DolfijnFM | Drie partijen melden zich om raffinaderij te exploiteren

Er zijn aanzienlijke investeringen nodig voor de oude raffinaderij. Voor de nieuwe operator gelden nieuwe, strengere milieunormen | Jeu Olimpio

Mogelijk in februari is er een nieuwe operator voor de raffinaderij. Dat meldt RdK, de eigenaar van de Isla.

Drie partijen hebben zich gemeld. Wie deze partijen zijn, is niet bekend gemaakt.

Eerder al toonden Guangdong Zhenrong, Motiva en de Klesch Group interesse, maar liepen de onderhandelingen stuk.

Er zijn aanzienlijke investeringen nodig voor de oude raffinaderij. Voor de nieuwe operator gelden nieuwe, strengere milieunormen.

Bron: DolfijnFM

14 Reacties op “DolfijnFM | Drie partijen melden zich om raffinaderij te exploiteren

 1. Bas Bolsenbroek

  Ik hoor veel geklaag maar niemand komt met een oplossing. Ik hoor hier dat er veel corruptie is, maar jullie zijn toch zelf die voor dit soort mensen kiest. Ik hoor ook steeds dat Nederland zich er niet mee moet bemoeien, de slavernij wordt er vaak bij gehaald.
  Maar wanneer staat er nu eens iemand op het eiland op en maakt schoonschip?

 2. Een groot deel van het personeel schijnt het eiland al verlaten te hebben, werken nu bij raffinaderijen ergens op deze aardkloot. Er is ook geen onderhoud gepleegd de afgelopen tijd, dus wat men nog met deze schrootbak zou willen doen is mij een raadsel. Komt ook nog bij dat de vraag naar olie nu structureel laag is vanwege corona en met de overstap naar electrisch rijden zal het er niet veel verandering in gaan komen.

  Denk dat men vooral interesse heeft in Bullenbaai als overslag en wellicht voor LNG station voor schepen, om vervolgens de raffinaderij af te breken en tegen de metaalprijs te verkopen. De kans is ook zeer groot dat men gaat eisen niet aansprakelijk te kunnen worden gesteld voor milieuschade uit het heden en het verleden.
  In ieder geval weten we 100 % zeker dat het eiland weer kneuzen gaat sturen naar de onderhandelingen, dus het gaat hoe dan ook fout.

 3. Geen enkele betrouwbare bedrijf zal een bod doen op deze schroothoop.

  Elk bedrijf dat uberhaupt hier wil investeren weet ook dat Curacao erg desperate is en dat ze geen alternatief heeft… Die zal dus alles kunnen doen en zal het voor een appel en ei krijgen.. Maar goed zegt genoeg dat de bekende partijen geen interesse hebben.

 4. Geen enkele betrouwbare bedrijf zal een bod doen op deze schroothoop.
  Degenen (zoals Klesh) die wel interesse tonen, zijn erop uit om Curacao een flinke poot uit te trekken. Natuurlijk in samenwerking met onze eigen schurken en behulpzame randdebiele politici.

 5. Als ik zo naar die foto kijk, dan denk ik dat die raffinaderij eerder naar de schroothoop gaat dan dat iemand hem weer aan de praat krijgt..

 6. Klesch is weer uit de mottenballen opgestaan-:)

 7. “Drie partijen hebben zich gemeld. Wie deze partijen zijn, is niet bekend gemaakt.”

  Same modus operandi as before … “mystery” is a way of selling their BS. They just keep on beating the same dead horse.

  Results ? Zero point zero.

 8. Oke, het klinkt allemaal was onhandig, maar ik zou mijn concurrenten ook niet wijzer willen maken zolang ik niet als preferred partner wordt aangemerkt. M.a.w. de geheimhouding is gebruikelijk in deze fase van het proces.

  Waar ik mij meer zorgen over maak is het ‘konijn uit de hoed’ van Klesch. Wat is de status van zijn voornemen om het land Curacao aan te spreken op het niet nakomen van de ‘overeenkomst’?

 9. De Rechtsstaat

  Eerder al toonden Guangdong Zhenrong, Motiva en de Klesch Group interesse, maar liepen de onderhandelingen stuk.

  En dit allemaal onder het (schrik-)bewind van Eugene.

 10. …”Mogelijk in februari is er een nieuwe operator voor de raffinaderij. Dat meldt RdK, de eigenaar van de Isla”….

  Kun je nog vager en nietszeggender zijn?
  RdK = regering Curacao, en ze zeggen zoals altijd niets.

 11. Zo geheim dat ze nog moeten verzinnen welke namen ze ooit vrij zullen geven. Om dan inderdaad weer te moeten zeggen dat het allemaal niet gelukt is.

  Heeft er iemand al op papier die hele tent omgebouwd tot swerelds grootste xtc-lab?
  Dan kun je veel belasting ontvangen……!

 12. Abraham Mossel

  Daar komt de aap uit de mouw, strengere milieunormen, dus dat gaat miljarden kosten en ook dat kan curcrim niet betalen, dus het sprookje gaat gewoon niet door, het zakken vullen voor bepaalde figuren is over, nou !!!! aan het slopen is nog genoeg te roven voor de heren de een vinger in de pot hebben.

 13. Moeten we weer blij zijn met een dooie mus ?
  Aan een dood paard , is het moeilijk trekken .

 14. Weer geheime partijen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *