28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 06:00

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | OB verhoging alleen bij import

Accijnzen op alcohol gaan ook omhoog.

De verhoging van de OB van 6 naar 9 procent geldt alleen maar voor importproducten. Liggen die spullen in de winkel dan geldt gewoon het 6 procentstarief.

De consumentenbond roept mensen op om te melden als supermarkten en toko’s toch 9 procent berekenen. Accijnzen op alcohol gaan ook omhoog.

Een biertje uit de winkel kost straks 36 cent meer. Een fles sterke drank komt uit op 8,50 meer per liter.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. “Er is dan een 4,5% teruggave aan de ondernemer , te verrekenen met de af te dragen OB. Maar dan moet je het product wel verkocht hebben.
  Voor bederfelijke producten geldt dat de ondernemer dus de 9% ABB moet voorfinancieren en indien hij de goederen niet verkocht heeft dus niets kan verrekenen. Dat zal ongetwijfeld leiden tot hogere prijzen om die extra kosten goed te maken.”

  @Johannes: Allemaal mooi op papier maar zoals we allemaal al weten van “teruggave” en “de regering van Curacao”..paradox. Misschien zien mijn kleinkinderen dat ooit op de rekening komen.

  Dingen worden duurder immers, politici en hun cohorten zullen die 4,5% gretig gebruiken.

  Voor dat kratje bier bijvoorbeeld.

 2. @ Opmerker,

  Heb van de week Arie P te Janwe aangehoord en hij had wel een punt.Hij moet de verhoogde belasting per hectoliter cash afrekenen en dat zijn forse bedragen geworden. Logisch dat importeurs de prijzen nu al verrekenen, zodat ze die bedragen uberhaupt kunnen bedragen.
  De grote importeurs, met meer cashflow gebruiken de verhoging momenteel om wat meer winst te genereren en dat zal heel even duren. Daarna zullen ze zien dat de omzet in elkaar dondert, veel klanten gaan gewoon minder drinken, kunnen het niet meer betalen.
  Dit was geheel voorspelbaar, maar de regering wilde niet luisteren, ondanks alle waarschuwingen van alle partijen in dit spelletje dat economie heet.

  De schade is straks gedaan, de toeristen zullen gaan klagen over de absurde prijzen en laten het eiland links liggen. Daarmee heeft de regering het kind met het badwater weggegooid.
  Heel slim en ook zeer kundig is men te werk gegaan.
  Niet dus.

 3. @Opmerker: wat nu controle? Waarop? Centrum mag toch wel zelf bepalen waar ze hun bier voor verkopen

  Daarbij DORS bier????? is geen bier. Dat is al een keer gedronken. Dat is armeluispis.

 4. Centrum Mahaai heeft inmiddels wel de prijs van diverse soorten bier verhoogd. Er is wel een bordje geplaatst dat per klant slechts 1 krat gekocht kan worden! Echter wel tegen de verhoogde prijs!!!!
  Dors bier was 39.95 nu ruim 46.- En dit was wel uit oude voorraad!!!
  De controle laat dus wel verstek gaan.

 5. De OB gaat helemaal niet naar 9% voor import producten.
  De OB die de winkels blijft hetzelfde.

  De OB op invoer vervalt, daarvoor in de plaats komt 9% ABB (en eenieder die een OB Vrijstelling heeft, die vervalt per 1 september).

  Dus producten die ingevoerd worden zullen omhoog gaan (omdat men winstmarges zal willen behouden) en dat geeft dan een hogere belasting inkomsten op voor overheid omdat de 6% (of afhankelijk van product hogere %) over een hoger bedrag wordt berekend.

  Er is dan een 4,5% teruggave aan de ondernemer , te verrekenen met de af te dragen OB. Maar dan moet je het product wel verkocht hebben.
  Voor bederfelijke producten geldt dat de ondernemer dus de 9% ABB moet voorfinancieren en indien hij de goederen niet verkocht heeft dus niets kan verrekenen. Dat zal ongetwijfeld leiden tot hogere prijzen om die extra kosten goed te maken.

  Dit houdt in dat de koopkracht van de burgers verlaagd wordt. Vraag is dus maar of dit zal leiden tot hogere belastingopbrengsten.

 6. Wat een onzin allemaal!

  “9% alleen voor importproducten, in de winkel blijft het 6%.

  Met andere woorden..Alhoewel dat product van naf 100 nu naf 109 zal kosten de 6% blijft hetzelfde. Natuurlijk proberen mensen dom te houden dat wat je betaald met 9% stijgt.

 7. Medelijden met Carlos Monk, Rob ‘Polar’ Blaauw en Carla Hueck.

  Maar gelukkig zit Carla Hueck met de miljoenen die ze bij Studiefinanciering gedeclareerd heeft nog stevig in de reserves.

  Of niet, Remigio Booi, dementerend en incontinent commissaris bij Studiefinanciering?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -