FD | Affaires tonen aan: advocaten vertrouwen te veel op hun confrères

Joris Polman | Financieele Dagblad De Belgische justitie verdenkt advocatenkantoor NautaDutilh van betrokkenheid bij witwassen. Bij Pels Rijcken verduisterde de topman €10 mln. Advocaten weten alles van wetten...

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...

PBC | Corona-geldkraan naar Sint-Maarten weer dicht

Persbureau Curacao DEN HAAG – Staatsecretaris Knops heeft de coronageldkraan naar Sint-Maarten weer dichtgedraaid. Dit keer omdat er problemen zijn met de luchthaven op het eiland. De Schipholgroep die...
- Advertisement -

‘Facebook gaat automatische reclamefilmpjes op timeline gebruikers plaatsen’

HomeLandenCuraçao'Facebook gaat automatische reclamefilmpjes op timeline gebruikers plaatsen'

Facebook is van plan om advertenties in de vorm van filmpjes te gaan plaatsen in de timeline – de newsfeed – van haar gebruikers.
De filmpjes zullen automatisch afspelen, mogelijk ook met geluid.
Op die manier hoopt Facebook de inkomsten uit advertenties te kunnen vergroten.  
Dat meldt althans de website AdAge, die zich baseert op ‘bestuurders uit de industrie’.

De nieuwe functionaliteit van Facebook zou uiterlijk in april worden gelanceerd.
Op Facebook kunnen gebruikers nu al aangeven of ze bepaalde merken ‘leuk vinden’, maar volgens de geruchten zouden de adverteerders straks ook de mogelijkheid krijgen om reclamefilmpjes te plaatsen op pagina’s van gebruikers die geen interesse in het desbetreffende merk hebben getoond.

De reclamevideo’s zullen mogelijk ook automatisch geluid afspelen, maar daarover is volgens AdAge nog geen definitief besluit genomen.
De reclame-uitingen mogen niet langer dan 15 seconden duren, en er zouden er maximaal drie per dag aan een gebruiker worden getoond.

Opvallende plek
De filmpjes zullen zowel te zien zijn op de desktop-versie van Facebook, als op de Facebook-apps voor mobiele telefoon en tablets.
Op de desktop zullen de opvallende filmpjes zowel in de linker- als de rechterkolom verschijnen, en ook op de mobiele apparaten wordt een opvallende plek voor de commercials gezocht, aldus AdAge.

Facebook is er tot nu toe niet in geslaagd om een succesvol advertentiemodel voor mobiele apparaten te vinden.
Met de automatische reclamefilmpjes zou Facebook meer reclamegeld willen opstrijken van adverteerders die normaal op televisie hun spotjes tonen.

Twijfels
Overigens zouden de adverteerders zelf nog wel hun twijfels over de plannen hebben, omdat automatisch afspelende reclame-uitingen doorgaans voor veel irritatie zorgen – en al helemaal als ook het geluid automatisch afspeelt.
Bovendien zouden de bezoekersstatistieken er minder betrouwbaar door worden.
Ze kunnen namelijk als ‘bekeken’ worden aangemerkt terwijl de gebruiker ze niet echt heeft gezien.

Hoeveel geld adverteerders zouden moeten gaan neerleggen voor een videocampagne op Facebook is niet bekend.
Facebook heeft niet gereageerd op het bericht van AdAge.

Bron: AD.nl

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties

Exit mobile version