DolfijnFM | Winsten uit olie- en gaswinning naar bevolking

De blauwe partij heeft met succes een amendement met die strekking ingediend | Persbureau Curacao

Eventuele winsten uit olie- en gaswinning op Curaçao moeten terugvloeien naar de bevolking. Dat vindt de MAN-fractie in het parlement.

De blauwe partij heeft met succes een amendement met die strekking ingediend. Afgelopen maandag is de Petroleumlandsverordening Zeegebied Curaçao met dat amendement aangenomen.

Als er ooit winst wordt gemaakt, moet dat geld geïnvesteerd worden in sociaaleconomische ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld gezondheid, milieu, klimaatverandering en bestrijding van armoede.

Bron: DolfijnFM

12 Reacties op “DolfijnFM | Winsten uit olie- en gaswinning naar bevolking

 1. Leuk verhaal maar je hebt er niks aan.
  Er zit geen olie of gas aan onze kant op onze plaat.
  Kan niet.. Je moet in het stroomgebied zitten van een hele oude rivier.
  We zitten op het verkeerde deel van de plaat.
  Dat Schotte er geld instopte voor “onderzoek” was omdat dat onderzoek hem ook terugbetaalde.
  Als het geologisch interessant is dan hoeft je olie maatschappijen niet te betalen.
  Dan komen ze vanzelf wel.
  Nou die komen niet.

 2. observator

  Dit is een schoolvoorbeeld van populistische politiek gebaseerd op het principe ‘veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven’. Hoewel er nog geen ml olie of gas aangetoond is in de economische zone van Curacao, nu in tijd van crisis het volk een zoethoudertje geven met winsten in de verre toekomst.

 3. Het zou fijn zijn als de politieke partijen zich eens druk zouden maken over de huidige crisis en hoe de economie weer op poten kan worden gezet in plaats van luchtkastelen en de verre toekomst. Er is een crisis hier en nu. En a long long time ago in a Galaxy dat away. Help niet.

 4. de belasting betaler

  In plaats dat ze bestaande wetgeving gaan handhaven waar we werkelijk wat aan hebben.
  De buitengaatse kansspelen hadden in 2010 een geschatte jaaromzet van 500.000.000.000 USD. Hierover is een 2% afdracht van de winstbelasting verschuldigd aan het land. Dat is minimaal een verdubbeling van alle belastings inkomsten per jaar. Monaco van de Caribbean is een echte optie.

 5. Het probleem is dat ook hier de kosten voor de (mogelijke) baat uitgaan. Terwijl er dus geen enkele aanwijzing is dat er ooit iets van waaarde uit de grond gehaald zal worden, zal er natuurlijk wel een Overheids BV worden opgericht waar 5 overbetaalde directeuren zitting in zullen nemen. Omdat die ook iets te doen moeten hebben, zullen er consultants worden ingehuurd, rapporten gemaakt etc. Het hele circus wordt opgestart om weer wat politieke vriendjes, kennissen, familie van belastinggeld te voorzien.
  Hebben ze in de Staten nou echt niets anders te doen ? Bevolking van eten voorzien, misschien ?

 6. Curacao revisited

  Winst na betaling vriendjes, familie leden en bysides. Blijft dus weinig winst meer over

 7. Roy Rogers

  Dat zei Charlie Bolo Cooper ook tijdens de laatste verkiezingen .Stem op mij opdat iedereen op Cura een zeer rijke oliesjeik zal worden.

 8. ……”Eventuele winsten uit olie- en gaswinning op Curaçao moeten terugvloeien naar de bevolking. Dat vindt de MAN-fractie in het parlement”……

  Ha ha ha ha ha ha…….

  De MAN en ” voor het volk”..
  Goedkope lege retoriek van de MANistas
  De Geus, Gijsbertha, Martina I, II, III , die allerlei vrienden dikke salarissen hebben verschaft + met voorkennis dikke deals sluiten die vooral hun eigen doelen dienden….de partij waar Gerrit Schotte, Charles Cooper, minister plenipotensiario suplente Eunice Ijsden en vele anderen anti Nederlanden retoriek hebben geventileerd om zo veel mogelijk Good governance regels tegen te gaan, zodat men zelf kunnen besturen zonder pottekijkers..

  De schaamte voorbij deze partij….

 9. Fred Schiedam

  Voorlopig negatieve olieprijzen en winsten; de MAN heeft gelijk: de negatieve opbrengsten zijn voor de bevolking.

 10. Eventuele…….. winst?…….. ooit…….!!!!

 11. Practig geregeld MAN.

  Mogen jullie als partij de winsten uit goud- zilver- en uraniumwinning op Curacao hebben.

 12. Tuurlijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *