29 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 21:00

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Priester Simon naar Statia

De reden voor zijn verlof is nooit bekend gemaakt

Priester Simon Wilson gaat aan de slag op Sint Eustatius. Dat meldt de Amigoe. De pastoor van Groot Kwartier werd in 2015 op sabbatical gestuurd en woonde en werkte daarna op Saba.

De reden voor zijn verlof is nooit bekend gemaakt. De Amigoe schrijft dat de benoeming door het bisdom nog niet rond is, maar onderweg is.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. Misschien het boek van Robert Chesal, het verzwegen leven, nog even erop naslaan, bijzonder verhelderend!
  In 2015 deden te al geruchten de ronde dat Simons en nog zo’n langjurk met ‘sabbatical’ waren gestuurd door het bisdom.
  In 2009 had Simon nog een enorme afscheidsdienst in den Haag. Meer dan 1000 kinderen in Pennsylvania, Deetman die Cur buiten het onderzoek wilde laten, een doofpot, kortom het houd maar niet op.

 2. We weten inmiddels dat, wanneer de katholieke kerk een priester op een sabbatical stuurt, dit te maken heeft met kindermisbruik.
  Het wordt tijd dat we ophouden deze club met pedofielen de hand boven het hoofd te houden.

 3. @Aardappel (met sausje) eter,
  ….”uit betrouwbare bron weet ik namelijk WEL weet wat er met deze pastoor gebeurt is”. Wellicht wederom sprake van een interventie van boven?

  De titel van het AD artikel is ‘De doofpot als beleid’. Deze gestandaardiseerde reactie van de Katholieke kerk is ook het meest aanstood gevende bevinding in het rapport dat deze week in de VS verscheen. Zo zeer zelfs dat men overweegt om de wetgeving aan te passen (verjaring) om zo alsnog te kunnen vervolgen. Ook verdedigde de paus een Chileense bisschop, Barros. De slachtoffers die Barros beschuldigen van medeplichtigheid werden door de paus beschuldigd van laster. Dus, waarschijnlijk ok nu ‘interventie van boven’.
  De ‘romance’ van Simon, zoals door @aardappel (met sausje) eter uitgelegd, had heel makkelijk gebruik kunnen worden als ‘een triomf’ van het geloof over ‘verleiding’. Maar het geheel had een ander beloop….

 4. Voorop gesteld, ik verdedig geen pedofielen ofzo. Tuig van de riggel is het. Sterker, als het een geestelijke betreft, vind ik dat die zwaarder gestraft moet worden dan een “normale” burger, omdat hij/zij zijn/haar functie en het daarbijhorende vertrouwen zwaar misbruikt heeft.
  De Kerk -en alles wat erbij hoort- bashen doen sommige mensen maar al te graag en als er een (vermeende) mogelijkheid voordoet -zoals met pastoor Simons- springen die anonieme typetjes zoals ericlapas en drs. hoedanook er maar al te graag bovenop, zonder de feiten te (willen) checken. Dan insinueren ze maar wat met verwijzing naar bronnen (lokale radio-roddel programma’s, andere gelijksoortige zaken en een speculatief AD artikel).
  Om het kracht bij te zetten zegt de gedoogde huis-troll, alsmede nepneger van KKC “ericlapas” vanachter zijn keyboardje: “iedereen weet wat deze viezerik gedaan heeft”. Nou ik behoor ook tot iedereen, dus heb ik gewoonweg het recht om die vraag daarover te stellen. En als ik dan vraag wat deze “viezerik” dan CONCREET gedaan heeft -iets dat IEDEREEN weet, krijg je geen antwoord. Alleen een ander zwamverhaal met een onzinnige twist. Hij weet gewoonweg de echte feiten niet, maar daar gaat het bij hem ook niet om. Zie bijv. zijn laatste bijdrage op deze topic.

  Ik heb een broertje dood aan karaktermoord. Dat is waar het bij de gedoogde huis-troll om gaat en wat hij hier bewust aan het doen is. En dat is de enige reden dat ik hier reageer en hem die vraag stelde.

  Het is namelijk zo uit betrouwbare bron weet ik namelijk WEL weet wat er met deze pastoor gebeurt is. Eigenlijk is dat een triest verhaal van 2 mensen met een gebroken hart. In het kort: De priester -die ook maar een mens is- werd verliefd op een (volwassen) vrouw en deze vrouw op hem. Hij moest een keuze maken: of zijn roeping van God opgegeven of met die vrouw waarvan hij houdt doorgaan. Dat was een hele zware keuze en is prive-zaak (vandaar dat er niet over gesproken wordt). De pijnlijke keuze is duidelijk en op eigen verzoek heeft hij zich laten overplaatsen om niet teveel geconfronteerd te worden met de vrouw waar hij veel van houdt.

  En dan komen de bevoordoordeelde strontgooiers die eigenlijk niets weten.

 5. Volgens mij stelt @Sate Batata mij een vraag of als ik het goed heb, eis hij zelf een antwoord, “Wat is het wat deze “viezerik” gedaan heeft en wij allemaal schijnen te weten? CONCREET, wat is het dan?”.

  Hij komt een beetje opgefokt op mij over en dat is een emotie die wij normaal gesproken niet moeten belonen. In dit geval wil ik toch een uitzondering maken.

  Blijkbaar heeft @Sate Batata het nieuws gemist toen deze priester naar Saba werd overgeplaatst. Volgens de woordvoerder van het OM en politie woordvoerder Zwerver toentertijd, als er geen aangifte is kunnen ze niets doen.

  Als @Sate Batata geïnteresseerd is in het nieuws moet hij zelf de moeite doen om het nieuws te volgen dat doe ik zelf ook. Ik luister zelf naar die irritante Nicole Maduro al is het met de speaker op mute.

 6. @Aardappel (met sausje) eter,
  Jij gebruikt termen als suggestief en speculeren. Alweer vraag ik mij af of het wel allemaal ‘spoort’ met jou?

  Waar ik naar verwijs is een artikel gepubliceerd door AD waarin hetzelfde gezegd wordt dat in in een paar zinnen in mijn eerdere reactieverwoorde.
  Voor al het overige zoeken jij en LaPas het maar uit.

 7. @drs. hoedanook

  U probeert er typisch weer een draai aan te geven. Oh-oh-oh wat bent u toch belezen, wat ben ik toch onder de indruk – duh! Zwamkous.
  Ik heb het niet over welke namen er wel of niet in een AD-artikel worden genoemd. Ook geeft dat artikel geen antwoord op mijn vraag:

  Wat is het wat deze “viezerik” gedaan heeft en wij -volgens ericlaps- allemaal schijnen te weten? CONCREET, wat is het dan?

 8. correctie: “smeerlap” ericlapes had “achterbakse” ericlapas moeten zijn.

  Ik dacht dat ik “achterbakse” geschreven had, maar veel maakt het niet uit en wellicht is hier sprake van een interventie van boven

 9. @ericla schrijft:
  “Laten we elkaar geen mietje noemen, wij weten allemaal waarom deze viezerik naar Saba is gestuurd”

  Daarna komt drs. hoedanook ook met een ‘sabetodo’ verhaal en dwaalt suggestief af over Deetman en jongerenmisbruik, als gevolg dat anderen hier verder over gaan speculeren.

  Nu is mijn vraag aan smeerlap Ericlapas:
  Wat is het wat deze “viezerik” gedaan heeft en wij allemaal schijnen te weten? CONCREET, wat is het dan?

 10. Van Saba naar St.Eustatius wat heeft deze priester nou weer misdaan.
  Ik vindt wie het weet mag het zeggen desnoods aangeven aan de justitie dit moet stoppen.

 11. Statia behoord bij Nederland. Ex-burgemeester Deetman van Den Haag deed in Nederland ook onderzoek zoals in zojuist verschenen rapport. In dit rapport Wordt aangegeven hoe wijdverspreid misbruik van jongeren door Katholieke voormannen en de pogingen daarna om het telkens in de doofpot te stoppen in de VS was. Deetman kreeg ook veel kritiek van slachtoffers over zijn wijze van ‘onderzoek’. In een dergelijk milieu blijft misbruik natuurlijk voortbestaan.

 12. Ze houden het hand onder elkaars gewaden,ze zijn niet gewend om de waarheid te vertellen en transparant te zijn.
  Hij “ moest” met verlof, spreekt al boekdelen…………

 13. Laten we elkaar geen mietje noemen, wij weten allemaal waarom deze viezerik naar Saba is gestuurd. Blijkbaar gaat het OM heel selectief te werk in wie ze wel of niet vervolgen.

  De Australische bisschop Philip Wilson is laatst nog veroordeeld voor het verzwijgen van seksueel misbruik.

  In feite is niet alleen deze priester schuldig maar ook bisschop Secco moet vervolgd worden anders komt hier nooit een einde aan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -