Geen steun voor-vergadering afluisterapparatuur

SchotteWILLEMSTAD — Een meerderheid van de fractieleiders in de Staten vindt het niet noodzakelijk om een vergadering van het College van Senioren te houden over de vondst van afluisterapparatuur in de auto van Statenlid Gerrit Schotte (MFK).
Dit heeft Statenvoorzitter Marcelino ‘Mike’ Franco meegedeeld aan Schotte, die hem had verzocht om een vergadering van het college bijeen te roepen.

Advertentie

Schotte diende vorige week een verzoek in om een vergadering van het College van Senioren bijeen te roepen.
In zijn brief was het MFK-Statenlid heel specifiek over het type apparaat dat in zijn auto werd gevonden.

“Dat viel mij ook op. Het is wel opmerkelijk”, aldus Franco.

Schotte legde in zijn brief uit dat hij een klacht had ingediend bij de Landsrecherche en een gesprek met de minister van Justitie en de procureur-generaal (PG) Dick Piar had gehad over de vondst.
Franco heeft Schotte toen aangeraden om een tweede fractieleider te vinden die ook van mening was dat de vergadering van het college moest plaatsvinden.

“Die heeft hij gekregen. MAN-fractieleider Charles Cooper ondertekende de brief.”

Hoewel Franco zelf de vergadering bijeen kon roepen, was hij niet bereid dit te doen.
Hij nam wel poolshoogte onder de andere fractievoorzitters of zij bereid waren om bij de vergadering aanwezig te zijn.

“Schotte verzocht mij als voorzitter om de vergadering bijeen te roepen. Een vergadering van het College van Senioren wordt belegd voor een spoedgeval, voor gevoelige zaken of als het de staatsveiligheid betreft. De fractieleden vonden dat geen van deze drie criteria van toepassing waren, onder andere aangezien Schotte al een klacht had ingediend en er een onderzoek loopt naar de vondst.”

Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran zei vorige week al tegenover de Amigoe dat hij zijn bedenkingen heeft over de motieven om de vergadering aan te vragen.

“Ik hoop niet dat hij bezig is om via politieke weg gelegitimeerd te krijgen dat er zogenaamd op een onrechtmatige manier bewijzen zijn verkregen.”

Franco zei dat het Schotte vrijstaat om zelf een vergadering van het College van Senioren op te roepen of een openbare vergadering van de Staten aan te vragen over dit onderwerp.

PG
In zijn brief maakt Schotte er ook melding van dat de PG tegen hem heeft gezegd dat hij denkt te zijn afgeluisterd.
De ochtendkrant Vigilante meldde dit onlangs ook.
Zowel minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) als oud-minister van Justitie Elmer Wilsoe (PS) heeft toegegeven dat Piar tegen hen heeft gezegd dat hij denkt te zijn afgeluisterd.
Zowel Navarro als Wilsoe zei hier verder weinig mee te kunnen doen.
De Vigilante plaatste ook een foto van de afluisterapparaat die in de auto van Schotte is gevonden.
Op de foto is een serienummer te zien.
Onderzoek van de Amigoe wijst uit dat het serienummer niet van het apparaat zelf is, maar van het omhulsel (krimpkous) dat om het apparaat heen zit.
Volgens de krant zou de minister van Justitie middels natrekking van het serienummer duidelijkheid kunnen verschaffen over de herkomst van het apparaat en wie het heeft geïmporteerd.

To Top

0 Reacties op “Geen steun voor-vergadering afluisterapparatuur

  1. Afgeluisterd door de concurerende fraudeurs, of gewoon weer even in het nieuws willen komen met een “interessant” onderwerp, wordt het al weer tijd voor kogelvrije vesten en bewaking?? Wat zou hij genieten.

  2. Ik denk eerder dat hij de apparatuur zelf heeft geplaatst. De man is werkelijk rijp voor een long stay en misschien kan hij dan de rest van zijn club meenemen.

  3. Ach Gerrit de Raaf is weer bezig zich zelf te promoten als zielig figuur. Zeker heeft 1 van zijn by-sites dit gedaan om te weten wat over haar geroddeld wordt. Het apparaatje zal wel gekocht zijn bij radio Shack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *