28 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 21:52

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Grote lening UTS

Consortium banken geeft vertrouwen aan ambitieus investeringsprogramma

uts-smallWillemstad – Telecombedrijf UTS heeft het vertrouwen van de lokale bancaire sector en sluit binnenkort een lening van ongeveer 100 miljoen gulden.

De financiering van een consortium, geleid door de MCB, maakt deel uit van een groter investeringsprogramma van circa 200 miljoen voor de komende drie jaar.
De andere helft brengt United Telecommunication Services op uit eigen middelen. Aldus UTS-directeur Paul de Geus, die de financiering tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigt.

In het verleden bracht het nationale telecommunicatiebedrijf – voortgekomen uit een overheiddienst en inmiddels als overheids-nv een geduchte concurrent van particuliere telecomaanbieders – veel van de investeringsprogramma’s zelf op.

- Advertentie -

Nu is gekozen voor ‘een gezonde combinatie’ van vreemd en eigen vermogen.
Voor de lening stonden de lokale commerciële banken in de rij. Er werd meer ingeschreven dan nodig was.

Enerzijds komt dit door de overliquiditeit (banken hebben veel gelden in kas, terwijl er te weinig goede projecten zijn) maar anderzijds is dit ook te danken aan het vertrouwen dat UTS blijkbaar geniet. MCB is leider van de financiering.

Over de leningstructuur, met een rente van zo’n 5,75 procent, is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt. De ‘closing’ moet nog plaatsvinden en zal vermoedelijk volgende maand gebeuren.

Het investeringsprogramma voor de komende drie jaar houdt onder andere nieuwe, moderne technologie in, maar concreet ook de aanlanding van een nieuwe onderzeese telecomkabel, de forse verhoging van de internetbandbreedte voor klanten, de aankoop van het nieuwe gebouw te Berg Arrarat en verbetering/upgrading van de infrastructuur voor vaste en mobiele telecommunicatiediensten.

- Advertisement -

Ook is UTS, dat nog circa 700 man personeel telt, een ‘rationalisatieronde’ begonnen; een noodzakelijk reorganisatieproces waarbij de onderneming wordt afgeslankt en de concurrentie aankan voor wat betreft effectieve en efficiëntie bedrijfsvoering.

In 2011 boekte UTS voor het zesde achtereenvolgende jaar winst.
In dat jaar bedroeg het positieve resultaat 13,6 miljoen gulden (tegen 15,1 miljoen in 2012). Over 2012 zijn nog geen winstcijfers bekend.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -