27 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

DolfijnFM | OB verhoging alleen bij import

Accijnzen op alcohol gaan ook omhoog.

De verhoging van de OB van 6 naar 9 procent geldt alleen maar voor importproducten. Liggen die spullen in de winkel dan geldt gewoon het 6 procentstarief.

De consumentenbond roept mensen op om te melden als supermarkten en toko’s toch 9 procent berekenen. Accijnzen op alcohol gaan ook omhoog.

Een biertje uit de winkel kost straks 36 cent meer. Een fles sterke drank komt uit op 8,50 meer per liter.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

7 reacties

 1. “Er is dan een 4,5% teruggave aan de ondernemer , te verrekenen met de af te dragen OB. Maar dan moet je het product wel verkocht hebben.
  Voor bederfelijke producten geldt dat de ondernemer dus de 9% ABB moet voorfinancieren en indien hij de goederen niet verkocht heeft dus niets kan verrekenen. Dat zal ongetwijfeld leiden tot hogere prijzen om die extra kosten goed te maken.”

  @Johannes: Allemaal mooi op papier maar zoals we allemaal al weten van “teruggave” en “de regering van Curacao”..paradox. Misschien zien mijn kleinkinderen dat ooit op de rekening komen.

  Dingen worden duurder immers, politici en hun cohorten zullen die 4,5% gretig gebruiken.

  Voor dat kratje bier bijvoorbeeld.

 2. @ Opmerker,

  Heb van de week Arie P te Janwe aangehoord en hij had wel een punt.Hij moet de verhoogde belasting per hectoliter cash afrekenen en dat zijn forse bedragen geworden. Logisch dat importeurs de prijzen nu al verrekenen, zodat ze die bedragen uberhaupt kunnen bedragen.
  De grote importeurs, met meer cashflow gebruiken de verhoging momenteel om wat meer winst te genereren en dat zal heel even duren. Daarna zullen ze zien dat de omzet in elkaar dondert, veel klanten gaan gewoon minder drinken, kunnen het niet meer betalen.
  Dit was geheel voorspelbaar, maar de regering wilde niet luisteren, ondanks alle waarschuwingen van alle partijen in dit spelletje dat economie heet.

  De schade is straks gedaan, de toeristen zullen gaan klagen over de absurde prijzen en laten het eiland links liggen. Daarmee heeft de regering het kind met het badwater weggegooid.
  Heel slim en ook zeer kundig is men te werk gegaan.
  Niet dus.

 3. @Opmerker: wat nu controle? Waarop? Centrum mag toch wel zelf bepalen waar ze hun bier voor verkopen

  Daarbij DORS bier????? is geen bier. Dat is al een keer gedronken. Dat is armeluispis.

 4. Centrum Mahaai heeft inmiddels wel de prijs van diverse soorten bier verhoogd. Er is wel een bordje geplaatst dat per klant slechts 1 krat gekocht kan worden! Echter wel tegen de verhoogde prijs!!!!
  Dors bier was 39.95 nu ruim 46.- En dit was wel uit oude voorraad!!!
  De controle laat dus wel verstek gaan.

 5. De OB gaat helemaal niet naar 9% voor import producten.
  De OB die de winkels blijft hetzelfde.

  De OB op invoer vervalt, daarvoor in de plaats komt 9% ABB (en eenieder die een OB Vrijstelling heeft, die vervalt per 1 september).

  Dus producten die ingevoerd worden zullen omhoog gaan (omdat men winstmarges zal willen behouden) en dat geeft dan een hogere belasting inkomsten op voor overheid omdat de 6% (of afhankelijk van product hogere %) over een hoger bedrag wordt berekend.

  Er is dan een 4,5% teruggave aan de ondernemer , te verrekenen met de af te dragen OB. Maar dan moet je het product wel verkocht hebben.
  Voor bederfelijke producten geldt dat de ondernemer dus de 9% ABB moet voorfinancieren en indien hij de goederen niet verkocht heeft dus niets kan verrekenen. Dat zal ongetwijfeld leiden tot hogere prijzen om die extra kosten goed te maken.

  Dit houdt in dat de koopkracht van de burgers verlaagd wordt. Vraag is dus maar of dit zal leiden tot hogere belastingopbrengsten.

 6. Wat een onzin allemaal!

  “9% alleen voor importproducten, in de winkel blijft het 6%.

  Met andere woorden..Alhoewel dat product van naf 100 nu naf 109 zal kosten de 6% blijft hetzelfde. Natuurlijk proberen mensen dom te houden dat wat je betaald met 9% stijgt.

 7. Medelijden met Carlos Monk, Rob ‘Polar’ Blaauw en Carla Hueck.

  Maar gelukkig zit Carla Hueck met de miljoenen die ze bij Studiefinanciering gedeclareerd heeft nog stevig in de reserves.

  Of niet, Remigio Booi, dementerend en incontinent commissaris bij Studiefinanciering?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -