31 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

Eis 20 maanden voor heling laptops

HomeNieuwsEis 20 maanden voor heling laptops

Zaak aangehouden vanwege ontbreken procesverbaal

WILLEMSTAD ─ Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag tegen Jeremias D. twintig maanden celstraf geëist voor opzetheling van een gestolen laptop uit de HP Store in Saliña op 18 augustus jongstleden. Diefstal kon niet worden bewezen. De zaak werd echter aangehouden omdat het proces-verbaal (PV) met onder andere het serienummer van de gestolen laptop niet in het strafdossier is bijgevoegd. De rechter wacht tot vrijdagmiddag op dit proces-verbaal alvorens een beslissing te nemen in deze zaak.

De zaak kwam aan het rollen nadat het nichtje van Jeremias een oplader ging kopen bij een andere computerzaak, Better Deals.
Die hadden echter een lijst met de serienummers van alle gestolen laptops, inclusief die van HP Store.
Dat ze geen oplader had voor een vrijwel nieuwe laptop deed de wenkbrauwen fronsen bij Better Deals.
De werknemer(s) zochten op de lijst naar het serienummer van de laptop, en belden de politie toen duidelijk werd dat het een gestolen HPexemplaar was.
Het meisje verklaarde tegenover de politie dat ze de laptop van haar neef ‘Goin Goin’ had gekocht, die later Jeremias D. bleek te zijn.
Ze zou de computer hebben gekocht voor 800 gulden.
Jeremias is aangehouden voor diefstal en opzetheling van de laptop.

Hij verklaarde dat hij de laptop bij een ‘choller’ voor 200 gulden had gekocht.
Althans dat was de bedoeling, maar hij heeft de man de 200 gulden nooit gegeven, voegde hij eraan toe.
Volgens Jeremias is hij een drugsgebruiker en ging hij drugs kopen, toen hij de laptop aangeboden kreeg van de choller.
Hij had wel het vermoeden dat het hier om een gestolen exemplaar ging, maar besloot hem toch te ‘kopen’.
Volgens de aangifte van de eigenaar van Infotrans Caribbean zijn er veertien computers gestolen die dag, maar de politie trof geen enkele laptop aan in het bezit van Jeremias.

De officier kan diefstal van de laptop niet bewijzen en eiste twintig maanden celstraf tegen Jeremias voor opzetheling.
Het is niet de eerste keer dat Jeremias in aanraking komt met de politie.
Hij werd sinds zijn twaalfde in het Gouvernements Opvoedings Gesticht (GOG) opgesloten en kreeg daarna meerdere veroordelingen voor gewapende overvallen.
Zo kreeg hij eerder negen jaar celstraf opgelegd voor een overval en moest later (nadat hij werd vrijgelaten) weer 40 maanden achter de tralies voor een andere gewapende overval.

Hij is lasser, maar werkt niet, verklaarde hij zelf.
Zijn advocaat bracht vrijdag naar voren dat Jeremias weet dat hij verkeerd heeft gehandeld en dat hij er spijt van heeft.
Hij weet dat het dom was om de laptop te kopen, maar blijft erop staan dat hij niet betrokken was bij de diefstal zelf.
De advocaat verzocht de rechter om Jeremias vrij te spreken.
De rechter heeft gisteren echter opgemerkt dat een procesverbaal van de gestolen laptop niet in het strafdossier werd bijgevoegd.
Hij wil het procesverbaal zien voordat hij een beslissing neemt in deze zaak en heeft de officier opgedragen die aanstaande vrijdag voor half twee naar hem te sturen.
Dus werd de zaak tot vrijdagmiddag aangehouden.

Op de vraag van de rechter wat er met het nichtje van Jeremias is gebeurd, legde ze uit dat het nichtje is vrijgelaten, maar dat het onderzoek nog niet klaar is.
Volgens de officier zijn er nog meer verdachten – waarvan ze geen namen wilde noemen – die nog terecht moeten staan voor de diefstal bij HP-Store.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties