25 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

AD | Frontale aanval op Dos Santos en UTS

UTSWILLEMSTAD — In zijn allerlaatste brief als lid van de Staten heeft de gisteren vermoorde PS-leider Helmin Wiels forste kritiek geleverd op loterijbaas Robbie Dos Santos en zijn zakelijke banden met telecombedrijf UTS.
Wiels hekelt in de brief het feit dat Robbie’s Lottery en UTS beltegoed van klanten van het telecombedrijf omgezet hebben in contant geld om nummers te kopen in binnen- en buitenland.

In een brief van 3 mei gericht aan de demissionaire minister van Financiën José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) en zijn collega-ministers Steven Martina (Economische Ontwikkeling, Pais), Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) en Nelson Navarro (Justitie, Pais) stelt Wiels maar liefst 31 vragen over de banden tussen Robbie’s Lottery en UTS.

Zo wil hij van de ministers weten of UTS over de wettelijke toestemming beschikt om lootjes/nummers te verkopen, of het bedrijf via zijn gsm-netwerk nummers kan verkopen en of UTS is toegestaan om beltegoed van klanten in geld om te zetten waarmee nummers gekocht kan worden.

De PS-leider vraagt ook of het klopt dat UTS haar netwerken beschikbaar stelt voor illegale loterijen vanuit St. Maarten die op Curaçaos grondgebied worden gehouden.

Verder wil hij weten of op deze loterijen omzetbelasting wordt geheven, of de stichting Belastingaccountantsbureau toezicht heeft op deze loterijen en hoeveel omzetbelasting Robbie’s Lottery op jaarbasis afdraagt.

Wiels wil door de betrokken ministers worden geïnformeerd over waar de inkomsten van deze loterijen terugvloeien, naar Curaçao of naar het buitenland en of zij onder controle staan van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).

Naast deze informatie wordt in de brief ingegaan op hoe UTS omspringt met de extra inkomsten vanuit deze samenwerking en stelt Wiels de vraag of een derde het sms-systeem van het telecombedrijf mag beheren.

Het is niet de eerste keer dat Wiels ingaat op vermeende illegale loterijen op het eiland. Op 24 april stuurde het nu overleden Statenlid al een brief naar Jardim waarin hij vragen stelde over de volgens hem illegale loterijen die via ochtendblad Ultimo Noticia aan het volk worden aangeboden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC:

2013 05 03 – 31 Vragen Helmin Wiels UTS Dos Santos Loterijen by Black Lion

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -