Home Nieuws Comin' up

DolfijnFM | Inspectie actief in Nieuwestraat vanwege Blues

18
Het bluesfestival wordt gehouden op podia Mundo Bizarro, Miles, Ginger en in Bar 27

De inspectie is deze dagen actief in de Nieuwestraat. Vrijdag begint het Blueseasfestival.

Daarom gaan ook de brandweer, het ministerie van Volksgezondheid en het Rampenbureau mee op controle. Wie de aanwijzingen niet opvolgt, mag dit weekend niet open.

Het bluesfestival wordt gehouden op podia voor Mundo Bizarro, Miles, Ginger en in Bar 27.

Bron: DolfijnFM

18 reacties

 1. Weer een gele kaart voor mevrouw La Stiwz.

  Blues was vroeger muziek voor de armen, nu voor de rijken.

  Net zoals zalm vroeger een vis voor de armen was en nu voor de rijken.

  The times they are a-changin’, zong Robert Zimmerman reeds.

 2. @de dames Trui en LaStiwz: deze bitchfight is door de Commentpolis beëindigd. Alle onzinnige reactie zijn verwijderd.

  Commentpolis

 3. Leuk geprobeerd, La Stiwz.

  Maar je ‘Zal wel bediening zijn’ refereert heel duidelijk aan ‘niet witte’.

  Overigens heb ik weinig op met de lokale bevolking (om hun eigenschappen, niet om hun huidskleur ook al is die 95% gekleurd). En daarom lijkt het blues festival mij, als ik de foto zie, wel een leuk feestje.

 4. @Trui: dat bedoel ik nu exact. Jij leest mijn commentaar als: “een gekleurde automatisch als ober zien en een blanke automatisch als de klant” i.p.v. een persoon die alleen binnen bij de bar staat zien als bediening en de rest buiten met een glas of fles in de hand als klant zien.

  Wie is hier nu de racist?

 5. Commentpolis, een gekleurde automatisch als ober zien en een blanke automatisch als de klant, is etnisch profileren en wordt als racistisch gezien. Dit is wat La Stiwz doet.

  De politie in Nederland kwam erdoor in de problemen toen ze vooral auto’s aanhielden van gekleurde bestuurders.

  Ik heb er geen problemen mee, op basis van kansberekening en in het kader van optimaal aanwenden van de opsporingscapaciteit doet de politie het juist prima.

  Zo kun je ook de kans dat een directielid van Girobank (Neysa Isenia bijvoorbeeld) niet integer is bij die bank als hoger dan gemiddeld beschouwen (of niet, Stephen Capella?).

  Wel vreemd dat de o zo politiek correcte comment polis het commentaar van La Stiwz accepteert. All animals are equal, but some animals are more equal than others?

  Niettemin wens ik u een goede vrijdag.

 6. Lees ik dat goed? Neemt de commentpolis het woord “neger” in de mond? Wij vinden het niet leuk om met neger aangesproken te worden. Hier zijn wat alternatieven, Donkergekleurden, Kroesharigen, AfroCuracaoënaars, Pruikdragers.

  Iemand die het woord neger niet kan velen is:
  – zelf bijna een racist en
  – über politiek correct en
  – moet het zelf ook niet gebruiken (ik kan wel meer dan 100 posts van jou opsommen met het woord neger)

  Voorts spreek ik jou niet aan, maar heb ik het over je.

  M.v.g.

  Commentpolis

 7. Commentpolis, La Stiwz is weer racistisch.

  @Trui, wat is er racistisch aan de opmerking van LaStiwz?
  Er staat een man alleen binnen bij de bar. Lijkt mij ook iemand van de bediening.
  Als ik morgen bij het Sehos naar binnen loop en ik zie een neger in een witte jas, denk ik ook: het zal wel een dokter zijn.

  Overigens wil het niet zeggen dat als de woorden neger en bediening, chino en harde werker of makamba en boef in één zin gebruikt worden, dat dit racistisch is.

  M.v.g.

  Commentpolis

 8. Volgens @Ronald, “Er komen ieder jr weer genoeg zwarten op het festival evenals bij het NSCJF.” Voor alle duidelijkheid met zwarten worden geen bounties bedoeld.

 9. Er komen ieder jr weer genoeg zwarten op het festival evenals bij het NSCJF. Wat wordt er weer een hoop onzin verkondigd door mensen die duidelijk naar deze activiteiten niet gaan en wellicht ook niet naar de klassieke muziek in la belle Ambiance of de SNOA 3 wkn geleden.
  Dat niet iedereen het kan bekostigen is wat anders, verder zijn er plenty of cultuurbarbaren hier op het forum die alleen maar zeuren. Om het over Claploop maar niet eens te hebben!

 10. Volgens @Joep Meloen, “Blues is DE muziek van de zwarten”. Wij hebben hier op Curaçao geen Papiamentstalige blues zangers.

 11. @ Bert,

  Blues is DE muziek van de zwarten, dat die dan vervolgens dat niet weten en niet op komen draven kun je de organisatoren niet kwalijk nemen. Overigens zijn er wel veel YdK, maar het grootste deel laat dit festival links liggen.

  Waarom de inspectie precies op deze avonden lastig moet gaan doen begrijp ik niet. Ga gewoon op vrijdagmiddag langs, controleer de boel en hou je er daarna buiten.
  Willen ze gaan inspecteren dan zou men eens de snek op het terrein van de GGD aan een onderzoek kunnen onderwerpen. Zelden zo’n smerige tent gezien. Alles wat maar verboden is kun je daar aanschouwen, maar het is wel de snek waar de inspecteurs hun buikje rond eten.

  Typisch Curacao

 12. Iedereen op de foto is wit, Macamba. Echt, iedereen.

  Vroeger was de blues voor de zwarte onderklasse.

  Nu is het voor de blanke upperclass.

  Het kan verkeren, nietwaar?

  Straks gaat Jan Sofat nog tambu dansen.

 13. Het BS concert is vrij en je kunt genieten alleen betaal je als je ergens gaat zitten voor consumpties en/of dinner.
  Wat een onzinnige reactie weer van Clapas die het niet kan nalaten een sexistisch stomme opmerking te maken. Wanstaltig grwoon.

 14. Op zich heb ik niets tegen een feestje, ik ben zelfs elke dinsdag avond ladies night op de eerste rij te vinden om naar de striptease show te kijken maar het wordt ook tijd dat de rest van de bevolking ook mee kan genieten van dit soort muziek evenementen.

  Ik stel voor om voor elk evenement dat georganiseerd wordt, een deel van de opbrengst naar armoede bestrijding gaat of dat gratis kaartjes voor arme gezinnen beschikbaar wordt gesteld.

  Per slot van rekening leef je maar één keer, als je het niet breed hebt betekent niet dat je geen recht op een blues of jazz concert hebt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in