ParadiseFM | “Pensioenleeftijd naar 66 in 2025”

Dat heeft Daisy Tyrol-Carolus bekendgemaakt namens het technisch team voor de onderhandelingen | Antilliaans Dagblad

Curaçao moet in 2025 de pensioengerechtigde leeftijd verhogen van 65 naar 66. Dat is besloten in de onderhandelingen met Nederland voor het Landspakket voor Curaçao.

In het eerste voorstel werd de suggestie voor een verhoging naar 67 jaar gedaan, maar na onderhandelingen is besloten tot 66. Dat heeft Daisy Tyrol-Carolus bekendgemaakt namens het technisch team voor de onderhandelingen.

Er kwamen nog meer knelpunten naar voren zoals de samenstelling van de OHO, de duur van de Rijkswet en de Nederlandse deelname in overheidsbedrijven.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | “Pensioenleeftijd naar 66 in 2025”

  1. Peter van den Berghe

    Het is een misvatting dat het vroeger uittreden van oudere werknemers per saldo leidt tot een betere werkgelegenheid voor jongeren. In NL hebben ze dat ook gedacht en hebben vervolgens vastgesteld, dat het tegendeel waar was en dat door de slechtere overheidsfinanciën het ontwikkelen van nieuwe werkgelegenheid niet mogelijk was. Het behouden wat men heeft is achteruitgaan. Men moet het nieuwe ontwikkelen. Neem een voorbeeld aan Estland waar men na de Sovjet Unie juist gekozen heeft voor nieuwe werkgelegenheid in de informatica.

  2. Zonder economische groei betekent het verhogen van de pensioenleeftijd dat er minder banen vrijkomen voor de op de arbeidsmarkt intredende jeugd. De toch al veel te hoge werkeloosheid zal onder die groep verder toenemen. En de jeugd behoort de toekomst te hebben!
    Verloren generatie met alle gevolgen van dien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *