33 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 14:50

Laatste reacties

- Advertentie -

‘Flow-netwerk Curaçao eind volgend jaar compleet’

 

PORT OF SPAIN — Flow spreidt zich sinds anderhalf jaar als een vlek over Curaçao uit, elke keer een nieuwe wijk aan het netwerk toevoegend. De onderneming hoopt eind 2013 haar netwerk op het eiland volledig te ontsluiten.

Flow maakte onlangs bekend dat met het aansluiten van onder andere de wijken Mahuma en Juan Hato het netwerk van de kabel-tv- en internetprovider inmiddels een dekking heeft van meer dan de helft van het eiland (52 procent). De dekkingsgraad laat zich vertalen naar 32.000 huishoudens die binnen het Flow-netwerk vallen, zegt Ian Serrao, vicepresident en general manager van Columbus Communications Curaçao Limited. Deze huishoudens kunnen dus, als zij dat willen, gebruikmaken van de diensten die de onderneming aanbiedt, kabeltv of internet.

Eind van dit jaar, begin volgend jaar komt daar ook de vaste telefoonverbinding bij, zoals de Amigoe vorige week meldde. Het tijdsbestek waarbinnen het eiland wordt ontsloten, hangt naast de snelheid waarmee de vergunningen worden afgegeven, ook af van de aanleg van kabels in Bándabou. Aqualectra legt daar elektriciteitskabels aan en Flow maakt van de gelegenheid gebruik om dit deel van het eiland te verbinden.

- Advertentie -

Het is niet in onze handen, maar we hopen dat het in 2013 is afgerond”, zegt Serrao. Serrao noemt Sun Valley en Jan Thiel als voorbeelden waar momenteel gewerkt wordt aan de verbinding, en die al gedeeltelijk zijn aangesloten. In deze wijken zijn de kabels ondergronds aangelegd, aangezien daar niet al bovengrondse kabels via palen lopen. Flow geeft echter de voorkeur aan bovengrondse lijnen, maakt Serrao kenbaar.

In andere landen is 90 procent van de kabels bovengronds. Het aanleggen daarvan gaat veel sneller en bovendien breken ze minder gauw. Met graaf- en bouwwerkzaamheden wordt namelijk nog weleens een kabel geraakt.”

In 2010 begon Flow met elf werknemers, inmiddels zijn dat er 102. Ook zijn er een stuk of zeven, acht aannemers op straat. De visie van het bedrijf is dat het product zichzelf moet verkopen, door de kwaliteit van de verbinding en de dienstverlening.

We doen dan ook bij voorkeur niet aan langetermijncontracten. Je hoeft klanten niet ergens in te vangen als je een eerlijke marktprijs vraagt en goede service biedt.”

- Advertisement -

Dat klanten nog wel aan een één- of tweejarig contract van een concurrent vastzitten, maakt dat Flow een bepaalde groep die het wel zou willen, (nog) niet kan bereiken. Naar eigen zeggen krijgt de onderneming ook veel klanten die voorheen helemaal geen gebruikmaakten van de diensten van een andere aanbieder, dit gaat vooral op voor de internetdiensten.

Concurrentie

Columbus, het moederbedrijf van Flow, is gewend om de concurrentie aan te gaan met andere aanbieders. Serrao: “In alle markten waar we zijn ingestapt, zijn we altijd de derde of vierde speler geweest. En overal zie je dezelfde reactie: dat de markt concurrerender wordt, dat de andere spelers mee moeten ontwikkelen. Dat is alleen maar goed voor de consument. We vragen klanten ook expliciet: geef ons feedback, opdat we de diensten verder kunnen verbeteren.”

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -