DolfijnFM | Kom in actie: Ieder Kind een Kerstcadeau!

Daarmee maak je een kind blij dat anders geen cadeautje zou krijgen

Ieder kind op Curaçao verdient een Kerstcadeau. Maar daar hebben we jouw hulp voor nodig. Kom samen met Rotaract, Dolfijn FM en het Kindermuseum in actie. Help ieder kind een kerstcadeau te bezorgen, door vanaf 9 december een nieuw ingepakt cadeautje in te leveren bij onze pop-up studio bij Kindermuseum.

Daarmee maak je een kind blij dat anders geen cadeautje zou krijgen.

De cijfers

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat de Coronacrisis op Curacao keihard heeft ingehakt. Het wegblijven van toeristen heeft tot grote armoede en honger geleid én de armoede die er op het eiland voorheen al was werd ineens zichtbaarder dan ooit tevoren. Het CBS heeft twee jaar geleden berekend dat een eenoudergezin met twee kinderen 2100 gulden moet verdienen om boven de armoedegrens te blijven. Een kwart van de 60.000 huishoudens op Curaçao zat er in 2011 onder. Concreet betekent het dat deze kinderen alleen een warme maaltijd krijgen op school en de koelkast niet gevuld is zoals die bij jou misschien wel is. In de eerste coronagolf ging school niet door en dat betekende ook geen warme maaltijd… Voor deze groep kinderen was het afgelopen jaar niet het makkelijkste.

Wat doen wij

Al jarenlang zet Dolfijn zich in om deze groep kinderen toch een kerstgevoel te bezorgen. Dat doen we door Ieder Kind een Kerstcadeau te bezorgen samen met Rotaract. Deze vrijwillige organisatie onderhoud de contacten met de stichtingen en weten precies waar de kinderen zitten op Curacao die een kerstcadeau kunnen gebruiken. Samen proberen we zoveel mogelijk kinderen dat kerstgevoel te geven en gaat RotorAct rond kerst bij de kinderen langs om de cadeautjes te brengen. Daar hebben we jou hulp bij nodig.

Hoe kan jij helpen?

Lever een kerstcadeautje in! Een kerstcadeautje staat gelijk aan een blij kind. Lever een nieuw en ingepakt cadeautje in tussen de 15 en 25 gulden in bij de pop-up studio van Dolfijn bij het KinderMuseum. Doe dat tussen woensdag 9 en woensdag 16 december. Schrijf op je cadeautje of het voor een jongen of meisje is en voor welke leeftijd (ongeveer). We zouden het echt heel erg op prijs stellen als je je cadeautje komt langsbrengen. Uiteraard houden we bij het afleverpunt rekening met alle geldende Covid 19-maatregelen.

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | Kom in actie: Ieder Kind een Kerstcadeau!

 1. Kijk goed aan wie je cadeautjes afgeeft!
  Er is er eentje die cadeautjes bij speelgoed zaken afhaalt, elk jaar weer!

  En Dacht: kom, ikdoe zo mijn best bij anderen te scharrelen , laat me zelf ook een paar mooie cadeautjes uitzoeken voor mijn kids.. Hebberigheid en wrekkigheid kent geen .
  grenzen.

 2. Een aalmoes is geen gerechtigheid.

 3. De Dolfijn studio lijkt wel de MFK sede: Gerrit Schotte en zijn privefotoslaaf ranzige Ramsay Soemanta zijn er kind aan huis.

  Geen cent aan geven dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *