28 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Halfslachtig coronavirus beleid

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Halfslachtig coronavirus beleid
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Dat de besmettingen dagelijks schrikbarend oplopen kunnen we met zijn allen constateren. Maar de burger mag zich toch wel afvragen waarom er geen interactieve kaarten bijgehouden en gepubliceerd worden zodat iedereen op het eiland de ontwikkelingen kan volgen. Wat een belachelijk halfslachtig beleid. Goede informatievoorziening is essentieel!

Geef het R-getal, het reproductiegetal aan, zodat we kunnen zien hoe snel het virus zich verspreidt. En hoeveel mensen er gemiddeld besmet worden door één patiënt. De interactieve kaart geeft mensen inzicht omdat zij op wijken kunnen klikken voor meer informatie en cijfers, en ook de positief geteste personen per veiligheidsregio, naar het aantal getest, aantal positief getest of het percentage positief.

Ik vraag me wederom af waar deze regering nu eigenlijk mee bezig is behalve een halfslachtig beleid te voeren. Notabene staat uw website gobiernu.cw, Anunsionan Públiko, Corona Virus nog steeds op 17 november 2020.

J. Martina
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. Alles draait om de kwaliteit van management in dit soort situaties. Als je die kwaliteit niet hebt, moet je die regelen. Doe je dat niet, dan blijft het huilen met de pet.

  2. De GGD in NL vraagt besmette personen zelf hun contacten te waarschuwen als een contact klachten krijgt en besmet blijkt wordt deze alsnog gekoppeld aan de besmette persoon.
    We wonen op een klein eiland met vrij weinig inwoners dus zou het niet zo moeilijk moeten zijn. Als je medisch personeel uit het buitenland haalt kun je ook alles op alles zetten om anderszins mensen hierheen te halen. Nu worden ook artsen ingezet, maar ik kan me voorstellen dat die het druk genoeg hebben.
    Ik denk dat je dan sneller resultaat kunt boeken.
    Punt is men heeft geen beleid hier voor niets eigenlijk. Daarom loopt het volstrekt uit de hand en daarom gaat er constant iets mis hier.
    Incapable op ieder vlak.

  3. Het zou inderdaad veel beter zijn wanneer we eindelijk eens horen WAAR die besmettingen te vinden zijn.
    Is dat in supermarkten, is dat op het werk, is het in de kerk etc ? Dat maakt het voor iedereen een stuk eenvoudiger om die plekken te mijden.

    Maar kennelijk is de privacy te belangrijk. Voor bedrijven kan ik dat nog wel begrijpen, want stellen dat bedrijf A veel corona heeft gehad kan wel eens inhouden dat bedrijf A over de kop gaat. En daar zit ook niemand op te wachten.

    En vwb contact onderzoek ? Daar is gewoon geen capaciteit voor. Met wellicht een paar patienten per dag valt het nog te doen, maar om van 60 man iedereen te gaan lopen bellen en opzoeken met een team dat bestaat uit een paar man………………dat kun je vergeten.
    In Nederland is het exact eender, het aanbod van besmette personen is zo immens groot dat men niet genoeg mensen heeft om dat contact onderzoek uit te voeren.

  4. Bobo beleid, door Bobos voor bobos.
    Denken ze!

    Lekker weinig onsamenhangende koetjes en kalfjes informatie verschaffen.
    Kun je er later ook niet op gepakt worde
    Zo gaat het al 50 jaar.

    Deed het altijd goed bij het kraaltjes en spiegeltjes volk ( meerderheid vd bevolking)

    Ze vergeten dat steeds

  5. In Nederland, Curaçao, Bonaire, Aruba, Sint Maarten, Saba en Statia wordt er door de regeringen en de pers hand-in-hand zand gestrooid in de ogen van de gewone (normale) mensen.

    Er mag niet bekend worden hoe groot de besmettingsgroei precies is, waar vandaan de besmetters komen, wie het zijn, en waarom ze ongetest het (ei)land binnen konden komen.

    Het bronnenonderzoek gebeurt té laat, té oppervlakkig, té amateuristisch en vooral té onvolledig. Er is nauwelijks sprake van repressief beleid (en wat er is is discriminerend), en wat er is is halfslachtig, onduidelijk en bevooroordeeld (bijv. kerkbezoek) dus denken alle virus-ontkenners dat ze hun gang kunnen blijven gaan.

    Dáárdoor kunnen we dit niet overwinnen en worden er mensen de dood in gejaagd.

  6. Helemaal eens met de schrijver.
    De burger wordt teveel informatie onthouden en blijft zodoende in onzekerheid zitten.
    Men moet maar gissen waar de besmettingen zijn, het R-getal, kortom een 0,0 beleid op veel terreinen en de COVID-19 ihb.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties