31 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Doorstart Lodge mislukt

SEO verstrekt miljoen niet aan Lodge Kurá Hulanda

Lodge Kurá HulandaWillemstad – De gehoopte en verwachte doorstart van de Lodge Kurá Hulanda is, ondanks groot optimisme nog tot en met gisterochtend, mislukt: het luxe resort te Westpunt is woensdag in de middaguren gesloten.

- Advertentie -

Advertentie


De gasten in de circa 20 bezette suites zijn elders ondergebracht en de 60 personeelsleden kregen van curator Remco van Arkel te horen dat ze ontslagen zijn, zonder uitbetaling van hun oktobersalaris.
Het is het tweede, door Sandton geëxploiteerde, Kurá Hulanda-hotel in een week tijd dat de deuren sluit, nadat ze beide op 18 oktober de verzochte surseance van betaling verleend kregen.
Voor de Lodge was er goede hoop, tot minder dan 24 uur geleden, dat dichtgaan voorkomen kon worden.
Daarvoor zou door een nieuw managementbedrijf een doorstart worden gemaakt.
De bestaande vennootschap, Lodge Kurá Hulanda Management nv, zou in staat van faillissement worden verklaard.
Maar een nieuwe exploitant zou verder gaan met het runnen van het resort.
Van Arkel, toen nog bewindvoerder, werkte mee.
Aldus directeur Peter Heinen van moederbedrijf Kurá Hulanda, die zegt dat hij met Stichting Economische Ontwikkeling (SEO) ‘mondeling een deal had’.

,,Geen slecht woord over SEO. In het verleden is deze financier zeer behulpzaam geweest, ook met een moratorium op de afbetalingen.
Maar wel traag en bureaucratisch. Dat heeft ons nu de das om gedaan.”

Ook dit keer weer verliep het te langzaam, toen de nood zo aan de man was.
Er werd onderhandeld over één miljoen gulden voor de doorstart.
Niet het hele bedrag was in een keer nodig, maar wel een deel en direct, onder andere om het personeel een deel van het loon over oktober te betalen.
Maar de directeur kreeg pas dinsdag eind van de middag de ‘terms sheet’ met voorwaarden.

,,Het duurde allemaal erg lang.”

Woensdag halverwege de ochtend werd Heinen verzocht zijn commentaar op schrift te stellen.
Op dat moment was al door bewindvoerder/ curator Van Arkel een afspraak gemaakt met de rechtercommissaris.
Vlak voor het middaguur stuurde Kurá Hulanda per e-mail een schriftelijke reactie op de condities. SEO wilde volgens de directeur geen geld beschikbaar stellen als niet alles ‘signed and sealed’ (volledig afgetekend) was.

,,Maar we konden gewoon niet langer wachten.”

Behalve van Girobankdirecteur Eric Garcia kwam er weinig hulp. ,

,Garcia was zelfs bereid een interim-lening van een ton te verstrekken om de lonen deels uit te betalen, wat het personeel op dat moment al zo’n beetje was toegezegd.”

Girobank heeft in verband met financiering aan de op het terrein gevestigde Jellinek-kliniek belang bij het open blijven van de Lodge.
Maar het leningbedrag van SEO bleef uit en daarmee was het einde verhaal, zoals een week eerder met het hotel in Otrobanda toen MCB aanvullend krediet afwees.

,,A shame (een schande)”

, noemt de altijd rustige en beschaafde Heinen het ‘dat niet iemand het bestuur van SEO had kunnen bellen om te zeggen dat sluiting niet mag gebeuren’.
Hij doelt dan op de politiek, die wel in beweging kwam toen Otrobanda sloot en Heinen heeft zelfs in de krant moeten lezen dat minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling verklaarde dat er ‘volop interesse’ is van nieuwe partijen, zonder hier zelf van op de hoogte te zijn.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | ‘Indrukwekkende hoeveelheid’ cocaïne gevonden bij oprollen drugslijn, Hengeloër (48) en vijf anderen blijven twee weken in voorarrest

Maarten Schoon | Algemeen Dagblad Update - ‘Een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne’ vond de politie Oost-Nederland donderdag, bij de grote actie waarbij een drugslijn tussen Curaçao en Oost-Nederland werd opgerold....

VRT | Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor haar rol in de slavenhandel

Jos De Greef | VRT.be Op een herdenking in Amsterdam heeft Klaas Knot, de gouverneur van De Nederlandse Bank, zijn excuses aangeboden voor de rol van de bank...

ParadiseFM | Soaw zoekt nieuw onderkomen

Het ministerie van Soaw gaat verhuizen. De huidige locatie in het WTC voldoet niet. Op dit moment is er vanwege de tropische depressie afgelopen woensdag sprake van...

DH | Other MPs approached to strengthen coalition

PHILIPSBURG--The Leaders of the Coalition parties National Alliance (NA) and the United Peoples (UP) Party jointly announced on Saturday evening that they are exploring the option of...

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’...

Nu.cw | Politie vraagt medewerking horeca tijdens Marcha di Seú

De politie en het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vragen de medewerking van horecagelegenheden tijdens de Marcha di Seú zondag. Er zijn een aantal...
- Advertentie -
- Advertentie -