26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Fraudezaak specialisten loopt nog

HomeMediaFraudezaak specialisten loopt nog
Archief foto (KKC)
Klacht bij Medisch Tuchtcollege afgerond, uitspraak niet openbaar

Willemstad – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de aangifte tegen de twee chirurgen Michel Berry en Patrick Fa Si Oen nog altijd in behandeling. Dat bevestigt woordvoerder Norman Serphos van het OM desgevraagd.

Op 12 april 2013 deed toenmalig Inspecteur voor de Gezondheidszorg Jan Huurman aangifte tegen de twee chirurgen op verdenking van fraude en vervalsing van operatiekamerlijsten op basis waarvan ook valselijk financieel is gedeclareerd.

,,Er is nog geen beslissing gevallen”, is de reactie van het OM. Huurman lichtte destijds zijn overweging om aangifte te doen toe:

,,In de OK-lijsten konden we aantonen bij operaties die door Berry en Fa Si Oen waren uitgevoerd, dat er operaties gedeclareerd waren terwijl daarvoor ook contant was afgerekend met de patiënt. Daarvan waren we dus verplicht aangifte te doen bij het OM.”

Ondertussen werd ook een klacht ingediend bij het Medisch Tuchtcollege tegen Berry. Er zou met medische dossiers gesjoemeld zijn. Omdat dit de zorg raakt, was dit een zaak voor het Medisch Tuchtcollege.

,,Bij een aantal medische dossiers, waar de naam van Berry bij stond, was overduidelijk gerommeld. Dit is schadelijk voor de kwaliteit van de zorg en dus hebben we bij het Medisch Tuchtcollege hiervan aangifte gedaan. Niet tegen Fa Si Oen omdat we het wel aannemelijk konden maken, maar niet zwart op wit hard konden maken zoals bij Berry”, legde Huurman destijds uit.

De zittingen van het Medisch Tuchtcollege zijn echter niet openbaar, en dus is onduidelijk wat er uiteindelijk met deze klacht is gebeurd. ,,Namens de voorzitter van het Medisch Tuchtcollege, kan ik als volgt berichten dat de zaak is behandeld en er een beslissing is gegeven. Deze beslissing is volgens de bepalingen van de Landsverordening medisch tuchtrecht niet openbaar”, zo liet persrechter Mauritsz de Kort van het Hof gisteren desgevraagd weten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties