29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:14

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Klacht tegen Blonk in zaak Orlando B gegrond

Met vonnis

Advocaat Alicia Blonk tuchtrechtelijk veroordeeld voor publiceren van pleitnota in zaak Orlando B. Klacht tegen collega-advocaat Natasha Harlequin afgewezen | Extra

Advocaat Alicia Blonk is op de vingers getikt door de Raad van Toezicht voor de Advocatuur. Zij had het pleidooi van haar en haar collega Natasha Harlequin in de zaak tegen apostel Orlando B. aan de pers gegeven.

De volledige namen van de slachtoffers waren daarin niet onherkenbaar gemaakt. De klacht tegen Blonk is gegrond verklaard, maar er volgen geen sancties.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

Naschrift KKC

2018 06 28 – Beslissing Raad Van Toezicht Inzake Orlando B-Alicia Blonk en Natasha Harlequin by Black Lion on Scribd

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. De Raad van Toezicht

  De Raad van Toezicht is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen met een klacht over een advocaat. Een kort, duidelijk briefje aan de secretaris van de Raad, met vermelding van de reden van de klacht, isal voldoende.

  Niet alleen burgers mogen klachten indienen, ook advocaten zelf kunnen een meningsverschil meteen confrère voor de Raad van Toezicht uitvechten.

  De Raad van Toezicht bestaat uit een rechter en twee advocaten. Eerst wordt de klager in degelegenheid gesteld zijn of haar grieven schriftelijk te uiten.

  De klacht kan gaan over een, naar de mening van de klager, te hoge declaratie van zijn raadsman, maar het kan ook een zaaksinhoudelijke kwestie zijn.

  De advocaat tegen wie de klacht is gericht, krijgt door de Raad van Toezicht de gelegenheid schriftelijk verweer te voeren.

  Op korte termijn vindt dan een zitting plaats, waar beide partijen hun standpunten nog eens nader kunnen toelichten. Beide partijen mogen zich laten bijstaan door een advocaat.

  Deze zittingen van de Raad van Toezicht zijn openbaar, evenals de uitspraken van de Raad.

  Binnen een redelijke termijn spreekt de Raad van Toezicht een oordeel uit.

  Als de Raad van Toezicht van oordeel is dat de advocaat onjuist heeft gehandeld, dan kan deRaad verschillende sancties opleggen.

  •Een enkele/ eenvoudige waarschuwing

  •Een berisping

  •Een schorsing voor maximaal een jaar

  •Schrapping van het tableau

  Volgens het reglement kan de Orde een sanctie opleggen maar men doet het niet.. Dan beter opdoeken!

 2. @ Brian S

  Het is inderdaad een ‘ons kent ons’ clubje. Geloof dat er nog nooit een straf is opgelegd voor het overtreden van de gedragsregels. Alles kan en alles mag en wij dekken elkaar is het motto van de advocaten.

  Wat voor zin heeft het een klacht gegrond te verklaren en er vervolgens geen sanctie aan op te hangen ? Hoop dat de familie van de slachtoffers achter deze advocaat aangaan.
  Beter zou het echter zijn wanneer advocaten eens een cursus integriteit gaan volgen. Hun gedrag bepaalt mede hoeveel vertrouwen de burger in de rechtspraak heeft en momenteel is dat vertrouwen vrijwel niet aanwezig.

 3. Raad van Toezicht voor de Advocatuur is dus een borrel clubje die het Eigen vlees moet keuren.. Een clubje van niets dus!

 4. “De klacht tegen Blonk is gegrond verklaard, maar er volgen geen sancties.” Blijkbaar hebben slachtoffers in dit land geen enkele rechten ook niet minderjarige slachtoffers. Ze worden op onbeschofte wijze door Direct TV voor de camera gehaald, een advocaat speelt hun naam door aan de pers en die wordt op de vinger getikt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -