DolfijnFM | KLM schrijft dieprode cijfers

Om KLM door de crisis te loodsen wil de Nederlandse regering 2 tot 4 miljard euro steun geven, maar er wordt nog onderhandeld | BSR Agency

KLM heeft het eerste kwartaal van 2020 afgesloten met een operationeel verlies van 275 miljoen euro.

De luchtvaartmaatschappij wordt keihard geraakt door de coronacrisis nu het een gigantische hoeveelheid vluchten heeft geschrapt. De prestaties in het tweede en derde kwartaal worden naar verwachting nog slechter.

Om KLM door de crisis te loodsen wil de Nederlandse regering 2 tot 4 miljard euro steun geven, maar er wordt nog onderhandeld.

Bron: DolfijnFM

11 Reacties op “DolfijnFM | KLM schrijft dieprode cijfers

 1. Brian Mariano

  KLM moet gered worden.

  MOET!

 2. Tico Martina

  KLM was altijd een zeer gezond bedrijf. 1 van de oudste vliegmaatschappijen en ook 1 van de weinigen die altijd positieve cijfers kon laten zien. Opeenvolgende VVD ministers en kabinetten hebben echter in hun wijsheid telkenmale gezegd dat er een partner gezocht moet worden. Dat zou namelijk ten goede komen. Het is uiteindelijk AirFrance geworden. Nu staat Frankrijk bekend als het land der vakbonden waar zelfs Wilson “Papa” Godett en Erol Cova in het niet vallen. Gevolg KLM wordt leeggehaald door AirFrance en we zien dat steeds meer in de service. Dat ze nu rode cijfers schrijven geeft aan dat er nooit een appeltje voor de dorst is achtergehouden. Dit zien we trouwens wereldwijd bij meerdere bedrijven en natuurlijk bij onze toppers van de Gobiernu “Nos Mes Por i Hulanda Stima Nos” van Korsou. Wat ik tracht te snappen is waarom bij een verlies van 250M er gezocht wordt naar een lening van 2 tot 4 Miljard? Dat men verwacht dat er op korte termijn de situatie niet verbeterd dat snap ik, maar om dan al te beginnen nog dieper in de schulden te gaan ontgaat mij.

 3. Zonder KLM bijna geen vluchten meer vanuit NL..

 4. Niet alleen voor de KLM, maar de complete wereldse economische vooruitzichten voor de nabije toekomst zal er „grimmig” uitzien. Door een paar getallen te beschouwen kunnen wij zien waarom. En dit allemaal terwijl de complete betalingsbalans allang in de rode cijfers loopt! Niet alleen dat, maar de cijfers wijzen natuurlijk ook op een energiecrisis…………. Toch is het beetje ongerief voor velen en de zware verliezen voor enkelen nog maar een kleinigheid vergeleken met de nationale tragedie van een dollar die steeds maar minder waard wordt, en binnenkort de euro. Dus beheersen twee vragen deze gehele situatie; 1:Is het waarschijnlijk dat het huidige economische stelsel van de wereld zijn problemen zal kunnen oplossen? 2: Is het veilig om hierop te wachten en er hoop op te vestigen? Beide vragen moeten met een simpele “NO” beantwoord worden. Voor redelijke mensen is het duidelijk dat het economische stelsel grote gebreken vertoont en op instorten staat. Zoals de zaken nu lopen, gaat het inderdaad zijn ondergang tegemoet. Ofschoon het optreden van een tijdelijke verbetering of verlichting, niet onwaarschijnlijk is, is het duidelijk dat ons in de naaste toekomst enorme drastische en negatieve veranderingen te wachten staan. Deze corona zal een enorme onherstelbare spoor van vernielingen achterlaten binnenkort. In werkelijkheid is het economische stelsel van de wereld op een verkeerd fundament gebouwd. Landen werken met enorme schulden door „overbesteding”. Hun onderdanen doen hetzelfde door steeds meer op afbetaling te kopen. Dit voortbouwen op een steeds groter wordend krediet is hetzelfde als werken aan een „kaartenhuis”. Het bouwsel bezit geen echte sterkte en elke druk welke erop wordt uitgeoefend, kan het geheel plotseling in elkaar doen vallen. En als klap op de vuurpijl komt Mister corona onverwachts op bezoek…………………………………en de wereldse regeringsleiders doen alsof er totaal niets aan de hand is………….

 5. Ambulant

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 6. Ambulant

  Als klm failliet gaat komt er niks meer.
  Geen inkomsten niks
  Gee eten voor je kinderern.
  Wie gaan we geloven.
  Je bankrekening of de regering.

 7. @Lapas: als KLM failliet gaat zijn de uitgaven aan sociale uitkeringen vele malen hoger.
  Em vergee niet het verdwijnen van expertise, onafhankelijkheid et cetera niet.

 8. Ja, KLM heeft gemerkt dat Marilyn Alcala Walle afgetreden is en de verkeersbeurs door Corona dit jaar niet doorgaat.

 9. @lapas, da,s logisch. KLM failliet dan volgt Schiphol ook.

 10. ericlapas

  Het lijkt alsof bij de Nederlandse overheid de trots het van het verstand wint. Blijkbaar wilt de Nederlandse overheid niet dat de Koninklijke KLM failliet gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *