29 C
Willemstad
• zondag 24 september 2023

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...

PBC | Vijftig miljoen jaarlijks voor aanpak jeugdprostitutie op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Curaçaose overheid gaat volgend jaar vijftig miljoen gulden vrijmaken voor de aanpak van jeugdprostitutie op het eiland. Ook in de jaren daarop tot...

PBC | Dodelijk schietincident in Curaçao: politie start intensief onderzoek

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie op Curaçao is met een intensief onderzoek begonnen naar een schietincident waarbij een jonge man om het leven is gekomen. De man,...

PBC | Kaya St. Jacob bij Sunvalley op de schop

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Kaya St. Jacob, dat loopt van Sunvalley tot aan Kaya Merida gaat op de schop. Dat meldt het Ministerie van Verkeer en Vervoer. De...

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Verdachten mensenhandel klagen over SDKK

HomeMediaDolfijnFM | Verdachten mensenhandel klagen over SDKK

De vijf verdachten in de mensenhandelzaak ‘Tres Belle’ willen hun proces in vrijheid afwachten. Reden is de inhumane omstandigheden in de gevangenis.

Daarbij wordt vooral geklaagd over het eten en de kakkerlakken. De vijf worden verdacht van uitbuiting en illegaal te werkstellen van trago meisjes in de tent Hot Chicks.

Rechter Maurits de Kort neemt morgen een beslissing over het vrijheidsverzoek van de advocaten. Het proces is aangehouden tot 24 januari.

Bron: DolfijnFM

6 reacties

 1. Het is met de gevangenis niet anders dan met andere gouvernamentele instituten.

  Die wordt net als andere instellingen uitermatig zwak beheerst, bestuurd, in banen geleid, gemanaged, gecoordineerd, gecontrolled, gedirigeerd, richting gegeven en bijgestuurd.

  Ook in de gevangenis moet er nou eenmaal aan bepaalde basisvoorzieningen voldaan worden t.a.v. hygiëne, veiligheid, voeding, medische zorg, mentale zorg, morele rehabilitatie, sanitaire voorzieningen en ruimtelijke accommodatie.

  Dat past bij een geciviliseerde rechtsstaat.
  Iets wat we duidelijk nog niet helemaal zijn,
  getuige het kaliber van bestuurders en onverantwoorde wijze waarop bestuurders met middelen en integriteit omgaan.

 2. Het is toch van de goden geklaagt dat dit soort zelf aangeboren kakkerlakken, dit verzoek durfen aan te vragen via ratadvokaten, maar ik heb meer het idee dat deze ratkakkerlakken deze aanvraag in opdracht van Gerrit de Raaf doen, aangezien als het hun lukt, Gerrit de Raaf dan ook kans heeft om met de kerst thuis te zitten, aangezien ik heb gehoord dat Gerrit de advokaat in het SDKK speeld en wel tegen een vergoeding van 350,oo per uur.

 3. De slappenwasser rechter, zal waarschijnlijk vinden, dat deze mensen in het sta.Barbararesort het proces moeten afwachten. zelfs een foei gesprekje met de daders moet nog even worden uitgesteld.

 4. Misschien een idee om ze bloot in kooien op het Brionplein te hangen en met rotte eieren en tomaten bekogelen, net als vroeger.
  Wat ben je toch uitschot als je de situatie van deze meiden zo misbruikt, en nu klagen over de omstandigheden in de SDKK.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties