30 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

Elsevier | Plotselinge dood van popster Prince met raadsels omgeven

De Amerikaanse popster Prince overleed donderdag op 57-jarige leeftijd. Hoewel nog veel onduidelijk is over de toedracht van zijn overlijden, komen wel berichten naar buiten dat zijn gezondheid de laatste tijd snel achteruitging.

Het levenloze lichaam van Prince Rogers Nelson werd in de vroege morgen ontdekt in de lift van zijn studio in Paisly Park in Chanhassen, Minnesota, waar hij woonde. Vorige week nog werd Prince na een ongeplande landing met zijn privéjet opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens entertainmentsite TMZ zou hij daar een injectie hebben gekregen om een overdosis drugs te bestrijden. De website baseert zich op anonieme bronnen en maakt niet de connectie met zijn uiteindelijke dood.

Woordvoerders van de popster zeggen dat de reden voor de ziekenhuisopname een stevige griep was. De dag na de opname gaf hij een dansfeest in zijn studiocomplex annex huis en verzekerde hij zijn fans dat alles in orde was.

Felle tegenstander van drugs
Het lijkt Prince-kenner jooZt Mattheij, hoofdredacteur van de biografische website PrinceVault.com, erg onwaarschijnlijk dat Prince is overleden aan de gevolgen van overmatig drugsgebruik. De popster was een fel tegenstander van drank en drugs, en juist actief bezig met zijn eigen gezondheid. Prince maakte wel eens gebruik van vitamine B12-shots, die in zeldzame gevallen ernstige bijwerkingen kunnen hebben.

Reacties stromen binnen na dood Prince 

De dokter van Prince zou hem na zijn plotselinge opname hebben geadviseerd een dag langer in het ziekenhuis te blijven, maar daar zag Prince van af. Van zijn religie, Prince is een Jehova’s getuige, mocht hij in elk geval geen bloedtransfusies ondergaan. De politie voert vrijdag een autopsie uit op het lichaam van Prince, de uitslagen ervan zullen over een paar dagen bekend zijn.

Internationale superster
Prince werd een internationale superster in 1984 na de grote doorbraak met het album Purple Rain. Daarna volgden vele hits, die hem zeven Grammy’s opleverden. Hij trad ook op tijdens de pauze van de Super Bowl in 2007, in een van de grootste live-optredens aller tijden. Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen tijdens zijn loopbaan.

Bron: Elsevier

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...