Dossier: Kompania di Petroli i Gas (KPG) – olie & gas op Curaçao?

Kompania di Petroli i Gas (KPG) – olie & gas op Curaçao?

Het begon allemaal echt met een uitzending in 2011 van Paul & Witteman waarin  D66 fractieleider Alexander Pechtold aankondigt dat er olie is gevonden op de Nederlandse Antillen.

Vanaf deze uitzending werd door regering Schotte beweerd dat documenten zijn, die aantonen dat er olie en gas is gevonden in de territoriale wateren van Curaçao. Volgens ex-premier Schotte heeft in 2005 toenmalig premier Etienne Ys drie contracten voor exploratie van olie en gas ondertekend met drie maatschappijen – Shell, Repsol en Murphey Overseas Ventures. De beweerdelijke documenten werden echter nooit gevonden.

Op 27 oktober 2014 richtte de nieuwe regering Asjes Kompania di Petroli i Gas. De nieuwe overheids-nv KPG heeft het alleenrecht om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van gas en olie in de territoriale wateren van het eiland en de bodem ervan. De wetgeving voor deze sector (Petroleumverordening) moet nog geregeld worden om daarna in de Staten behandeld te worden.

Gaande dit traject zal volgens kabinet Asjes een openbare aanbesteding worden gehouden voor alle bedrijven die interesse hebben om de mogelijkheden voor exploitatie van gas en olie te onderzoeken.

=================================

update: 20-05-2015

Media

 

Olie en Gas op Curacao?

Is er olie en Gas op Curaçao? Volgens D66 fractieleider Alexander Pechtold en Kabinet Schotte en Asjes wel, volgens experts is dit geologisch onmogelijk en zijn er derhalve nooit proefboringen door bijvoorbeeld PDVS en Shell gedaan.

Rapportages

=================================

 Cartoons by Pa Stechi

Alexander Pechtold - Olie op Curacao | Cartoon Pa Stechi

Alexander Pechtold – Olie op Curacao | Cartoon Pa Stechi

Heeft u aanvulling voor dit dossier email het naar [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *