31 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

AD | Grote lening UTS

HomeMediaAD | Grote lening UTS

Consortium banken geeft vertrouwen aan ambitieus investeringsprogramma

uts-smallWillemstad – Telecombedrijf UTS heeft het vertrouwen van de lokale bancaire sector en sluit binnenkort een lening van ongeveer 100 miljoen gulden.

De financiering van een consortium, geleid door de MCB, maakt deel uit van een groter investeringsprogramma van circa 200 miljoen voor de komende drie jaar.
De andere helft brengt United Telecommunication Services op uit eigen middelen. Aldus UTS-directeur Paul de Geus, die de financiering tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigt.

In het verleden bracht het nationale telecommunicatiebedrijf – voortgekomen uit een overheiddienst en inmiddels als overheids-nv een geduchte concurrent van particuliere telecomaanbieders – veel van de investeringsprogramma’s zelf op.

Nu is gekozen voor ‘een gezonde combinatie’ van vreemd en eigen vermogen.
Voor de lening stonden de lokale commerciële banken in de rij. Er werd meer ingeschreven dan nodig was.

Enerzijds komt dit door de overliquiditeit (banken hebben veel gelden in kas, terwijl er te weinig goede projecten zijn) maar anderzijds is dit ook te danken aan het vertrouwen dat UTS blijkbaar geniet. MCB is leider van de financiering.

Over de leningstructuur, met een rente van zo’n 5,75 procent, is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt. De ‘closing’ moet nog plaatsvinden en zal vermoedelijk volgende maand gebeuren.

Het investeringsprogramma voor de komende drie jaar houdt onder andere nieuwe, moderne technologie in, maar concreet ook de aanlanding van een nieuwe onderzeese telecomkabel, de forse verhoging van de internetbandbreedte voor klanten, de aankoop van het nieuwe gebouw te Berg Arrarat en verbetering/upgrading van de infrastructuur voor vaste en mobiele telecommunicatiediensten.

Ook is UTS, dat nog circa 700 man personeel telt, een ‘rationalisatieronde’ begonnen; een noodzakelijk reorganisatieproces waarbij de onderneming wordt afgeslankt en de concurrentie aankan voor wat betreft effectieve en efficiëntie bedrijfsvoering.

In 2011 boekte UTS voor het zesde achtereenvolgende jaar winst.
In dat jaar bedroeg het positieve resultaat 13,6 miljoen gulden (tegen 15,1 miljoen in 2012). Over 2012 zijn nog geen winstcijfers bekend.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties