31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 19:12

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Drie partijen melden zich om raffinaderij te exploiteren

Er zijn aanzienlijke investeringen nodig voor de oude raffinaderij. Voor de nieuwe operator gelden nieuwe, strengere milieunormen | Jeu Olimpio
Mogelijk in februari is er een nieuwe operator voor de raffinaderij. Dat meldt RdK, de eigenaar van de Isla.

Drie partijen hebben zich gemeld. Wie deze partijen zijn, is niet bekend gemaakt.

Eerder al toonden Guangdong Zhenrong, Motiva en de Klesch Group interesse, maar liepen de onderhandelingen stuk.

Er zijn aanzienlijke investeringen nodig voor de oude raffinaderij. Voor de nieuwe operator gelden nieuwe, strengere milieunormen.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

14 reacties

 1. Ik hoor veel geklaag maar niemand komt met een oplossing. Ik hoor hier dat er veel corruptie is, maar jullie zijn toch zelf die voor dit soort mensen kiest. Ik hoor ook steeds dat Nederland zich er niet mee moet bemoeien, de slavernij wordt er vaak bij gehaald.
  Maar wanneer staat er nu eens iemand op het eiland op en maakt schoonschip?

 2. Een groot deel van het personeel schijnt het eiland al verlaten te hebben, werken nu bij raffinaderijen ergens op deze aardkloot. Er is ook geen onderhoud gepleegd de afgelopen tijd, dus wat men nog met deze schrootbak zou willen doen is mij een raadsel. Komt ook nog bij dat de vraag naar olie nu structureel laag is vanwege corona en met de overstap naar electrisch rijden zal het er niet veel verandering in gaan komen.

  Denk dat men vooral interesse heeft in Bullenbaai als overslag en wellicht voor LNG station voor schepen, om vervolgens de raffinaderij af te breken en tegen de metaalprijs te verkopen. De kans is ook zeer groot dat men gaat eisen niet aansprakelijk te kunnen worden gesteld voor milieuschade uit het heden en het verleden.
  In ieder geval weten we 100 % zeker dat het eiland weer kneuzen gaat sturen naar de onderhandelingen, dus het gaat hoe dan ook fout.

 3. Geen enkele betrouwbare bedrijf zal een bod doen op deze schroothoop.

  Elk bedrijf dat uberhaupt hier wil investeren weet ook dat Curacao erg desperate is en dat ze geen alternatief heeft… Die zal dus alles kunnen doen en zal het voor een appel en ei krijgen.. Maar goed zegt genoeg dat de bekende partijen geen interesse hebben.

 4. Geen enkele betrouwbare bedrijf zal een bod doen op deze schroothoop.
  Degenen (zoals Klesh) die wel interesse tonen, zijn erop uit om Curacao een flinke poot uit te trekken. Natuurlijk in samenwerking met onze eigen schurken en behulpzame randdebiele politici.

 5. Als ik zo naar die foto kijk, dan denk ik dat die raffinaderij eerder naar de schroothoop gaat dan dat iemand hem weer aan de praat krijgt..

 6. “Drie partijen hebben zich gemeld. Wie deze partijen zijn, is niet bekend gemaakt.”

  Same modus operandi as before … “mystery” is a way of selling their BS. They just keep on beating the same dead horse.

  Results ? Zero point zero.

 7. Oke, het klinkt allemaal was onhandig, maar ik zou mijn concurrenten ook niet wijzer willen maken zolang ik niet als preferred partner wordt aangemerkt. M.a.w. de geheimhouding is gebruikelijk in deze fase van het proces.

  Waar ik mij meer zorgen over maak is het ‘konijn uit de hoed’ van Klesch. Wat is de status van zijn voornemen om het land Curacao aan te spreken op het niet nakomen van de ‘overeenkomst’?

 8. Eerder al toonden Guangdong Zhenrong, Motiva en de Klesch Group interesse, maar liepen de onderhandelingen stuk.

  En dit allemaal onder het (schrik-)bewind van Eugene.

 9. …”Mogelijk in februari is er een nieuwe operator voor de raffinaderij. Dat meldt RdK, de eigenaar van de Isla”….

  Kun je nog vager en nietszeggender zijn?
  RdK = regering Curacao, en ze zeggen zoals altijd niets.

 10. Zo geheim dat ze nog moeten verzinnen welke namen ze ooit vrij zullen geven. Om dan inderdaad weer te moeten zeggen dat het allemaal niet gelukt is.

  Heeft er iemand al op papier die hele tent omgebouwd tot swerelds grootste xtc-lab?
  Dan kun je veel belasting ontvangen……!

 11. Daar komt de aap uit de mouw, strengere milieunormen, dus dat gaat miljarden kosten en ook dat kan curcrim niet betalen, dus het sprookje gaat gewoon niet door, het zakken vullen voor bepaalde figuren is over, nou !!!! aan het slopen is nog genoeg te roven voor de heren de een vinger in de pot hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -