Ex van oliemiljonair John Deuss mag ring en huis houden

John Deuss

Oliemiljonair John Deuss (rechts)

De steenrijke Nederlandse oliehandelaar John Deuss heeft de strijdbijl met zijn 36-jarige ex-verloofde Nicola Siso begraven. Siso mag het huis ter waarde van $925.000 en een $29.000 kostende verlovingsring houden, die Deuss eerder in een rechtszaak nog van haar terug eiste.

Deuss, die de Nederlandse nationaliteit heeft maar in Bermuda woont, heeft de aanklacht laten vallen. Dat blijkt uit documenten die hij heeft ingediend bij de rechtbank in Californië.

Ring en huis

De 71-jarige Johannes ‘John’ Deuss en zijn veel jongere geliefde liepen elkaar in 2007 tegen het lijf. Het klikte: Deuss en de Argentijnse Siso verloofden zich in juli 2010, waarbij de bejaarde oliehandelaar haar een diamanten ring van $29.000 cadeau deed. Het stel zou in augustus 2013 trouwen.

Deuss maakte in 2012 $925.000 naar Siso over, waarmee zij een huis in Napa (Californië) kocht. Later betaalde de steenrijke oliehandelaar, zakenblad Quote schat zjin vermogen op €470 miljoen, in delen nog eens ruim $225.000, bedoeld voor de inrichting van de woning. Ook draaide Deuss op voor in totaal $22.621,10 aan medische kosten, telefoonrekeningen en creditcardbonnetjes van Siso.

Breuk

Vlak na nieuwsjaarsdag in 2013 verbrak Siso de verloving. Tot woede van de bejaarde Nederlander, die in datzelfde jaar een schikking trof van €35 miljoen met het Openbaar Ministerie (OM) vanwege vermeende betrokkenheid bij miljardenfraude met de FCIB Bank in Willemstad.

Deuss stapte dit jaar, op Valentijnsdag nota bene, naar de rechter. Hij beschuldigde zijn voormalige liefje van onrechtmatige zelfverrijking en eiste de ring, het huis en de andere kosten die hij gemaakt had terug. Zes maanden later is diezelfde rechtszaak op initiatief van Deuss dus weer van de baan.

Bron: Telegraaf

door Jan Braaksma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *