DolfijnFM | Eigenaar raffinaderij richt oog ook op verduurzamen

Ook RdK beseft dat de toekomst van de olie-industrie onzeker is, ook al is de overheids-nv nog steeds op zoek naar een nieuwe operator | Persbureau Curacao

Refineria di Kòrsou gaat met het Nederlandse TNO een ‘Living Lab’ ontwikkelen. Die komt op het terrein ten westen van de raffinaderij, ter hoogte van de Nijlweg.

Het project maakt deel uit van ‘Horizonte Nobo’, Nieuwe Horizon. Daarmee wil RdK nieuw perspectief geven op het gebied van verduurzaming van energie en energieopslag (dragers).

Ook RdK beseft dat de toekomst van de olie-industrie onzeker is, ook al is de overheids-nv nog steeds op zoek naar een nieuwe operator voor de raffinaderij.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Eigenaar raffinaderij richt oog ook op verduurzamen

 1. Willem Kemper

  Duurzaamheid gaat verder dan de plannen maken om op de locatie “Horizonte Nobo” een PV plantage te realiseren. Het getuigt in ieder geval wel van enige visie dat RdK inziet dat de petrochemie een doodlopende straat wordt. Alhoewel je natuurlijk niet eindeloos kunt doorgaan met het plaatsen van PV-installaties om daarmee het openbare net te voeden, gezien de problemen die thans in grote delen van Europa daarmee worden ondervonden.
  Wij zijn met ons bedrijf Metis nu alweer bijna drie jaar bezig om in het Caribisch gebied onze 100% duurzame en innovatieve technieken te promoten. Maar dat zal RdK wel zijn ontgaan door alle aandacht die dat “geklesh” heeft opgeëist .
  Met ons concept is het bijvoorbeeld technisch mogelijk het energieverbruik van een hotel met 80-90% te reduceren. Dat is toch wel een hele positieve bijdrage aan het groen imago van het eiland in het algemeen en de toeristenindustrie in het bijzonder.

 2. Ook dat nog

  Hahahahaha
  Nos mes por…..
  hahahaha

 3. Lanceer platform voor de 1000 space koeien omsloten door de plantage van Sjon Suzy die overigens wel uit mag kijken dat de wortels van haar planten niet dieper gaan dan 30cm. Anders zitten ze in de Lek olie.
  Misschien is het lanceer platform daar eigenlijk wel geen goed idee. De grond is wat brand gevaarlijk.

 4. “blijf gerust zoeken, of verbouw het terrein om naar een space travel centre of grote wei voor koeien”

  En Klesch zou zogenaamd tot vandaag de tijd hebben om antwoord te geven. Is dus duidelijk niet gebeurd dus :

  “Horizonte Nobo : space travel centre of grote wei voor koeien”

 5. Curacao revisited

  blijf gerust zoeken, of verbouw het terrein om naar een space travel centre of grote wei voor koeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *