DolfijnFM | Hogere overheidsschuld, nog onder rentelastnorm

Er is in de Rijkswet Financieel toezicht geen limiet gesteld aan de hoogte van de totale schuld, maar wel aan de maximale rente die mag worden betaald, de zogenaamde rentelastnorm | Antilliaans Dagblad

De overheid van Curaçao heeft bijna drie miljard gulden schuld. Dat is 66 procent van wat we met z’n allen verdienen in een jaar.

Bij de schuld zit ook de eerste tranche liquiditeitssteun uit Nederland van 177 miljoen. Het College financieel toezicht zegt dat de schuld dit jaar verder gaat stijgen door de Nederlandse steun.

Er is in de Rijkswet Financieel toezicht geen limiet gesteld aan de hoogte van de totale schuld, maar wel aan de maximale rente die mag worden betaald, de zogenaamde rentelastnorm. Daar zit Curaçao nog steeds onder.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Hogere overheidsschuld, nog onder rentelastnorm

  1. Curacao revisited

    Wat zouden Vanessa gijsbertha, Chanel Thijssen, zus, Reinald Curiel en andere figuren ervan vinden dat door hun salarissen onze schuld zo sterk toeneemt? Waarschijnlijk denken ze gewoon “nos mes por”

  2. Misschien wel de gevaarlijkste soort van schuld, die het grootste aantal mensen in hun bestaan kan aantasten, is de schuld die op
    regeringsniveau/overheidsschuld kan ontstaan. Als een regering failliet gaat bijvoorbeeld, zal een groot deel van de bevolking daar vervelende gevolgen van ondervinden.Hoe staat het er wat dat betreft met de regering van Curacao voor? Kort gezegd: heel erg slecht. Curacao verkeert diep in de schuld. En haar reeds bestaande schuld(en) (neemt)en snel in omvang toe. Hoe is de regering in de schuld geraakt? Juist, in veel gevallen op dezelfde manier als een burger in de schuld zou kunnen raken: door meer geld uit te geven dan te verdienen, de torenhoge salarissen van de niets doende regeringsleden en ambtenaren, en de graaiers. Hoe de regeringsautoriteiten de ontvangen belasting gebruiken, is onverantwoordelijk. Kraakhelder zien wij dus dat de schuld vooral bij de overheersing van degenen met de uitroep “wij kunnen het zelf”, oftewel: “nos mes por” ligt. Resultaat? Het volk is door een wanhopige armoede getroffen. Gisteren stond mijn hart bijna stil toen ik las dat er op ons eiland gevochten werd voor voedsel. Onbegrijpelijk, onvoorstelbaar, niet te rijmen. En dit alles, door toedoen van een regering die z’n eigen volk haat en vernederd, een regering die neerkijkt op de armen…op jiunan di corsow. Mijn geliefde gente, lo mas grande en este mundo.

  3. Als de rente negatief wordt en er dan kan worden geleend tegen 0% rente kan de overheid dan ongebreideld lenen tot bijvoorbeeld een schuld van 15 miljard?
    De rentelast wordt dan immers niet hoger. Dus of het verhaal is maar de halve waarheid of het CFT heeft verkeerde doelstellingen geformuleerd. Ik hou het maar op het eerste.

  4. Niets aan de hand. Het gaat goed met Curacao, we zitten nog onder de maximale rentelast. We mogen verder slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *