27 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 01:16

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidRO | Verpleegkundigen en artsen op weg naar Curaçao

RO | Verpleegkundigen en artsen op weg naar Curaçao

Voor vertrek in de komende 10 dagen zijn nog eens 9 Nederlandse verpleegkundigen en artsen geworven. Via het Amerikaanse medische uitzendbureau AMI arriveren dit weekend en komende week in totaal 15 IC-verpleegkundigen en artsen op Curaçao | Extra

In het Paasweekend vertrekken in totaal 20 Nederlandse verpleegkundigen en artsen naar Curaçao. Ze gaan helpen in de ziekenhuiszorg waar een grote toevoer is van coronapatiënten en versterken ook de Curaçaose GGD om het vaccinatietempo zo veel mogelijk te versnellen.

Voor dat doel zijn vrijdag in totaal 30.000 vaccins vanuit Nederland aangekomen op Curaçao en Aruba.

Werving gaat door

Voor vertrek in de komende 10 dagen zijn nog eens 9 Nederlandse verpleegkundigen en artsen geworven. Via het Amerikaanse medische uitzendbureau AMI arriveren dit weekend en komende week in totaal 15 IC-verpleegkundigen en artsen op Curaçao. De werving van extra medici door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Nederland en de Verenigde Staten loopt ondertussen door.

Daad van naastenliefde

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS): “Het is nogal wat om zo snel de knoop door te hakken om je leven in Nederland te pauzeren en mensen op Curaçao te gaan helpen in moeilijke omstandigheden. Het voelt voor mij als een daad van naastenliefde dat zoveel verplegers en artsen dat doen tijdens deze Paasdagen. Ik wens iedereen veel kracht en sterkte met het intensieve werk dat voor hen ligt.”

Beademingsapparatuur

Naast verplegers, artsen en vaccins stuurt Nederland ook extra medische apparatuur waaronder beademingsapparatuur naar Curaçao. Onder andere gisteren en vandaag vinden vluchten met apparatuur plaats.

Bron: Rijksoverheid (NL)

7 reacties

 1. Het is duidelijk waar je voor op je knieën gaat Ans, als er centen mee gemoeid zijn; typisch, kijken naar de
  arbeidsvoorwaarden van mensen die komen helpen, wat dacht je wat, dat ze in de gang van het CMC gingen slapen, en gratis en voor niks komen. Nu je het zo vaak over anderen hebt, waarom die wel of niet komen, waarom ben jij naar deze hellhole gekomen, er deugt niets hier, maar je blijft wel. Ik ben benieuwd wat je motief is hier te blijven en enkel te kritiseren; ben benieuwd naar je reactie of ben je van nature zo ordinair en lomp ?

 2. Het is maar te hopen dat de MFK of vakbondsleiders deze onvoorwaardelijk respectloze koloniale hulp kunnen waarderen.

 3. Charlie Bolo Cooper heeft een foto op zijn facebook geplaats, terwijl hij zijn eerste bacuna toegediend kreeg.
  Hij en nog vele anderen van de MFK (o.a D.j. Gibi Doran) willen niets met Nederland te maken hebben.
  Gibi Doran wil alle makambas terug sturen indien zij alleen maar proberen te klachen over muziekoverlast, onder het motto dat onze cutuur zeer ernstig wordt verstoord.
  Bolo Cooper riep veelvuldig op alle omroepen dat Curacao liever gisteren dan vandaag onder de vleugels van Holland moeten oprotten.
  Het droevigste van dit alles is; beiden zijn al ingeent met pfizer afkomstig uit het zelfde Hulanda waarvan ze een hekel aan hebben.
  Voelen of hebben deze lui geen wroeging gehad tijdens het gratis vaccineren???

 4. “We moeten Nederland op onze knieën bedanken”
  helemaal eens, om een bekende curacaose bankrover te citeren:
  “Macha danki, thank you, dankuwel!”

 5. We moeten Nederland op onze knieën bedanken, zo kunnen we blijven klooien door Zita Jesus Leito minister van volksgezondheid te maken en in crisis tijd massaal op MFK te stemmen. Het lijkt wel alsof iedereen in dit land rijp voor de psychiater is.

 6. Prima actie, die ongetwijfeld door het door de MFK en PNP zo verafschuwde Nederland betaald wordt.

  Laat de artsten en verpleegkundigen echter niet zeggen dat ze dit uit liefde voor de mens doen, dat is hetzelfde als stagiaires die zeggen dat ze voor de cultuur naar Curacao komen.

  Ik heb de arbeidsvoorwaarden gezien van de verpleegkundigen en artsen, en die zijn riant. Inclusief woning, huurauto, vliegtickets en onkostenvergoedingen.

  Hoe dan ook, Pik Pisas bedankt:

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218709116386981&id=1471146267&sfnsn=mo

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties