29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

Funx | Dakloze Stephany (24) weigert 10.000 euro: ‘Ik wil het zelf doen’

HomeMediaAlgemeen nieuwsFunx | Dakloze Stephany (24) weigert 10.000 euro: 'Ik wil het zelf...
Vijf Rotterdamse daklozen krijgen tienduizend euro om leven op te bouwen in ‘Het Rotterdam Project’ – het verhaal van de 24-jarige Stephany maakt meeste indruk

De eerste aflevering van Het Rotterdam Project was gisterenavond op televisie. Het programma, waarin een aantal daklozen 10.000 euro krijgen om een nieuw leven op te bouwen maakte veel indruk op de kijkers. En dan met name het verhaal van de 24-jarige Stephany. 

Hoogzwanger

Stephany is één van de meer dan 150 dakloze moeders in Rotterdam. Ze woonde, studeerde en werkte al 13 jaar in Nederland toen ze zwanger raakte. In paniek vluchtte ze naar haar pleegouders op Curacao, maar daar kon niemand voor haar zorgen. Hoogzwanger keerde ze terug naar Nederland waar ze met haar inmiddels pasgeboren zoontje in Het Leger des Heils verblijft.

niemand

Van de komst van Beau van Erven Dorens die het programma presenteert wist Stephany niks af. Verlegen en ietwat afstandelijk vertelt ze haar verhaal aan de presentator.

“Tijdens de bevalling had ik niemand bij me. Het was best wel zwaar, vooral met de weeën. Ik kreeg paniekaanvallen. Het was heel heftig. De vader? Die was in het buitenland. Dan moet je het alleen doen als moeder.”

baan verloren

Stephany woonde voordat ze in de crisisopvang terechtkwam even bij een vriendin, maar ook dat hield niet lang stand. Via een gesprek gaf zij aan dat Stephany moest vertrekken. Stephany: “Ik had toen ik bij haar woonde een baan bij McDonalds, dus ik was blij. Toen ik weg moest bij haar, moest ik mijn werk ook opzeggen. Ik kon niet eens afscheid nemen. Omdat ik in de crisisopvang zat mocht ik niet verder werken. Dat was een zwaar moment voor mij, want het was iets wat ik leuk vond. In één klap verloor ik alles.” 

‘ik doe het zelf’

Stephany geeft aan dat ze al op jonge leeftijd niet meer goed wist wie er goed voor haar zouden zijn en wie niet. Als Beau haar een boekje met mensen die hulp bieden cadeau geeft en aangeeft dat hij Stephany wil helpen vindt zij zijn hulp heel moeilijk om te accepteren. “Ik hou er niet van als iemand mij helpt. Ik doe het zelf”, geeft ze al aan wanneer Beau haar bijvoorbeeld luiers cadeau wilt doen.

10.000 euro

Als hij later in het programma de 10.000 euro aan haar wil geven breekt Stephany. “Voor wat?”, vraagt ze zich hardop af. “Het is tijd dat jij een keer geholpen wordt”, antwoordt Beau. “Je kunt het. Je bent zo’n sterke vrouw, ik weet zeker dat jij het kan. En je verdient gewoon hulp!” 

“Het voelt niet fijn”, antwoordt Stephany huilend. “Omdat ik alles zelf moest doen en ik het niet gewend ben om dingen te krijgen. Het voelt gewoon niet fijn. Zelfs op mijn verjaardag krijg ik niet eens een cadeau. Het liefst wil ik het zelf doen.” 

een baan

Als Beau een tijdje met Stephany praat en haar aanbiedt om haar aan een baan te helpen vindt zij dat goed. Ze besluiten samen om het geld even weg te bergen omdat ze daar heel zenuwachtig van wordt. “Het enige wat ik eigenlijk nodig heb is mijn boekje met de mensen erin die ik om hulp kan vragen”, zegt Stephany.

in shock

Beau geeft aan dat hij echt in shock is. “Wat een verhaal. Een vrouw die echt helemaal alleen op de wereld is, die helemaal niemand heeft. Die in heel Rotterdam, in de hele wereld niemand kan bellen om haar te steunen. En toch vindt ze het moeilijk  om de hulp te accepteren. Ze doet mee, maar één ding wil ze niet: het geld. Dat is toch ongelooflijk. Daar zit echt een heel groot trauma achter. Maar ik zet het apart en als ze het nodig heeft dan krijgt ze het meteen.” 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De hele aflevering van Het Rotterdam Project kun je hier terugkijken.

Bron: Funx.nl

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Weer zo’n walgelijk programma van het commerciële RTL-concern, waarbij de (al dan niet ware) ellende van mensen geëxploiteerd wordt voor blaartrekkende tearjerk content.
    En dan het “slachtoffer” …..Voor zover ik kan nagaan moet je er met je volle verstand bijzijn als een beetje hanky panky in the sack je ellendegang start. Je had ook “nee” kunnen zeggen.
    Een avondje meerijden tijdens mijn winterse piketdienst levert meer echt hartbrekende menselijke zelfkant opleveren dan Stephany.

  2. Q Plasje in deze moet ik je 100% gelijk geven, vooral de NPO zenders maken progamma’s over de elende van een ander, om zelf hun zakken te vullen, op de lijst 5 staan, (1) Carolien Tensen, DNA/ wie ben ik/heb ik nog een kans om beter te worden/heb ik kanker etc (2) Bos, spoorloos/ EO Bert familie diner, ben ik een jonge of toch een meisje etc/ . En wat te denken van die liefdadigheid BNer’s , Linda de Mol goed voor 155 miljoen, Johny de Mol 175 miljoen, etcetra

  3. Op zich is dit walgelijk een tv – programma dat mensen als laboratorium dieren gebruikt of beter gezegd misbruikt. Het is even wachten totdat ze een moord life op tv uitzenden, alles voor de kijkcijfers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties