27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 10:22

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

NTR | Caribsch Netwerk Restaurants sluiten deuren, horecapersoneel zonder werk

HomeNieuwsGezondheidNTR | Caribsch Netwerk Restaurants sluiten deuren, horecapersoneel zonder werk


WILLEMSTAD – De meeste terrassen van de restaurants zitten op de vooravond van de nieuwe strenge lockdown op Curaçao bomvol. Veel mensen grijpen de laatste mogelijkheid om uit eten te kunnen met beide handen aan.

“We genieten er nog maar even van. Want we weten niet wanneer de eerstvolgende keer zal zijn dat we weer uit eten kunnen”, vertelt een stel dat op het Pietermaai aan het dineren is. Ondertussen maken veel mensen die werken in de restaurants zich op voor opnieuw een periode van onzekerheid:

Het is een jaar geleden dat Curaçao voor het eerst in een lockdown ging. Op 30 maart om precies te zijn. Shelter in place, heette de maatregel toen nog, maar het kwam op hetzelfde neer. Alle winkels en horeca worden zoveel mogelijk gesloten en het advies is, zoveel mogelijk thuisblijven.

Mochten de restaurants vorig jaar nog openblijven voor take out, deze keer mogen zij alleen bezorgen. En dat is voor de meeste restaurants niet rendabel. Dat betekent dat veel restaurants dichtgaan en dat het personeel de komende weken geen werk heeft.

“Ik maak mij zorgen hoe ik de komende tijd financieel door ga komen”, vertelt een jong meisje dat in de bediening werkt in de stad. “Mijn vriend is zijn baan al eerder kwijtgeraakt door de coronacrisis. Nu ik ook door de lockdown niet kan werken weet ik niet hoe wij het de komende tijd gaan redden. Ik hoop dan ook dat de lockdown niet langer dan twee weken gaat duren.”

‘De overheid gaat pas na invoeren van maatregelen aan tafel met de horeca, dat is niet constructief’

– Egon Sybrandy, Curaçao Restaurant Association

Ook de Curaçao Restaurant Association (CRA) maakt zich zorgen over de nieuwe maatregelen. Volgens CRA zijn de reserves bij veel restaurants inmiddels op en biedt alleen bezorgen geen uitkomst in deze situatie door de hoge kosten. “Deze maatregelen zijn natuurlijk voor iedereen vervelend”, vertelt zakelijk directeur Egon Sybrandy. “Wij begrijpen dat er maatregelen moeten komen, maar waar het misgaat is dat de restaurants alleen delivery mogen doen. Dat is voor een aantal restaurants een oplossing maar voor veel niet.”

De zakelijk directeur betreurt het dat de overheid steeds pas na het aankondigen van de maatregelen met de sector om tafel gaat. “Het is niet dat ze niet willen luisteren naar onze aanbevelingen, maar het zou veel constructiever zijn als ze de sector vooraf laten meedenken over de te nemen maatregelen. Zo zouden veel restaurants wel open kunnen blijven als ze aan take out mogen doen, waardoor ze toch een deel van hun inkomen behouden en hun personeel kunnen laten werken.

Sybrandy voegt daaraan toe: “Het is toch raar dat je wel met z’n allen in de supermarkt mag gaan winkelen, maar je mag geen zakje eten aannemen bij een restaurant.”

Reisadvies Nederland
Ondertussen heeft Nederland na het invoeren van de lockdown op het eiland het reisadvies naar Curaçao aangepast. Reizigers vanaf Curaçao naar Nederland moeten vanaf 24 maart om 00:01 uur (Nederlandse tijd) bij aankomst in Nederland in thuisquarantaine. Naast de thuisquarantaine geldt er vanaf 27 maart om 00:01 uur (Nederlandse tijd) een testverplichting wanneer je van het eiland naar Nederland reist.

Op dit moment verblijven er volgens het Curaçao Tourist Board tussen de 4500 en 5000 toeristen op het eiland.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties