27 C
Willemstad
• maandag 14 juni 2021 08:36

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Frontale aanval op Dos Santos en UTS

UTSWILLEMSTAD — In zijn allerlaatste brief als lid van de Staten heeft de gisteren vermoorde PS-leider Helmin Wiels forste kritiek geleverd op loterijbaas Robbie Dos Santos en zijn zakelijke banden met telecombedrijf UTS.
Wiels hekelt in de brief het feit dat Robbie’s Lottery en UTS beltegoed van klanten van het telecombedrijf omgezet hebben in contant geld om nummers te kopen in binnen- en buitenland.

In een brief van 3 mei gericht aan de demissionaire minister van Financiën José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) en zijn collega-ministers Steven Martina (Economische Ontwikkeling, Pais), Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) en Nelson Navarro (Justitie, Pais) stelt Wiels maar liefst 31 vragen over de banden tussen Robbie’s Lottery en UTS.

Zo wil hij van de ministers weten of UTS over de wettelijke toestemming beschikt om lootjes/nummers te verkopen, of het bedrijf via zijn gsm-netwerk nummers kan verkopen en of UTS is toegestaan om beltegoed van klanten in geld om te zetten waarmee nummers gekocht kan worden.

De PS-leider vraagt ook of het klopt dat UTS haar netwerken beschikbaar stelt voor illegale loterijen vanuit St. Maarten die op Curaçaos grondgebied worden gehouden.

- Advertentie -

Verder wil hij weten of op deze loterijen omzetbelasting wordt geheven, of de stichting Belastingaccountantsbureau toezicht heeft op deze loterijen en hoeveel omzetbelasting Robbie’s Lottery op jaarbasis afdraagt.

Wiels wil door de betrokken ministers worden geïnformeerd over waar de inkomsten van deze loterijen terugvloeien, naar Curaçao of naar het buitenland en of zij onder controle staan van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).

Naast deze informatie wordt in de brief ingegaan op hoe UTS omspringt met de extra inkomsten vanuit deze samenwerking en stelt Wiels de vraag of een derde het sms-systeem van het telecombedrijf mag beheren.

Het is niet de eerste keer dat Wiels ingaat op vermeende illegale loterijen op het eiland. Op 24 april stuurde het nu overleden Statenlid al een brief naar Jardim waarin hij vragen stelde over de volgens hem illegale loterijen die via ochtendblad Ultimo Noticia aan het volk worden aangeboden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC:

2013 05 03 – 31 Vragen Helmin Wiels UTS Dos Santos Loterijen by Black Lion

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Kabinet Pisas treedt aan

Het kabinet van aankomend premier Gilmar Pisas legt vanmiddag om 12 uur de eed af bij gouverneur Lucille George-Wout. Voorafgaand aan de ceremonie zullen de nieuwe ministers eerst...

DH | Emmanuel: Intended changes to PJIA confirm govt’s. ‘deception’

PHILIPSBURG--Independent Member of Parliament (MP) Christophe Emmanuel said on Sunday that information he obtained indicates that Prime Minister Silveria Jacobs and her government are attempting to change...

DH | Governments corporate governance improvement plan for PJIA offered more voice to CGC

PHILIPSBURG--The Council of Ministers approved a plan to improve corporate governance at Princess Juliana International Airport (PJIA) which strengthened the role of the Corporate Governance Council (CGC)...

AntilliaansDagblad | Vierde moordverdachte aangehouden op Aruba

Oranjestad - De politie heeft een vierde verdachte aangehouden in verband met de moord op Lisander Leonardo Ignacio, in januari. Verdachte B.D.W. (23 jaar) is zondag door...

AntilliaansDagblad | ‘Situatie Curaçao hoopgevend’

Willemstad - ,,Het is hoopgevend dat de verschrikkelijke noodsituatie op Curaçao met vereende krachten het hoofd is geboden. Alle mensen op Curaçao die daarbij betrokken waren -...

AntilliaansDagblad | Nieuw beleid intrede Staten

Willemstad - Konseho Supremo Elektoral, ofwel het Hoofdstembureau en sinds dit jaar de Electorale Raad, is na overleg met leden van de nieuwe coalitie in de Staten...
- Advertentie -