DolfijnFM | Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao stuurt container

Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao

Willemstad – Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao heeft wederom een container naar Curaçao gestuurd. De inhoud van de container is bestemd voor diverse scholen en een aantal families.

De container bevat lesmateriaal, bibliotheekboeken, speelgoed, kasten, stoelen, vergadertafel en een complete mediatheek bestaande uit computerlokaalinrichting, bibliotheek inrichting met balie, bureaus voor docenten en tafels en stoelen voor leerlingen.

De kosten voor de verzending zijn gesponsord door de Stichting Samen Doen. De Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao is blij met deze samenwerking.

De scholen die dit inmiddels in ontvangst hebben kunnen nemen zijn, Mgr. Niewindt College, Kennedy Lomschool, Heilig Hart Collega (Kolegio Santa Famia), Marnix school, VPCO, Dos FO en DOS VO, Adventschool (Bonam)

Naast schoolmaterialen zat er in de container ook kinder- tiener- en volwassenkleding (2e hands) en speelgoed en stoelen. Deze zijn aangeboden aan het Ministerie van SOAW.

De spullen komen terecht bij 8 families in de omgeving Souax, Seru Fortuna en Montaña. Ook een familie waarvan recentelijk het huis is afgebrand zal een deel van deze spullen ontvangen.

De stichting bedankt AMC Cargo Services BV (Dhr Alexander van Rosberg) die de loods beschikbaar stelde, zodat alle spullen uitgezocht en verspreid konden worden.

Bron: DolfijnFM

10 Reacties op “DolfijnFM | Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao stuurt container

 1. Maar is altijd wel budget voor een snoepreisje waar we me of niet Walroud en Mozes?

 2. Showroe di Emmastad

  Mijn oude onderwijzers bij Mgr Nieuwindt, bv. meesters Falbru en Vos, hadden zeker nimmer gedacht dat onze school het nu zou moeten hebben van handdowns. How low can you go?

 3. Mooi initiatief.
  Was ‘gratis’ onderwijs niet het OS stokpaardje??

 4. Brian Mariano

  Als die container terug naar Nederland gaat, kan er dan een pakketje voor mij mee?

 5. Mgr. Niewindt College , Heilige Hart College en Marnix school ooit scholen die hoog aangeschreven stonden
  Maar ja toen moest je schoolgeld betalen , zo simpel was dat .
  Voor niets gaat de zon op .
  En nos mes por tog

 6. Triest dat die klungels, misdadigers, mfk kdnt ps , minder dan 4 uur op werkplek verschijnen, dan riant beloond worden.

 7. Curacao revisited

  triest dat onze parlementariërs en vakbonden zich drukker maken om behoud van salaris dan om voldoende geld voor het onderwijs

 8. 2de hands spullen voor onze kinderen?

  terwijl de ministers van onderwijs 1ste klasse vliegen?

 9. Drechi pa bosnan Tur

  Ik dank de Stichting uit de grond van mijn hart….. God ziet alles!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *