DolfijnFM | ADC: medewerker had geen patiëntcontacten

Hij werkte als onderzoeker in het lab. | Antilliaans Dagblad

ADC zegt dat de medewerker die positief is getest, in zijn functie geen direct contact had met patiënten of met het publiek dat bij het laboratorium langskomt.

Hij werkte als onderzoeker in het lab. Er is geen gevaar geweest voor andere processen binnen het ADC. De onderzoeker is na de eerste symptomen, maandag, gelijk in isolatie gegaan. Negen van zijn directe collega’s zijn naar huis gestuurd en moeten 14 dagen in isolatie. De afdeling waar de besmette medewerker werkte, is rigoureus ontsmet.

Bron: DolfijnFM

15 Reacties op “DolfijnFM | ADC: medewerker had geen patiëntcontacten

 1. Lol, ik denk dat veel mensen die thuiszitten, al dan niet gedwongen, langzaam flippende zijn.
  Het resultaat is op dit forum duidelijk te merken. OMG what a ship of pathetic fools.

 2. Aan Allen,
  Dit gaat weer weg.
  Whatever de duivels van God zijn.
  Zij zijn er om ons te laten twijfelen.
  Zij doen niks anders dan geloof ondermijnen.
  God wil zien dat wij waardig zijn,
  Dat we kunnenstriijden als het nodig is.
  En ik zeg je.
  Wij kunnen die strijd aan.

 3. Wat de overheid doet is volslagen onlogisch; als je een ontsteking hebt heb je een paar mogelijkheden (strategieën) niets doen is er een een pleister er op en niets doen ( uit laten zweren) of aan de antibiotica.
  Als je voor de antibiotica kiest en je krijgt 28 pillen voor 14 dagen moet je niet 2 x daags een halve nemen. Omdat dat niet werkt. Ook moet je niet na een week stoppen. En onze regering neemt nog niet de helft van de pil in. Dat dan de kuur (strategie) niet werkt is niet gek. Het probleem wordt op een gegeven moment dat de kuur toch genomen moet worden met zwaardere antibiotica en voor 28 dagen. Dat is logica en wat de regering doet heeft niets met logica te maken.

 4. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Wat de overheid nu doet is geheel logisch. Men wordt geconfronteerd met een besmetting en stelt maatregelen in, waarmee men hoopt de verspreiding van het virus tegen te gaan.
  Meteen iedereen verplicht in huis zetten en politie / militairen laten patrouilleren is een uiterste dat helemaal niemand hier zou accepteren. Terwijl het waarschijnlijk wel de juiste oplossing was geweest, dan waren we namelijk nu al van het virus afgeweest.

  Maar goed, de maatregelen blijken niet te helpen, er komen meer besmettingen, helaas vrijwel allemaal via Hato. En dat terwijl CAP op 6 maart in het AD wist te melden dat zij geheel waren voorbereid. Alle procedures waren klaar, er zou niemand met corona door hun controles komen. En wat blijkt ? Hato was (en is) zoals was te verwachten een grote gatenkaas. Alles en iedereen komt er door, ook degenen die besmet zijn.
  Dan heb je daarnaast nog de mensen die terug wilden naar het eiland, die gewoon 14 dagen in quarantaine moeten, maar die dat verrekken.
  Op die manier heb je dus een dubbele gatenkaas.

  Vervolgens blijkt ook dat geen hond zich wenst te houden aan de regels voor social distancing, staan de supermarkten nog afgeladen vol met mensen die alleen maar kwaad worden wanneer je hen er op wijst dat ze afstand moeten houden.
  Ergo, de maatregelen waren op zich goed, maar omdat een groot deel weigert zich aan de maatregelen te houden zijn ze dus niets waard. Je hebt er niets aan. De mensen die zich er wel aan weten te houden die zullen het virus nu niet oplopen, doch degenen die alles aan hun laars lappen zijn uiteindelijk mede verantwoordelijk voor de verdere verspreiding op het eiland.
  En zo ontkom je er als overheid niet aan om keer op keer de maatregelen te verzwaren. Daarnaast wil je ook geen paniek zaaien onder de bevolking, dus moet je weten wat je wel en wat je niet vertelt.

  I.p.v. alles continu in twijfel te trekken zou ik willen adviseren dat iedereen zich nu eindelijk eens aan de gestelde maatregelen gaat houden. Hou die afstand, was je handen, ga niet in grote groepen bijeen zitten en hoe eerder we dit doen hoe eerder we het eiland weer coronavrij hebben. Is dat nu echt teveel gevraagd ?

 5. Langzamerhand ben ik toch geneigd om Yves Cooper gelijk te geven, wij zien dat de maatregelen steeds opgeschaald worden dus blijkbaar laat de regering en onze knuffel epidemioloog niet de achterste van hun tong zien..

 6. As usual een hoop gebazel van @Trui en haar alter ego’s en de rest! Let’s hope dat zij/hij geen gezondheidsproblemen krijgt gedurende de tijd dat ‘zij/hij’ niet van het eiland af kan?

 7. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  En waar haal jij vandaan dat deze ADC medewerker in Nederland is geweest ? Dat is nergens gesteld, dus voor zover mij bekend is dit de eerste lokale besmetting, althans de eerste die bevestigd is.

 8. Mevrouw Trui is gefrustreerd, omdat zij nog nooit gewerkt heeft. Alleen maar reizen.

 9. William, waarschijnlijk is het vandaag pay day en lopen alle verpleegsters nu wel het vuur uit hun schoenen.

  Om hun cheque op te halen wel te verstaan.

  Echt, breek mij de bek niet open over de arbeidsmoraal hier.

 10. @Trui, Kaat, Johanna who-ever you are
  Geen onzin zwetsen, verpleegkundigen staan ook hier in de vuurlinie. Mijn zus bijvoorbeeld.

 11. Meleon.
  Die persoon kwam uit nederland. Net zoals de rest.
  En is het al bijna kwijt had niks gemerkt zoals de meeste.
  Niks aan de hand.
  Je wil echt hebben dat het groeit niet. Negatief tot op het bot.
  Om je gelijk te bewijzen.
  Maar zeg me
  Die steen, hoe groot moet die zijn ??

 12. @jm, goh, laat ik het niet eens zijn met de gekozen weg maar als je die neemt doe het dan goed en niet half huidige maatregelen verminderen het besmettingsgevaar met 20% het advies geven om naar de zee te gaan is een verhoging van de kans het advies om de natuur in te gaan ook. De mensen die terug komen zonder controle of toezicht doet de zaak ook geen goed. Dus wat is en was de strategie? Ik heb geen idee. Maar dat de besmetting door gaat, mag geen verrassing zijn.

 13. Joep Meloen

  Wanneer deze medewerker het niet in het lab heeft opgelopen dan is er maar 1 conclusie mogelijk…………het virus is veel verder verspreid op het eiland dan men tot nu toe aanneemt.

 14. @Trui zegt: “… thuis Tilly Pikeriaans te Netflixen…”

  Hilarisch. En zo origineel en spitsvondig.

 15. Geen enkele verpleegsters hier heeft patient contacten.

  Overal ter wereld staan zij nu in de line of fire, behalve op Curaçao, daar zitten ze op hun dikke reet al twee weken thuis Tilly Pikeriaans te Netflixen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *