DolfijnFM | Beslissing steun NL verschoven naar volgende week

De Rijksministerraad beslist nu op 10 juli of Curaçao meer geld krijgt van Nederland.

De voorwaarden voor hernieuwde steun aan de eilanden worden vandaag besproken in de rijksministerraad.

Die houdt er rekening mee dat de eilanden eerst ruggenspraak willen voeren met hun regeringen. In dat geval wordt een besluit over het toekennen van nieuwe steun op 10 juli genomen. De voorwaarden zijn nog niet bekend, maar zullen strenger zijn de tot nu toe is geëist.

Er komt in ieder geval een nieuwe, Nederlands gecontroleerde entiteit op het eiland die de geldstromen gaat beheersen, waardoor de Curaçaose overheid voorlopig buitenspel staat.

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | Beslissing steun NL verschoven naar volgende week

  1. Dit is een typische NL reactie. Je geeft de ander de kans om orde op zaken te stellen, maar als het dan voor de zoveelste keer verprutst wordt (kijk naar het gehannes met de korting op de salarissen, een heel eenvoudige opgave!), moet er worden ingegrepen. En nu mogelijk nog strengere voorwaarden, maar wederom eigen schuld door het amateuristische optreden. En dan weer verbaasd zijn. Tja, het is niet anders. Het zit er gewoon niet in die vooruitgang.

  2. Abraham Mossel

    Als de drie regeringen Curacrim, Aruleeglooper en Sinterklaas niet eens gaan met de regelingen van NL kunnen zij de te ontvangen poennen van de Nederlandse belasting betaler wel vergeten, er komen daan hooguit voedsel pakketten richting de eilanden en ook die worden zelfs nog achterover gedrukt door de verdelers heb ik mij laten vertellen door een alleenstaande moeder met vier kinderen, wat een slecht volk, niet allemaal natuurlijk zeg maar 20 %?.

  3. In Nederland is men nog niet uitgelachen over het eerste hulpverzoek van Kennedy Ruggenaath, met daarin opgenomen een bedrag van bijna 30 miljoen voor consultants (lees: Alcala Walle, sushi Suzy en Aal-vin Daal).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *