn.
Onze staatskas kan de extra kosten van het organiseren et cetera van zulke verkiezingen niet lijden en zulks zou zeker ten koste gaan van andere noodzakelijke uitgaven.
En… een garantie dat een regering bij het nieuwe stelsel voortaan vier jaar zit, kan niemand geven !
Ons huidig stelsel biedt de kiezers duidelijkheid voor welk programma ze kunnen kiezen en op welke kandidaat van die partij ze kunnen stemmen.
Ik steun nu iedere partij die intensief gaat werken aan het bereiken van de mentale onafhankelijkheid van onze bevolking.
Het dragen van verantwoordelijkheid op alle gebieden, dat moet prioriteit hebben om ooit in staat te zijn om 100 procent op eigen benen te staan.

HELGA MENSING
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

LC | Nederlandse BV van Dos Santos moet Angola miljoenen teruggeven

Een Nederlands bedrijfje gelinkt aan Isabel dos Santos, de steenrijke dochter van de oud-president van Angola, moet een pakket aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven...

ParadiseFM | 79 nieuwe coronagevallen, CMC krijgt 2 patiënten erbi

Er zijn 79 nieuwe coronabesmettingen op Curaçao aangetroffen op dinsdag, waarvan 5 geïmporteerd. Zo blijkt uit 1969 afgenomen tests. 87 mensen zijn uit isolatie. In het...

ParadiseFM | Politie houdt man verdacht van meerdere inbraken aan

De politie heeft in de kaya Miranda een 26-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij verschillende inbraken in Bandariba. Hij wordt ook verdacht van een...

Democracy now! | Tuesday, July 27, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | Vals zelfbeeld

Ed Kronenburg | Financieel Dagblad De moord op Peter R. de Vries is ook voor de buitenlandse pers aanleiding om het Nederlandse drugsbeleid aan de kaak te stellen....
- Advertentie -