DolfijnFM | Het gaat niet goed met Punda

DMO deed tot voor kort zelf maar onderhoud en betaalde dat uit de parkeergelden op Marichi. Maar dat is gesloten nu | Antilliaans Dagblad

Het gaat niet goed met Punda. De binnenstad verloedert omdat de overheid geen onderhoud pleegt.

Dat zegt DMO in het Antilliaans Dagblad. De winkeliersvereniging schreef daarover een brief aan de overheid, maar zegt dat dat meestal voor niets is, omdat de overheid structureel niet reageert.

DMO deed tot voor kort zelf maar onderhoud en betaalde dat uit de parkeergelden op Marichi. Maar dat is gesloten nu. Gevolg: vuile straten, kapotte lantarenpalen en dode palmbomen op het Wilhelminaplein.

Bron: DolfijnFM

12 Reacties op “DolfijnFM | Het gaat niet goed met Punda

 1. Sprak vanmiddag even bij Wilhelmina’s met een ouder echtpaar die hier al 25 jaar op vakantie komen.
  Ze zijn geschrokken over het verval en vonden alles sinds zij verleden jaar om deze tijd hier waren erg vervallen en vooral de slechte wegen erg vervelend. Een vriendelijk en beschaafd echtpaar die altijd in het Avila verblijven. Positief ingesteld echtpaar.
  Ze komen hier steeds terug omdat ze van het eiland houden en ook de mensen.
  Toch hebben zij nu besloten voorlopig niet meer te komen en in Europa te blijven. Ik zei dat ik het jammer vond.
  In ieder geval zo wordt hier langzaam maar zeker alles de nek omgedraaid.

 2. Over Sambil gesproken, waren het niet weer cooper en schotte mfk die dit doorgedrukt hebben ten nadele van Punda en er weer ‘n flinke duit aan over gehouden hebben. Op alle gebied hebben deze dieven gefraudeerd.

 3. Curacao revisited

  “Weet niet of Sambil echt een aanwinst is voor Curacao maar ik ging vaak de ochtend na ladiesnight met een paar van de dames daar wandelen en ontbijten.”
  LOL! Jij bent echt een filantroop beflapas!

 4. Weet niet of Sambil echt een aanwinst is voor Curacao maar ik ging vaak de ochtend na ladiesnight met een paar van de dames daar wandelen en ontbijten.

 5. Sambil is een aanwinst voor Curacao, ik kom er graag.

  Beetje winkels kijken, Foodcourt bezoeken en een filmpje pakken.

  De lokatie is slecht gekozen en het geheel lijkt me niet rendabel, maar dat zijn zorgen van de eigenaar, niet van ons bezoekers.

 6. @ LaStiwz,

  Ze hoeven de vergunning niet in te trekken, Sambil sluit uiteindelijk gewoon zelf de deuren wegens wegblijven van de klanten.
  Het was een leuk witwas project, maar nu er niets meer valt wit te wassen zal Sambil geen lang leven schoren zijn. Er zitten ‘s avonds alleen nog wat mensen die thuis geen airco hebben, maar kopen doen ze niet.

 7. Er was toch een Nederlandse Staigiare aangenomen om Punda weer levendig te maken? Is ze nog op het eiland of kwam ze niet verder dan Mambo Beach?

 8. Nu weer zien we de gevolgen van ons hufterig gedrag, het blijkt toch elke keer overduidelijk. Jaarlijks komen duizenden cruise toeristen en de meesten blijven rond Punda. Iedereen is geinteresseerd in de Dollars $$$$ maar niemand, denkt aan de toerist.

  Punda is langzamerhand achteruit gegaan, vooor de tachtige jaren was nog “Hanchi Punda”, s’nachts wemelde het van prostitituees en bars in het centrum van Punda, er was leven. Dat waren tijden, na de avond dienst kon iemand even een bar instappen en lekker naar de prostituee die toen nog geen 10 gulden kostte. Douane ambtenaren die toen de nachtdienst in moesten konden voor hun dienst zich even laten verwennen waardoor ze gedurende de nachtdienst bevredigend een dutje konden doen.

  Als jongere gingen we toen naar WestEnd en Cinelandia of stadion di Rif en gelijk na afloop naar de Hanchi Punda, er was zelfs een mevrouw die pinda bij ingang van het zijstraatje verkocht. Dat waren tijden en als wij toen een paar dagen later niet konden plassen, gingen we met plezier naar de huisarts voor een prikje.

  Toen plotseling kwam MAN aan de macht, nadat Don Martina, Papa Godet een dolk in zijn rug staakt en die wilden de stad schoonmaken, de politie hield elke avond razzia’s om de hoeren en hoerenlopers weg te jagen.

  Sindsdien is de achteruit gang van Punda begonnen, nu zien we woningen en appartementen en overal drank in Punda maar het zijn nu alleen de Europese Nederlanders die geld te besteden hebben.

 9. @Pipo: je gaat niet eerst een vergunning verlenen voor Sambil en het daarna weer sluiten.
  Het is hier geen apeneiland.

 10. Dat structureel niet reageren is nog wel het ergste, want zo ga je het probleem niet oplossen. Je hoort het over Flow/UTS, Aqualectra en zeker de overheid.
  Lantaarnpalen die het niet doen, je belt en er wordt niet opgenomen, was ooit anders.
  Maar het gaat over Punda, wat straks als er weer cruiseschepen binnenkomen? Wil je dan als toerist in zo een stad rondwandelen?
  Overheid, wordt eens wakker! Misschien dan maar beter dat over de top en ongezellige Sambil sluiten, komen die winkels misschien weer terug naar de stad.

 11. Abraham Mossel

  Als je alleen de straten en een pleintje schoon laat vegen wat door vijf man op een kluitje doen ( Lullen meer dan vegen ) dan schiet het inderdaad niet op, en wat betreft iets laten repareren door bedrijven waar de directeur niet eens het verschil van een schep of een bezem ziet weet je al genoeg. Heb iemand gekend die ook veel straten mocht schoon maken ze veegde het vuil op diverse hoopjes een lieten het zo lang liggen zodat de windt de hopen weer lieten verdwijnen en daar werd goed voor betaald, duizenden guldens per straat waarvan natuurlijk ook het een en ander onder de tafel werd door geveegd! aan de toe zicht houder.

 12. Wat onderhoudt de overheid van curacao wel
  Ze snappen het steeds niet op curacao
  Het is je hoofdstad .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *