27 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 07:35

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Frontale aanval op Dos Santos en UTS

UTSWILLEMSTAD — In zijn allerlaatste brief als lid van de Staten heeft de gisteren vermoorde PS-leider Helmin Wiels forste kritiek geleverd op loterijbaas Robbie Dos Santos en zijn zakelijke banden met telecombedrijf UTS.
Wiels hekelt in de brief het feit dat Robbie’s Lottery en UTS beltegoed van klanten van het telecombedrijf omgezet hebben in contant geld om nummers te kopen in binnen- en buitenland.

In een brief van 3 mei gericht aan de demissionaire minister van Financiën José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) en zijn collega-ministers Steven Martina (Economische Ontwikkeling, Pais), Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) en Nelson Navarro (Justitie, Pais) stelt Wiels maar liefst 31 vragen over de banden tussen Robbie’s Lottery en UTS.

Zo wil hij van de ministers weten of UTS over de wettelijke toestemming beschikt om lootjes/nummers te verkopen, of het bedrijf via zijn gsm-netwerk nummers kan verkopen en of UTS is toegestaan om beltegoed van klanten in geld om te zetten waarmee nummers gekocht kan worden.

De PS-leider vraagt ook of het klopt dat UTS haar netwerken beschikbaar stelt voor illegale loterijen vanuit St. Maarten die op Curaçaos grondgebied worden gehouden.

- Advertentie -

Verder wil hij weten of op deze loterijen omzetbelasting wordt geheven, of de stichting Belastingaccountantsbureau toezicht heeft op deze loterijen en hoeveel omzetbelasting Robbie’s Lottery op jaarbasis afdraagt.

Wiels wil door de betrokken ministers worden geïnformeerd over waar de inkomsten van deze loterijen terugvloeien, naar Curaçao of naar het buitenland en of zij onder controle staan van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).

Naast deze informatie wordt in de brief ingegaan op hoe UTS omspringt met de extra inkomsten vanuit deze samenwerking en stelt Wiels de vraag of een derde het sms-systeem van het telecombedrijf mag beheren.

Het is niet de eerste keer dat Wiels ingaat op vermeende illegale loterijen op het eiland. Op 24 april stuurde het nu overleden Statenlid al een brief naar Jardim waarin hij vragen stelde over de volgens hem illegale loterijen die via ochtendblad Ultimo Noticia aan het volk worden aangeboden.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC:

2013 05 03 – 31 Vragen Helmin Wiels UTS Dos Santos Loterijen by Black Lion

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -