30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Elf doden door vliegtuigcrash bij Namen

Bron: NU.nl

Bij een vliegtuigongeval bij het Belgische plaatsje Fernelmont bij Namen zijn zaterdag elf mensen om het leven gekomen. Het zou gaan om een toestel waarin parachutisten zaten.
Het gaat om tien parachutisten en de piloot van het toestel, tien Belgen en een Luxemburger.
De slachtoffers zijn tussen de 21 en 40 jaar oud. Geen van de inzittenden van het vliegtuigje heeft de crash overleefd.

- Advertentie -

Advertentie

Vliegtuigcrash bij Namen
Vliegtuigcrash bij Namen

De slachtoffers hadden een zogeheten luchtdoop, en waren voor hun eerste vlucht in de lucht. Dat zei burgemeester Maxime Prévot van Namen zaterdag.

Oorzaak
Volgens de burgemeester lijkt het erop dat het vliegtuig een vleugel verloor en begon rond te draaien waarna het neerstortte. De precieze oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Er zijn echter sterke aanwijzingen dat het toestel een vleugel of een deel ervan verloor, net nadat het was opgestegen. Het was daarna voor de piloot onmogelijk de controle over het toestel te houden.

‘Het vliegtuig vloog over mijn huis en ik zag stukjes uit het vliegtuig vallen”

, zo verklaarde een ooggetuige, een omwonende nabij de rampplek tegenover Franstalige media.
Het toestel was rond 15.30 uur vertrokken vanaf een vliegveld bij Temploux, dat eveneens in de buurt van Namen ligt. De parachutisten, die allen aangesloten waren bij de lokale parachutteclub, zouden in de omgeving van Fernelmont worden gedropt.

Pilatus
Het eenmotorige vliegtuigje van het type Pilatus PC-6 Porter van Zwitserse makelij stortte neer in een open veld, dichtbij woningen. Die werden niet geraakt.
Bij het toestel zijn geopende parachuten gevonden. Dat bewijst dat enkele inzittenden zich probeerden te redden door uit het vliegtuig te springen, aldus de burgemeester Jean-Claude Nihoul van Fernelmont tegenover Belgische media. Kort na het neerstorten vloog het toestel in brand. Hulpdiensten, die snel ter plaatse waren, konden niemand meer redden. De slachtoffers bezweken ter plekke.

Di Rupo
Onder anderen de Belgische premier Elio Di Rupo betuigde via sociale media zijn medeleven.

”Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers, hun families en nabestaanden”

, twitterde hij.
De premier en minister Joëlle Milquet (Binnnenlandse Zaken) zijn zaterdagavond naar de rampplek gegaan om de families en vrienden van de slachtoffers bij te staan.
Ook koning Filip, zelf opgeleid als piloot, bezocht de plek van de crash. Hij zal ook langs de club gaan, waar de omgekomen parachutisten bij waren aangesloten.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -