‘Geldverspilling door Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels’

Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels maakt van Curaçaohuis een familiebedrijf

‘Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels heeft haar budget voor 2014 met nafl. 1.795.000 gulden overschreden, zonder nota van wijziging begroting’

Willemstad – Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels heeft haar budget met 1.795.000 gulden overschreden. Dat schreef onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang afgelopen week naar aanleiding van de begroting.

,,Het bedrag van 1.795.000 gulden had de Gevolmachtigde minister helemaal niet mogen uitgeven, omdat er geen nota van wijziging voor de begroting van 2014 is ingediend bij de Staten en er dus helemaal geen goedkeuring van de Staten is voor de uitgaven”, aldus het Statenlid.

De politica signaleert dat Wiels in 2014 395.000 gulden mocht uitgeven aan investeringen. Naar haar mening kon premier Asjes afgelopen week geen verklaring voor de overschrijving geven.

Een andere kwestie waar Asjes geen verklaring voor had was de omvang van het personeelsbestand van het Curaçaohuis. In 2013 waren de kosten voor deze post 1.380.835 gulden, voor 2014 was er een bedrag van 3.203.700 gulden gereserveerd, een verhoging met 1.822.865 gulden.

In de begroting voor 2015 is er een verhoging van 708.969 gulden. Het onafhankelijk Statenlid vindt het raar dat Asjes geen antwoord kon geven op de vraag over budgetoverschrijding.

De informatie over personeelsaantallen moet standaard bekend zijn, zo schrijft zij. De overschrijding is in de ogen van Leeflang kwalijk omdat er sprake is van verspilling ‘in een tijd waarin draconische maatregelen worden genomen om de overheidsfinanciën te saneren met desastreuze gevolgen voor de economie, sociale ontwikkeling en gezondheidszorg’.

De politica neemt het Gevolmachtigde minister Wiels ook kwalijk dat zij geld verspilt terwijl het om slechts gedelegeerde taken gaat.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

3 Reacties op “‘Geldverspilling door Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels’

 1. She almost got away with it

  Er is sinds haar aantreden al veel gesproken en geschreven over deze mevrouw. Om een lang verhaal kort te maken: twee opties –
  1. Wij zijn allemaal gek
  2. Zij is gek

  De eerste is geen keuze, want we kunnen onmogelijk allemaal gek zijn. Jammergenoeg is er niet echt een serieuze oppositie op Curaçao die de huidige coalitie kan laten wankelen. Hopelijk krijgt mw. Leeflang snel wat meer steun!!! Zij kan het niet in haar eentje. Komop oppositie, ga je werk doen.

  I rest my case. Deze mevrouw Wiels moet zo snel mogelijk aftreden.

 2. miss piggy is bezig zichzelf te verrijken ten koste van het volk.
  met dank aan haar broer Helmin…

 3. Asjes, een reden temeer om meteen afte treden. Te schandalig voor woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *