27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 21:06

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Ex van oliemiljonair John Deuss mag ring en huis houden

Ex van oliemiljonair John Deuss mag ring en huis houden

John Deuss
Oliemiljonair John Deuss (rechts)

De steenrijke Nederlandse oliehandelaar John Deuss heeft de strijdbijl met zijn 36-jarige ex-verloofde Nicola Siso begraven. Siso mag het huis ter waarde van $925.000 en een $29.000 kostende verlovingsring houden, die Deuss eerder in een rechtszaak nog van haar terug eiste.

Deuss, die de Nederlandse nationaliteit heeft maar in Bermuda woont, heeft de aanklacht laten vallen. Dat blijkt uit documenten die hij heeft ingediend bij de rechtbank in Californië.

Ring en huis

De 71-jarige Johannes ‘John’ Deuss en zijn veel jongere geliefde liepen elkaar in 2007 tegen het lijf. Het klikte: Deuss en de Argentijnse Siso verloofden zich in juli 2010, waarbij de bejaarde oliehandelaar haar een diamanten ring van $29.000 cadeau deed. Het stel zou in augustus 2013 trouwen.

Deuss maakte in 2012 $925.000 naar Siso over, waarmee zij een huis in Napa (Californië) kocht. Later betaalde de steenrijke oliehandelaar, zakenblad Quote schat zjin vermogen op €470 miljoen, in delen nog eens ruim $225.000, bedoeld voor de inrichting van de woning. Ook draaide Deuss op voor in totaal $22.621,10 aan medische kosten, telefoonrekeningen en creditcardbonnetjes van Siso.

Breuk

Vlak na nieuwsjaarsdag in 2013 verbrak Siso de verloving. Tot woede van de bejaarde Nederlander, die in datzelfde jaar een schikking trof van €35 miljoen met het Openbaar Ministerie (OM) vanwege vermeende betrokkenheid bij miljardenfraude met de FCIB Bank in Willemstad.

Deuss stapte dit jaar, op Valentijnsdag nota bene, naar de rechter. Hij beschuldigde zijn voormalige liefje van onrechtmatige zelfverrijking en eiste de ring, het huis en de andere kosten die hij gemaakt had terug. Zes maanden later is diezelfde rechtszaak op initiatief van Deuss dus weer van de baan.

Bron: Telegraaf

door Jan Braaksma

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties