DolfijnFM | Insel Air Aruba bewust failliet

 Mangemement Inselair maakte geen doorstartplan, geen deal met belasting, geen overleg met banken of financieers en geen maatregelen om kosten te besparen

Insel Air lijkt bewust te hebben aangestuurd op faillissement van de Arubaanse tak van het luchtvaartbedrijf. Dat valt op te maken na de uitspraak van de rechter, gisteren in Oranjestad.

De maatschappij presenteerde geen doorstartplan, maakte geen deal met de Belastingdienst en overlegde niet met banken en andere financierders. Maartregelen om kosten te besparen bleven uit.

Dit in tegenstelling tot Insel Air Curaçao, waar wel volop is ingezet op een doorstart naar een gezond luchtvaartbedrijf. 86 mensen moeten nu omkijken naar ander werk.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Insel Air Aruba bewust failliet

  1. Misschien laat de Arubaanse overheid zich niet chanteren?

  2. De direktie heeft groot gelijk gehad. Als je een deel van je bedrijf wilt redden moet je soms helaas andere onderdelen opofferen. Inselair heeft alleen maar tegenwerking gehad van de Arubaanse overheid… terwijl Curacao heeft geprobeerd te helpen. Het is dus dan ook logisch dat men de Curacaosche NV een voorkeurspositie heeft gegeven. Triest voor de werknemers op Aruba, maar ze moeten zeker kijken naar hun eigen politici.

  3. Dan is de leiding ook verantwoordelijk en hoofdelijk verantwoordelijk net als een eventueel raad van bestuur. Aanklagen dus!

  4. caribbeancynic

    Insel Air heeft iedereen belazerd, schijnt de gewoonte te zijn op de Antillen.

  5. Dan heeft de leiding toch de werknemers belazerd ? De leiding heeft de werknemers immers gezegd dat de surseance van betaling goed was zodat ze de tijd kregen om een herstelplan te maken. Maar de leiding heeft helemaal niks gedaan. Alleen een paar maanden extra een riant salaris opgestreken. Ik zou de werknemers aanraden om eens verhaal te halen bij die leiding ! Leiders lijken schorriemorrie te zijn zo te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *