27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

DolfijnFM | Olietanker PdVSA aan de ketting

Diverse scheepsbedrijven eisen een slorige 30 miljoen dollar van PdVSA voor openstaande rekeningen

De Panameese olietanker Proteo mag niet vertrekken van Bullenbaai. Het schip ligt aan de ketting. Op de lading Venzolaanse ruwe olie is beslag gelegd.

Volgens Amigoe is dat gedaan door internationale scheepsbedrijven. Die eisen een slorige 30 miljoen dollar van PdVSA voor openstaande rekeningen.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

10 reacties

 1. Brian, ik zeg niet dat alles ok is.
  Maar ik was vorige jaar in Caracas.
  In mijn hotel was er alles.
  Es mas, de mensen waren vrolijk aan het eten, drinken etc.
  Pool was vol. Poolbar ook vol.

  Maar ik weet dat het buiten de hotel niet zo is.
  Naar een centro commercial om zelf na te gaan.
  Die waren vol met alles.
  Masr ik had het gevoel dat mensen weinig kochten.

  Nogmaals, ik aeg niet dat alles ok is.
  Nogmaals, ik verdedig Maduro niet.
  Een Venezuela zonder Maduro zal prima zijn.

 2. Rhuggenaath mensen als @Marlon geven je een onderhandelingstroef. Wissel hen uit voor de mensen die echt vastzitten en naar “huis” willen.

 3. De actie van Maduro is niet zo bijzonder.
  Als je als president van een economisch en politiek instortend land weet dat je niet aan je morele en contractuele verplichtingen kunt voldoen, wacht je niet tot je geslagen wordt, maar deel je zelf eerst een klap uit.
  Inselair heeft 100 miljoen dollar tegoed van Venezuela, verschillende bedrijven hebben met elkaar tientallen miljoenen dollars (minstens 30) tegoed van Venezuela. De raffinaderij op Curacao en Bopec op Bonaire zijn uitgebeend en uitgewoond door de PDVSA en het slechte onderhoud schaadt het milieu en de mens op de eilanden.
  Het fruit wordt verkocht op Curacao tegen een prijs die telkens oploopt omdat lokale politici en overheid in het grensgebied smeergeld eisen van de verkopers. Caracas barst van de wapenhandel (van goede Chinese en Russische makelij en je kunt zelfs een wapen huren). Deze export kent alleen maar slachtoffers. De smokkel van goud en zilver loopt via Colombia en niet via gammele bootjes naar Fuikbaai of Babybeach.
  Geef Maduro gewoon geen aandacht. Hij doet dit doelbewust en zal dit ook herhalen. De 187 Arubanen die “gegijzeld” worden (https://www.telegraaf.nl/nieuws/1523779/maduro-houdt-bijna-tweehonderd-nederlanders-vast) moeten hun “brothers” te Venezuela even om hulp vragen en een paar dagen overnachten voor een schappelijk prijsje. Immers, je weet van tevoren waar je naartoe gaat, dus calculeer dan ook je risico’s. Het negatieve reisadvies lag er al een tijd en is toch een kwestie van lezen en begrijpen.

 4. Het lijkt wel of men op de wereld laat wakker wordt, op Curacao zijn we dat nog steeds niet. Insel air heeft een vordering die een veelvoud is van deze nu beschreven schuld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...