27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Maastrichtse parochies helpen Santa Famia

HomeMediaDolfijnFM | Maastrichtse parochies helpen Santa Famia
Veel parochianen hebben het moeilijk vanwege corona en Hooijschuur gebruikt nu zijn oude band met Limburg om de parochie van Santa Famia te helpen.

Twee Maastrichtse parochies in Nederland zijn gestart met een financiële hulpactie voor de noodlijdende bewoners van de Santa Famia-parochie in Otrobanda.

Daar werkt de Limburgse priester Marc Hooijschuur. Hij was vroeger onder meer kapelaan in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.

Veel parochianen hebben het moeilijk vanwege corona en Hooijschuur gebruikt nu zijn oude band met Limburg om de parochie van Santa Famia te helpen.

Bron: DolfijnFM

3 reacties

  1. Als een religie armoede zou willen bestrijden dan was daar geld genoeg voor. Maar het Vaticaan verdient liever aan condooms en wapenhandel en heeft een dito uitgavenpatroon. Qatar stopt het geld liever in een skibaan of racecircuit, dus extreme luxe. En de bible belt koopt liever bijbels voor rusland.

  2. Als je armoede in stand houdt en zelfs cultiveert, dan kun je als katholieke kerk weer aflaten verdienen met aalmoezen. Maar ook binnen de andere geloven speelt dit.
    Het is niet voor niets dat rijken zich laten fotograferen als ze eens iets van hun overvloed afstaan. Sommigen hebben daarvoor zelfs stichtingen en televisieprogramma’s.

  3. Het valt op dat de media vooral televisie vreemd genoeg niets van de groeiende armoede laat zien. TV Direct heeft in begin van de pandemie met lopende camera’s wat voedselpakketten uitgedeeld maar dat was het. Blijkbaar verkoopt armoede geen reclame maar novela’s wel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties