DolfijnFM | Vakbonden: maandag misschien al actie

Maandag kan het al zover zijn, aldus woordvoerder vakbondsleiders Errol Cova | Extra

Als de regering geen streep trekt door de bezuinigingen, dan gaan de vakbonden de straat op. Dat zegt Solidaridat Sindikal, het vakverbond waarin tien vakbonden zich verenigd hebben.

Maandag kan het al zover zijn, aldus woordvoerder Errol Cova. De bonden eisen onder meer zeggenschap in de groeistrategie en willen deze week nog overleg met premier Eugene Rhuggenaath.

Bron: DolfijnFM

16 Reacties op “DolfijnFM | Vakbonden: maandag misschien al actie

 1. @EAJ
  Helemaal mee eens. Zij zijn niet gekozen om het land te regeren, maar menen namens de bevolking van Curaçao te mogen spreken. Komen niet met constructieve oplossingen, maar wijzen bij voorbaat alle mogelijke oplossingen af. Schrikken steeds mogelijke investeerders af en nee over de te lage arbeidsproductiviteit heb ik hen nooit gehoord.

  Sorry om te zeggen en het is geen leuk vooruitzicht, maar Curaçao komt er zonder bezuinigingsmaatregelen anders nooit meer boven op. There is no other way.

 2. Graai & de Raaf Consultants

  Cova is de vleesgeworden gestalte van kwaadaardig opportunisme.
  Heeft de eilandskas leeggesnoepreisd, omdat er “budget” was, en staat in de top van politici die het meest gereisd hebben op kosten van de burger.

  Kenmerkend voor een politicus van Cova’s kaliber,
  Geld van de staatskas verbrassen, niet omdat het noodzakelijk is, maar puur omdat het kan.

 3. Kijk de vuile rat Terror Cova met zijn Love Curacao petje.

  Terror Cova loves only himself.

  Deze fake socialist parasiteert nog steeds op de overheid. Is verantwoordelijk voor de ondergang van onder andere ALM, dat hij een sociale werkplaats maakte voor partijvriendjes die er ook allemaal gratis konden reizen.

  Stimuleerde Papiamentu onderwijs, maar stuurde zijn eigen kinderen naar de international school.

 4. Op deze manier helpen ze het hele eiland naar de klote. Welk bedrijf vestigd zich nog op deze rots met dit soort uitschot in de vakbeweging en bij elke scheet die dwars zit gaat staken. Het wordt tijd dat ze eens aan het werk gaan.

 5. AlKLM Walle maakt zich zorgen of ze door die acties volgende week wel de airport kan bereiken voor haar volgende snoepreis.

 6. De dag dat Terror Cova overlijdt moet een nationale feestdag worden.

  Wat haat ik die schreeuwende tuinkabouter.

 7. Graai & de Raaf Consultants

  Toon aan de top @CR is inderdaad toonaangevend en exemplarisch voor de corrupte overheids (nepotisme) , bank & Trust (witwasfalicitisme), medische (fantoom consultisme), constructie en consultant (overdeclaratisme ) cultuur.

 8. Curacao revisited

  Mensen jullie missen totaal het punt:
  ALS DE TONE AT THE TOP FOUT IS, VERWACHT NIETS VAN THE TONE AT THE BOTTOM
  Waarom zou je als medewerker instemmen met loonmatiging als je ziet dat je bazen zich verrijken, familie leden aanstellen, snoepreisjes maken, op basis van relaties een functie hebben i.p.v. kwaliteit. Cova en de vakbonden krijgen alleen maar zoveel steun omdat het gehele topkader en politiek totaal corrupt en bedorven is

 9. Showroe di Emmastad

  Let’s see now…….Vakbondsschreeuwers die beleids-eisen stellen, terwijl het land in kritieke nood is. Wat je nu echt moet hebben is arbieids/sociale onrust, zodat een investeerder die zijn geld in de roestende schroothoop van Isla gaat steken, zich snel helemaal thuis voelt hier.
  Stop dissing Errol, he’s only a spokesman.

 10. Actie en stakingen, precies waar dit eiland op zit te wachten. De historie heeft bewezen dat we er daarna altijd beter van zijn geworden, niet dus. Gebral en niet naar de realiteit kijken, geen alternatieven bieden slechts rotzooi schoppen en de buitenwacht weer laten zien hoe onstabiel het hier is.

 11. De Rechtsstaat

  Waarom zou iemand op eigen houtje onheil op zichzelf afroepen?

  Wel Rhuggenaath en de zijnen hebben dat eigen gemaakt.

  Dus zolang zij (de Rhuggenaath-bende) het niet beseffen krijgen ze z.g. raddraaiers op hun dak. Stelletjes zielenpoten.

 12. Cova = Castrista = Chavista = Madurista, en wil nu een beweging Covista opstarten op Curacao naar voorbeel van zijn helden. Compleet uit de tijd. Maar een grote mond heeft hij nog steeds. En zijn volgelingen zijn even dom als hijzelf om nog steeds te geloven in P.D.V.S.A. een failliete boel.
  Ave Struss

 13. Nou willen ze zeggenschap. Wie heeft eigenlijk voor hun gestemd? Laat ze maar liever wat aan de productiviteit van de arbeiders doen. Dan zijn we dan al een heel eind!!

 14. Curacao revisited

  ik kan de vakbonden geen ongelijk geven: de regering zou zelf het voorbeeld moeten geven door zelf een salaris verlaging te accepteren, minder te gaan reizen en op allerlei andere uitgaven te snijden (zoals een 200mln lening voor HNO tegen 5%). Men gaat echter lekker door met geld smijten en legt de pijn dan bij de bevolking neer.
  Van zowel de kant van de vakbond als de regering totaal verkeerd en triest om te zien dat er nergens rolmodellen zijn die verder kijken dan hun eigen beurs.

 15. Deze klaploper wanneer wordt hij voor eens en altijd opgenomen .
  Wat heeft hij ooit beteken voor het eiland .
  Een wolf in schaapskleren .

 16. Kom g*d verd*mme eens een keer met ideeen in plaats van te dreigen met acties. Maar die hersenpan van jou is nu wel aan slijtage onderhevig. Als je je meelopers de straat op stuurt, hoop ik dat de stakingskas goed gevuld is. Maar zover laat je het niet komen, want je stuurt gewoon een klein legertje de straat op om de boel te saboteren.
  Je bent net als een leider van voetbal hooligans. In bedekte termen wanorde via opruiing creeren en zelf buiten schot blijven. Je denkt nog steeds dat het je lukt om het eiland aan Maduro uit te leveren op deze wijze om als dank goeverneur te worden van provincie Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *