Geen onderzoek Algemene Rekenkamer Curaçaohuis

Omayra Leeflang: Milieu keert zich tegen ons

In de stemmotivering heeft Statenlid Omayra Leeflang aangegeven dat de strijd nog niet gestreden is.

In de stemmotivering heeft Statenlid Omayra Leeflang aangegeven dat de strijd nog niet gestreden is.

,,Met de andere oppositieleden hebben we inmiddels ook al afgesproken dat we een brief sturen naar de ARC met het verzoek ambtshalve onderzoek te doen bij het Curaçaohuis”, zo legt zij na de vergadering tegenover het Antilliaans Dagblad uit.

De discussie tijdens de vergadering ging voornamelijk over wie het onderzoek moet doen in het Curaçaohuis. Vanuit de oppositie kwam vooral de kritiek op het feit dat de Saob niet onafhankelijk genoeg zou zijn en in opdracht werkt van de regering. De ARC is onafhankelijker en kan, ook zonder specifieke opdracht, een onderzoek instellen en het onderzoek daardoor breder maken.

De Soab krijgt een opdracht van de regering en zal zich precies houden aan wat er in de opdracht staat. En zoals Charles Cooper (MAN) het verwoordde:

,,De Soab begint de rapporten altijd met zich in te dekken in de trant van: ‘We hebben ons gehouden aan de onderzoeksopdracht en we zijn daardoor niet dieper op de materie ingegaan’. Of er wordt een zin gebruikt als: ‘Gezien haar aard, is dit geen opdracht voor een accountantscontrole of beoordelingsopdracht. Het is aan de lezer een eigen conclusie te formuleren van feitelijke bevindingen’. Typisch Soab.”

Elmer Wilsoe (PS) kon het echter niet nalaten te stellen dat toen de MFK in de regering zat bij de staatkundige ontmanteling door de accountant gesteld is dat afronding van de controle 2006 tot en met 2010 van het Antillenhuis niet meer nodig is.

,,Waarom is toen niet gevraagd om een goede afrekening. Waarom wil de oppositie nu ineens alle informatie op tafel?”

En Marilyn Moses (PS) stelde:

,,Als we de Soab niet vertrouwen, dan moeten we maar een onderzoek laten doen naar Soab. Dan moeten we het daar over hebben in de Staten. De regering moet controleren, daar staat een Soab voor ter beschikking en die heeft nu de opdracht gekregen dit onderzoek te doen.

Zie ook pagina 2: Geen gevaar instorten van Curaçaohuis

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *