28 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Man die huisraad probeerde te redden overleden

HomeMediaDolfijnFM | Man die huisraad probeerde te redden overleden
Op één kamertje in het huis na is de boel volledig uitgebrand | Extra

De man die bij een woningbrand vorige week ernstige brandwonden opliep is woensdag in Colombia overleden.

Het gaat om de 73-jarige Elvio Elizabeth, die tijdens de brand probeerde het huisraad van zijn vrouw te redden. Die doet nu een oproep om hulp in de Éxtra.

Op één kamertje in het huis na is de boel volledig uitgebrand. Zij heeft geen andere plek om naar toe te gaan en blijft voorlopig in dat kamertje wonen.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

  1. Hier een interressant overzicht van ministerraad- en statenleden die ” niet integer” / tegen de geest van Good governance hebben gehandeld. De linst is lang
    @Joep Meloen en Frank

    MINISTERRAAD EN STATEN NEDERLANDSE ANTILLEN

    23. Raoul Henriquez, de secretaris van de Ministerraad heeft een document blind laten ondertekenen door de Minister-president waarin een commissie die hij zelf voorzit 25% loonsverhoging krijgt toebedeelt. Hij heeft dit toegegeven. (C140)

    24. Het Statenlid Adriaens suggereert over de Minister van Verkeer Omayra Leeflang dat de Minister investeerders doorverwijst naar haar broer om een businessplan te maken. Zogenaamd omdat een businessplan van de broer van de minister sneller wordt goedgekeurd. (C117)

    25. Klokkenluider Willem hekelt publiekelijk gebrek aan transparantie en accountability bij de Staten. Zo vraagt hij zich af hoe het mogelijk is dat de voorzitter en de griffier de beschikking hebben over een auto op kosten van de overheid, maar dat zij ook de maandelijkse autovergoeding krijgen en dat ze gebruik kunnen maken van een creditcard van de overheid, terwijl ze tevens kunnen rekenen op representatie-kosten die elk van de Statenleden maandelijks ontvangt. Andere Statenleden vragen zich af hoe Willem te weten is gekomen dat een aantal van hen thuis veel op kosten van de overheid belt, extra overuren opgeeft of meer kantoorbenodigdheden bestelt dan noodzakelijk. (C84)

    26. De Ministers van de Nederlandse Antillen hebben voor de periode van 1 jaar een leasecontract afgesloten voor nieuwe auto’s. De auto’s worden gehuurd door een bedrijf dat toevallig de auto’s aanschaft bij een neef van de Minister-president de Jongh-Elhage. (C148)

    27. Ex-minister van Justitie Ben Komproe heeft tijdens zijn ambtsperiode ingegrepen toen de gevangenisdirecteur het niet toestond dat de bordeelhouder Van Ierland kerstcadeautjes wil uitdelen in de gevangenis en hij «overrulede» dat besluit. (C85)

    28. Volgens de huidige regeling kunnen ministers van de Nederlandse Antillen in 4 jaar tijd hun pensioen volgestort hebben en vanaf 45 jaar kunnen ze met pensioen. Ze krijgen dan 70% van hun laatstgenoten salaris. Parlementariërs kunnen dat in 16 jaar en kunnen er daarna over beschikken als ze 50 zijn. (C78)

    29. Tilly Pikerie, ex-minister van Volksgezondheid is veroordeeld voor het gebruiken van de dienstwagen als prive-voertuig tot een voorwaardelijke straf en 15 000 gulden boete. (C28)

    30. De minister van Volksgezondheid Gimena van der Gen geeft toe dat ze haar zus heeft gevraagd om te komen solliciteren bij de GGD. Zij werd ingeschaald op het hoogst haalbare bezoldigingsniveau. (C133)

    31. Staten: De Staten van Nederlandse Antillen steggelen over de vraag of een veroordeling voor corruptie in strijd is met het lidmaatschap van de Staten (Anthony Godett). Volgens de Antilliaanse wet mogen dronkaards en landlopers uit het parlement geweerd worden. Uiteindelijk beslissen de Staten dat Statenleden veroordeeld voor corruptie hun zetel niet hoeven op te geven. (C14)(C15)

    32. Rojer verdenkt Ex-ministerpresident Ys ervan (en weet het bijna zeker) dat hij illegaal tweedehands auto’s zou hebben geïmporteerd uit de V.S. Voor dit delict staat nu Franklin Sluis terecht en tegen hem werd een jaar celstraf geëist, welke uiteindelijk is omgezet in zes maanden voorwaardelijk en een boete van 15 000 gulden. Ys wordt verhoord vanwege eventuele betrokkenheid. Tevens geeft Ys twee keer salaris aan zijn chauffeur omdat deze ook zou optreden als zijn bodyguard. (C4)(C5)(C7)(C36)(C56)

    33. Francis de Windt, de Secretaris van de Ministerraad wordt verdacht van verduistering, valsheid in geschrifte en oplichting. Hij tekende tientallen facturen voor drank, voedsel, keukenapparatuur en luiers die zijn ondergeschikten voor hun kinderen kochten. Tijdens rechtszitting blijkt dat de Windt dienstreizen als plezierreisjes gebruikte en dat hij met de creditcard van het eiland persoonlijke spullen liet aanschaffen. (C6) (M3)

    34. Gevolmachtigd Minister van de Antillen Maurice Adriaens had op zijn plantage twee illegale werknemers en wist dat ze de papieren niet bezaten. (C24)

    35. Bij Ben Komproe, de ex-minister van Justitie en zijn assistent Gilbert de Windt worden huiszoekingen gedaan in verband met de Campo Alegrozaak (bordeel) waarin witwassen en drugshandel centraal staan. (C32) (C33)(C34)

    36. Minister-President Ys geeft 4 persoonlijke medewerkers aan het einde van zijn kabinet een bonus die wordt betaald uit gemeenschapsgeld en waar geen onderbouwing voor is. Dit schijnt inmiddels een normale praktijk te zijn. (C38)

    37. Minister van Economische Zaken Errol Cova heeft 1,2 miljoen gulden gegeven voor de financiering van een waterpark aan een lokale ondernemer ondanks dat er negatieve adviezen lagen. Dit werd betaald uit een fonds met strenge regels die door de minister niet nageleefd werden. Volgens Jacob Gelt Dekker heeft hij hier zelf 225 000 gulden aan overgehouden.(C58)

    38. Oud-Minister van Onderwijs Stanley Lamp, voormalig Onderwijs-directeur Rudy Riedel en ex-medewerkster van Onderwijs Selda Pulgar-Crijntje zijn als verdachten aangemerkt omdat het O.M. ze ervan verdenkt dat ze subsidiegeld van de Europese Unie zouden hebben verduisterd (C91)(92)(C93)

    39. Oud-minister Ensley Bulo staat terecht voor het veroorzaken van een verkeersongeluk waarbij een vrouw om het leven kwam terwijl hij onder de invloed van alcohol was. (C60)

    40. Verscheidene (Ex)ministers worden door de Landsrecherche onderzocht omdat ze de regels hebben geschonden met betrekking tot het verdelen van geld aan het bureau Telecommunicatie en Post, de UNA en bij het inhuren van het bedrijf Speedy Kopter, het betreft hier de ministers Leeflang en Ribeiro en de ex-ministers Komproe en Martina. (C63)(C64)(C65)(C66)

    41. Het kabinet de Jongh-Elhage is van plan om 5 staatsecretarissen aan te stellen die nauwelijks iets te doen hebben en jaarlijks 1,5 miljoen gulden kosten. Deze staatssecretarissen hebben dezelfde arbeidsvoorwaarden als ministers, maar verdienen alleen 10% minder. (C127)

    42. Voormalig gevolgmachtigde minister in Den Haag, Maurice Adriaens heeft zich gedurende zijn ministerschap schuldig gemaakt aan begrotingsoverschrijdingen en tegen bestaande vastgestelde procedures gehandeld. Dit blijkt een memo die zijn opvolger Carel Hasseth heeft verzonden naar de regering. (C128)

    BESTUURSCOLLEGE EN EILANDSRAAD CURAÇAO

    43. In Curaçao klagen drie chauffeurs het bestuurscollege aan omdat ze op non-actief zijn gesteld nadat er een nieuw Bestuurscollege is geïnstalleerd. Dit Bestuurscollege heeft zijn eigen chauffeurs meegenomen waardoor er nu op 7 gedeputeerden 10 chauffeurs zijn. Deze chauffeurs lopen overwerk-inkomsten mis.(C119)

    44. Oud-gedeputeerde en Eilandsraadslid Gerrit Schotte is benoemd tot nieuwe directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting terwijl het huidige waarnemend hoofd al 7 jaar goed werkt en in die tijd is klaargestoomd voor de functie. Eilandraadslid Gerrit Schotte wordt beschuldigd van verzekeringsfraude door een inbraak te ensceneren. (C150)(L13)

  2. @ Frank,

    Ik ben het volledig met je eens en wanneer je mijn reacties op Insel Air hebt gelezen dat weet je ook dat ik daar niet echt vriendelijk was tegenover de regering.
    Het geld verkwisten, stelen, frauderen, noem maar op, is de reden dat het eiland er zo slecht voor staat. De crisis in Venezuela heeft daar helemaal niets mee te maken, maar ze hebben het weer weten te verkopen in Nederland. Dus kan het graaien doorgaan. Ik erger mij daar suf aan.
    Dat de SVB over een paar jaar met meer dan 1 miljard NAF tekort blijft zitten heeft 2 oorzaken: De eerste zijn de doktoren die de gezworen eed zijn vergeten en zich nu gedragen als de financial managers van Wallstreet en de tweede reden is de verwerpelijke moraal van globaal 80 % van de lokale bevolking die niet wil werken en zich iedere maandag bij de huisdokter gaat melden om maar weer vrij te krijgen. Ik ga in principe nooit naar een dokter, maar als het echt niet meer gaat dan ga ik op vrijdag. Waarom ? Omdat de wachtkamers dan leeg zijn. Dan zijn alle YdK zoiezo al bezig om de dag in te korten tot 2 a 3 uur op het werk. Maar niemand die ook maar enige actie onderneemt om dit gedrag aan de kaak te stellen.

    Het frauderen, het jatten van overheidsgeld etc komt mij de strot uit. Waarom moet ik belasting betalen, geld dat ik zelf ook goed kan gebruiken, wanneer anderen het alleen maar gebruiken om zichzelf ermee te verrijken. Wanneer het algemeel belang zou zijn gediend heb ik er geen probleem mee, maar wanneer het is bedoeld om zogenaamde politici weer een etentje te geven in een peperduur restaurant dan heb ik er wel problemen mee.

    Maar deze man, die zijn zus hielp met het veilig stellen van hun herinneringen aan hun ouders, of andere dierbare zaken, en die dit met de dood moet bekopen. Dat is iemand waar ik graag belasting voor betaal en waar ik van hoopte dat hij het zou redden. Hij liet zien dat de goedheid in sommige mensen nog bestaat. Dat besef geeft mij het laatste beetje hoop dat dit eiland nog de moeite waard is om voor te werken. Zodra ik dat gevoel kwijt ben vertrek ik en mag je dit eiland door de WC spoelen, met alle idioten, die alleen niets bijdragen aan dit eiland , erbij.
    Ze hebben het over hun ‘Dushi Korsou’, maar naaien het eiland aan een stuk door een oor aan.
    Deze man heeft mij echter weer energie gegeven voor, in ieder geval, een paar maanden.

  3. Frank | 15 juni 2019 om 23:17 |
    Goed Joep, excuus voor mijn reactie.

    @Frank: gebeurt hier op KKC veel te weinig. ????

  4. Goed Joep, excuus voor mijn reactie.

    Het is alleen dat ik me erger aan iedereen die 10 kilometer omrijdt om de suiker 10 cent goedkoper te krijgen, maar aan het eind van de maand zonder blikken of blozen op de salarisstrook duizenden guldens aan inhoudingen van belasting en premie zien die gigantisch verspild worden.

    Aan de thuis zittende fraudeurs (Tilly Pikerie), de werkende fraudeus (Franklin Sluis, 50 K per maand).

    Aan snoepreizende Stephen Walrouds en Marylin Mozeses.

    Aan reeds failliete luchtvaartmaatschappijen.

    En dan, het toppunt, nee, dieptepunt, vraagt AlKLM Walle, als ze eens op het eiland is, zich deze week ineens af of iedereen bij de het onderwijs op de payroll staat ook wel echt op het werk verschijnt.

  5. Het is typisch dat terwijl Koeiman een miljoenen deal sluit voor een afgekeurd gebouw voor ambtenaren, dit gezin in een kamer woont.

    Zag Jo-Anne Da Gosta Gomes bij Direct TV een oproep doen om dit gezin te helpen.

    Het zou meer indruk hebben gemaakt als zij had gezegd dat zij een bed heeft gedoneerd.

  6. @ Frank,

    Ik ben regelmatig aangevallen wanneer ik opmerkingen plaatste in de trant van ‘ik heb geen medelijden met motor- of scooterrijders, die zich misdragen in het verkeer en zich vervolgens doodrijden’ of uitspraken dat het geen gek idee zou zijn wanneer er een diploma voor ouderschap wordt ingevoerd.
    Ik sta nog steeds achter beide uitspraken, laat ik daar duidelijk over zijn.

    Maar jouw uitspraak gaat mij veel te ver. Deze man kwam zijn zus te hulp. Ze is waarschijnlijk niet verzekerd en raakt alles wat haar dierbaar is kwijt. Met gevaar voor eigen leven zet hij zich in om zijn medemens te helpen. Dat noemen we in andere woorden ‘een heldendaad’.
    Hij bekoopt deze daad van hulp met zijn leven en dan kom jij hier meedelen dat het ‘te duur is’ ?

    Ik zou graag zien dat we meer van dit soort heldendaden zien op dit eiland, want dan gaan we eindelijk de goede kant uit. Dan weten we dat het karakter van de inwoners van dit eiland goed is, dat we elaar helpen i.p.v alleen van elkaar te profiteren.

    Het zou je sieren wanneer je je uitspraak terugneemt en aangeeft dat je iets te snel van stapel bent gelopen.

  7. @Frank.
    Je hebt zelf zeker niets in huis, behoudens een paar kratten bier en geen vrienden, familie of buren.
    Hoop voor jou dat je ook zelf alle rekeningen mag betalen als jou zoiets overkomt.

  8. EAJ: het is DE stront.

    SVB: de rekeningen van Avianca (bijzonder transport, peperduur) en het ziekenhuis in Colombia kunnen naar Chantal en EAJ.

  9. Jemig Frank, alsof je op zo’n moment een kosten-baten analyse maakt, een simpel gecondoleerd was voldoende geweest.
    Veel sterkte voor de familie.

  10. Het was haar broer, niet haar man. Toch intens verdrietig wanneer je je met zoveel liefde je voor je geliefden inzet en daarbij dan komt te overlijden. Hopelijk zal de gemeenschap zich nu weten in te zetten om deze dame weer op de been te helpen.

  11. Die paar rotspullen van hem proberen te redden kost de samenleving die voor de medische behandeling in Colombia opdraait dus klauwen met geld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties