DolfijnFM | Sehos wil niet samenwerken met Advent bij dialyse

Inspectie schrijft voor dat Advent moet samenwerken met Sehos| Jeu Olimpio

Sehos internisten weigeren mee te werken aan de komst van een nierdialysecentrum in het Advent-ziekenhuis. Dat valt op te maken uit een artikel in het Antilliaans Dagblad van vanochtend.

Volgens de artsen moet deze vorm van zorg gecentraliseerd zijn in het St. Elizabeth ziekenhuis. Het nieuwe ziekenhuis krijgt al een uitbreiding van 28 naar 48 stoelen.

De Inspectie schrijft voor dat een nieuw centrum in Advent moet samenwerken met Sehos. Vanwege andere apparatuur en protocollen kan dat niet, zeggen de Sehos artsen.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Sehos wil niet samenwerken met Advent bij dialyse

  1. @Brain S
    Empowerment van dialyserende patienten: alternatief thuisdialyse!

  2. @hoedanook, er is een tekort aan alles op het eiland. God mag weten hoe duur het ziekenhuis zal kosten en dan zal er zeker geen geld meer zijn voor apparatuur.

  3. De titel van het artikel geeft goed aan waar het om draait: “Sehos WIL NIET samenwerken met Advent bij dialyse”. Drogredenatie is weer troef puur en alleen ter bescherming van het eigen domein. De belangen van de patient staan zoals altijd ergens ver onder aan de lijst.

  4. Sinds er sprake is van de bouw van een nieuw ziekenhuis probeert een groep die ook de toenmalige Eilandelijke Raad voor de Volksgezondheid (RVV) vormde, middels o.a. een medisch specialistisch bedrijf, de medische zorg van het eiland te centraliseren. Op deze wijze kon ‘gegarandeerd’ worden dat de heilige huisjes binnen het Sehos niet zouden omvallen. Advent ziekenhuis en de toenmalige Taams kliniek alsook Pain Clinic moesten satellieten van het nieuwe ziekehuis worden. Deze weigering van Sehos internisten is het terugvallen op dit ‘oude’ plan. Met volksgezondheid bij PIN (voormalig PNP) zijn er weer nieuwe kansen.
    Ondertussen is er een alarmerend tekort aan dialysecapaciteit op het eiland. Bottleneck is dat de Inspectie wilt dat Sehos met Advent samenwerkt. Moeilijk, zegt Sehos, vanwege andere apparatuur protocollen, enz. bla bla. Patienten die regelmatig naar het ziekenhuis voor dialyse moeten zouden massaal moeten overwegen om thuisdialyse meer mogelijk (nu slechts in enkele gevallen) te maken op Curaçao. Zo wordt het dialyseren hopelijk iets draaglijker voor deze patienten en kunnen nierdialysecentrum partijenaan blijven ‘modderen’ en hun ruzies tot in de eeuwigheid uitvechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *