29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Eerste Kamer | Interparlementair Koninkrijksoverleg in Den Haag

HomeMediaEerste Kamer | Interparlementair Koninkrijksoverleg in Den Haag

Op woensdagochtend 14 juni 2017 is het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) tussen de parlementen van Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten van start gegaan in Den Haag.

Het overleg ving aan in de vergaderzaal van de Eerste Kamer met een plenaire bijeenkomst die werd geopend door Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol. In haar toespraak onderstreepte zij dat parlementariërs de belangrijke taak hebben om als medewetgevers en controleurs van de regering ervoor te zorgen dat het Koninkrijk het hoofd kan bieden aan de vele uitdagingen die op dit moment spelen. Ook de delegatieleiders van Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de Statenvoorzitters Mervin Wyatt-Ras, William Millerson en Sarah Wescot-Williams hielden een openingstoespraak.

Hierna werd in deelsessies gesproken over de onderwerpen klimaatverandering, duurzaamheid, jeugd en jongeren, onderwijs, economische kansen binnen het Koninkrijk, gezondheidszorg, discriminatie en integriteit van bestuur. Woensdag werd ook van gedachten gewisseld over de actuele situatie in Venezuela en de betekenis daarvan voor de Caribische regio en werd door de delegatieleden nagedacht over ‘Het ideale Koninkrijk in 2040’.

Op donderdag 15 juni 2017 stond onder meer een bijeenkomst met de leden van de Eilandsraden van Bonaire, Sint Eustatius en Saba op het programma. Die middag vonden er werkbezoeken plaats aan Elemental Water Makers, het Nuon Solar project en Stichting The Ocean Cleanup.

Het interparlementair overleg eindigde op vrijdag 16 juni 2017 met de vaststelling en ondertekening van de afsprakenlijst en een gezamenlijke persconferentie van de voorzitters van de vier delegaties.

IPKO bijeenkomst woensdag 14 juni 2017

IPKO bijeenkomst donderdag 15 juni 2017

Bron: Eerste Kamer

2 reacties

  1. Ongelooflijk,.. ik zie dat we niet alleen de lolo van Soto, Pik Pisas, en de kladloper Remki Rojer maar ook het luie hangbuikzwijn Wilsoe, loopjongen van dos Santos en verdacht van de moord op Wiels, naar Nederland hebben gestuurd!

    En dan vinden we het vreemd dat we geen respect krijgen?

    Wat een bananenrepubliek zijn we toch, ook na de komst van het kabinet MAN/PAR/PIN

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties