31 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 11:04

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Vaccinatietempo Bonaire meer dan verdubbeld

Met de extra vaccins kan Bonaire, na de noodzakelijke voorbereidingen, vanaf morgen starten met het aanbieden van vaccinatie aan alle volwassenen.

Kralendijk – Het tempo van het vaccinatieschema op Bonaire wordt opgevoerd. Gisteren zijn er 11.700 BioNTech/Pfizer vaccins vanuit Nederland op het eiland aangekomen.

Dit is inclusief de eerder toegezegde derde tranche van 2.340 vaccins voor zorgpersoneel en 60-plussers. Van deze in totaal 5.000 mensen heeft inmiddels 65 procent de eerste prik gehad.

Voor staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en vaccinatiegezant dr. Marc Sprenger is de grote druk op de zorg een belangrijke reden om in te stemmen met het verzoek van gezaghebber Edison Rijna en gedeputeerde Nina den Heyer van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) om zo snel mogelijk de volwassen bevolking te vaccineren.

- Advertentie -

Met de extra vaccins kan Bonaire, na de noodzakelijke voorbereidingen, vanaf morgen starten met het aanbieden van vaccinatie aan alle volwassenen. De afdeling Publieke Gezondheid (PG) begint morgen met het vaccineren van risicogroepen en mensen in vitale beroepen zoals medewerkers bij de brandweer, Koninklijke Marechaussee, handhaving en politie.

Vanaf maandag 29 maart kan iedereen in de leeftijd van 18 tot en met 59 jaar zich registreren voor een afspraak. Mensen tussen de 50 en 60 jaar worden als eerste ingepland.

Het vaccinatietempo wordt flink opgevoerd. Het aantal prikdagen gaat van vijf naar zes per week. Daarnaast worden er extra priklijnen ingezet waardoor er per dag minimaal 500 mensen geprikt kunnen worden. Dat is meer dan een verdubbeling van het huidige aantal.

De levering van vaccins aan het Caribisch deel van het Koninkrijk, de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius, is mede afhankelijk van de beschikbare vaccins voor Nederland.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -