DolfijnFM | Insel zegt papieren op orde te hebben voor Suriname

Volgens InselAir management ligt overheid in Paramaribo dwars

Insel Air heeft alle papieren in orde om op Suriname te vliegen. Er geldt een luchtvaartovereenkomst met Curaçao.

Er worden al tickets verkocht voor de eerste vlucht op 18 december, maar de overheid in Paramaribo ligt dwars. Als er geen oplossing komt kan dat gevolgen hebben voor onder andere vluchten van de SLM naar Curaçao.

Bron: DolfijnFM

8 Reacties op “DolfijnFM | Insel zegt papieren op orde te hebben voor Suriname

 1. Delger naar Kooyman. Dan is Insel idd failliet. kunnen geen 35000 pm betalen als salaris

 2. InselAir zegt zoveel. Kunnen niet eens 1 vliegtuig in de lucht houden/krijgen. Maar als de overheid ( net als bij UTS) alles met de mantel der liefde bedekt, om maar niet meer mensen naar huis te sturen, blijven wij met dit amateuristisch gestuntel. Trouwens, volgende deze overhead is alles voor categorie 1 ook in orde. Synergy, zou, volgens Ys, voor het einde van het jaar van zich laten horen. Het gebruikelijke; ‘don’t call us we’ll call you’. Inmiddels is de CFO naarKooyman verkast.

 3. @Tuna. Insel is zeer belangrijk want wie anders betaald Delger en Lippinkhof 35 duizend per maand?

 4. Werkt het management van Insel ook bij de Ultimo Noticia? Zelfde wijze van benaderen van problemen. Niet betalen en een ander de schuld geven. De koloniale kaart kan echter niet door Insel getrokken worden aangezien het hier om het zoveelste lokale luchtvaart debacle gaat wat de eilandelijke belastingbetaler in de loop der jaren een gigantisch vermogen heeft gekost, en nog steeds zijn er dan lieden die durven te beweren dat een “eigen” luchtvaartmaatschappij goed voor de economie zou zijn. Vreemd maar ik kan het niet vinden waar die winst zit. Nu zijn er al schulden van meer dan 260 miljoen bij de SVB en de belastingen en het “nieuwe leenplan” wat nu ergens op 33 miljoen staat (ik kijk niet op een miljoentje, doen ze hier ook niet). Waarom is deze maatschappij die ons alleen maar verder in de problemen brengt dan zo belangrijk?

 5. Trots op Curaçao

  Gestranden reizigers uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

 6. Och gut, Insel is al weer een voorschotje aan het nemen op het aankomend bankroet. Zoiets in de trant van:
  ‘we hadden het gered, maar Suriname heeft ons de das om gedaan oftewel het was niet onze schuld’.

  Wel beste Insel grootverdieners. Het was wel jullie schuld, want die staat kennelijjk nog open in Suriname. En wanneer jullie op Curacao al geen geld meer hebben om de cessantia te betalen voor de ontslagen werknemers, wat geeft dan de garantie dat jullie wel de verplichtingen nakomen in Suriname ?
  Of gaan jullie daar ook weer zo’n leuke actie doen van ‘nu boeken en over 6 maanden vliegen’. Zoiets heet gewoon ‘een cashrondje’ oftewel geld ophalen omdat je zelf geen geld meer hebt.

  Dit eiland en haar bevolking hebben behoefte aan een eerlijk bedrijf, er is geen behoefte aan een bedrijf, dat overeind werd gehouden met belastinggeld, maar waar het management er gewoon een gezellige puinhoop van maakt.

 7. @Hans, Van der Kwast is bezig met belangrijke zaken bij Omundo.

  Hmm leuke foto. Samen verdienen ze meer dan een ton per maand terwijl het bedrijf failliet is.

 8. De tragikomedie Heerenveen Lippinkhof duurt maar voort.

  En zoals gebruikelijk geven de commissarissen Frielink en van der Kwast weer niet thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *