26.5 C
Willemstad
• donderdag 17 juni 2021 04:58

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Maastrichtse parochies helpen Santa Famia

Veel parochianen hebben het moeilijk vanwege corona en Hooijschuur gebruikt nu zijn oude band met Limburg om de parochie van Santa Famia te helpen.

Twee Maastrichtse parochies in Nederland zijn gestart met een financiële hulpactie voor de noodlijdende bewoners van de Santa Famia-parochie in Otrobanda.

Daar werkt de Limburgse priester Marc Hooijschuur. Hij was vroeger onder meer kapelaan in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.

Veel parochianen hebben het moeilijk vanwege corona en Hooijschuur gebruikt nu zijn oude band met Limburg om de parochie van Santa Famia te helpen.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

3 reacties

  1. Als een religie armoede zou willen bestrijden dan was daar geld genoeg voor. Maar het Vaticaan verdient liever aan condooms en wapenhandel en heeft een dito uitgavenpatroon. Qatar stopt het geld liever in een skibaan of racecircuit, dus extreme luxe. En de bible belt koopt liever bijbels voor rusland.

  2. Als je armoede in stand houdt en zelfs cultiveert, dan kun je als katholieke kerk weer aflaten verdienen met aalmoezen. Maar ook binnen de andere geloven speelt dit.
    Het is niet voor niets dat rijken zich laten fotograferen als ze eens iets van hun overvloed afstaan. Sommigen hebben daarvoor zelfs stichtingen en televisieprogramma’s.

  3. Het valt op dat de media vooral televisie vreemd genoeg niets van de groeiende armoede laat zien. TV Direct heeft in begin van de pandemie met lopende camera’s wat voedselpakketten uitgedeeld maar dat was het. Blijkbaar verkoopt armoede geen reclame maar novela’s wel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, June 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Staatssecretaris Blokhuis pleit voor meer preventie in gezondheidszorg Curaçao

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) pleit voor meer preventie in de Curaçaose gezondheidszorg. Dat zegt Blokhuis tegen NU.cw. De staatssecretaris kwam 12...

ParadiseFM | Onduidelijkheid over vrij reizen in EU voor Curacaoenaars

Het is nog niet duidelijk of Curacaoenaars per 1 juli vrij door Europa kunnen reizen. Dat blijkt uit het antwoord van de Nederlandse minister Hugo de Jonge...

PBC | Ruzie over mislukte fusie Corendon en Sunweb krijgt

Persbureau Curacao Corendon en Sunweb staan vandaag opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal vanwege de afgeketste fusie van de twee reisorganisaties. Corendon wil alsnog afdwingen dat de verkoop...

PBC | ‘Kinderen in Caribisch Nederland zijn gelukkig, ondanks armoede’

Persbureau Curacao Kinderen op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn tevreden over hun leven en hebben relatief weinig negatieve ervaringen gehad tijdens de coronamaatregelen. Dat concludeert Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Uit...
- Advertentie -