DolfijnFM | Maastrichtse parochies helpen Santa Famia

Veel parochianen hebben het moeilijk vanwege corona en Hooijschuur gebruikt nu zijn oude band met Limburg om de parochie van Santa Famia te helpen.

Twee Maastrichtse parochies in Nederland zijn gestart met een financiële hulpactie voor de noodlijdende bewoners van de Santa Famia-parochie in Otrobanda.

Daar werkt de Limburgse priester Marc Hooijschuur. Hij was vroeger onder meer kapelaan in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.

Veel parochianen hebben het moeilijk vanwege corona en Hooijschuur gebruikt nu zijn oude band met Limburg om de parochie van Santa Famia te helpen.

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | Maastrichtse parochies helpen Santa Famia

  1. Als een religie armoede zou willen bestrijden dan was daar geld genoeg voor. Maar het Vaticaan verdient liever aan condooms en wapenhandel en heeft een dito uitgavenpatroon. Qatar stopt het geld liever in een skibaan of racecircuit, dus extreme luxe. En de bible belt koopt liever bijbels voor rusland.

  2. Als je armoede in stand houdt en zelfs cultiveert, dan kun je als katholieke kerk weer aflaten verdienen met aalmoezen. Maar ook binnen de andere geloven speelt dit.
    Het is niet voor niets dat rijken zich laten fotograferen als ze eens iets van hun overvloed afstaan. Sommigen hebben daarvoor zelfs stichtingen en televisieprogramma’s.

  3. Het valt op dat de media vooral televisie vreemd genoeg niets van de groeiende armoede laat zien. TV Direct heeft in begin van de pandemie met lopende camera’s wat voedselpakketten uitgedeeld maar dat was het. Blijkbaar verkoopt armoede geen reclame maar novela’s wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *