26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 04:50

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoHervorming kiesstelsel (2)

Hervorming kiesstelsel (2)

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we  HELGA MENSING  aan het woord…………..

Hervorming kiesstelsel (2)

VOOR MIJ is het nog steeds een groot goed dat bij ons een gekozen parlementslid zoveel invloed op het regeringsbeleid heeft, en zulks is geheel in de lijn van ons kiesstelsel.
Dit systeem beperkt ook de mogelijkheden voor een minister om dictatoriaal te regeren en zijn beleid via achterkamerpolitiek te laten bepalen.
Mijn leermeester Juancho Evertsz vertelde me indertijd al dat je geen enkel systeem kunt bedenken dat 100 procent correctheid garandeert.
Net als de leden van een regering zouden ook alle parlementsleden integer moeten zijn en het landsbelang voorop moeten stellen.
Inderdaad loopt een coalitie, die op een krappe meerderheid steunt van één persoon, het risico gechanteerd te worden voor persoonlijk belang.
Echter in ons politiek verleden hebben ook drie Eilandsraadsleden van dezelfde politieke partij een eilandsregering wegens principiele redenen hun steun ontzegd.
Eveneens is het herhaaldelijk voorgekomen dat regeringen de rit wel hebben uitgezeten, terwijl deze steunden op een meerderheid van elf zetels.
Een systeem van twee verkiezingen binnen een periode van één maand met alle toestanden eromheen zal heel negatieve financiële gevolgen hebben voor een klein land zoals wij zijn.
Onze staatskas kan de extra kosten van het organiseren et cetera van zulke verkiezingen niet lijden en zulks zou zeker ten koste gaan van andere noodzakelijke uitgaven.
En… een garantie dat een regering bij het nieuwe stelsel voortaan vier jaar zit, kan niemand geven !
Ons huidig stelsel biedt de kiezers duidelijkheid voor welk programma ze kunnen kiezen en op welke kandidaat van die partij ze kunnen stemmen.
Ik steun nu iedere partij die intensief gaat werken aan het bereiken van de mentale onafhankelijkheid van onze bevolking.
Het dragen van verantwoordelijkheid op alle gebieden, dat moet prioriteit hebben om ooit in staat te zijn om 100 procent op eigen benen te staan.

HELGA MENSING
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties