GGD Curaçao: Bericht bolletjesslikkers klopt niet

Sirving Keli ggd

Sirving Keli, directeur van de GGD

Sirving Keli, directeur van de GGD in Curaçao, is ‘hoogst verbaasd’ over berichten in Nederlandse media over het afkeuren van cellen voor bolletjesslikkers in Willemstad. Daar klopt namelijk helemaal niets van, zei hij in Dit is de dag.

Vandaag meldde novum dat bolletjesslikkers op Curaçao op de luchthaven van Willemstad niet meer aangehouden worden. De GGD van Curaçao zou de hygiënische omstandigheden van het hoofdbureau van de politie in de stad hebben afgekeurd. De bolletjesslikkers zouden daarom niet opgesloten worden, maar gewoon doorgestuurd op hun vluchten. Diverse media namen het bericht over.

Flauwekul
‘Het is voor ons onduidelijk hoe dat bericht de wereld in is gekomen. Ik heb het bij de hele dienst nagetrokken, en bij de politie, die zegt ook dat het flauwekul is’, aldus Keli. De directeur van de GGD weet niet of de cellen in Willemstad hygiënisch zijn of niet. ‘De politie heeft een eigen arts die dat soort situaties beoordeelt, dat doen wij helemaal niet.’

Nederland gaat helpen
Het Nederlandse VVD-Kamerlid Van der Steur eiste in een reactie opheldering van minister Opstelten. Het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie zegde vandaag toe te willen helpen met de verbetering van het cellencomplex. Het is onduidelijk of het ministerie op de hoogte is van de fouten in het bericht.

Bron: Evangelische Omroep (EO)

Een Reactie op “GGD Curaçao: Bericht bolletjesslikkers klopt niet

  1. Abraham Mossel

    Keli zegt, dat doen wij helemaal niet, dat doet de eigen politie arts, wat doen jullie “GGD” eigelijk dan wel helemaal niks dus, op een paar keer na chineessie pesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *